Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Форумот бе.

Да им ги вратеме, што се нема да слушнеш,
се откажуваат оти не сакаат да си го трошат времето, а ти сакаш на сила да им ги вратеш.

Хашките случаи немаат никаква допирна точка со денешната платформа (ќе си остане таа дамка на ВМРО), освен ако СДСМ не се договорил со албанските партнери да ги одново отвори, што не верувам.
Го пишав и претходно ова за во собранието пред некој ден, излегува еден пратеник на СДСМ од Охрид и кажува како му сметало ова, како му сметало она, како му сметало знамето што секој ден го гледал, тоа обраќајќи се на еден од ВМРО, но излегува Џеват и му вика што имаш против знамето, овој пропадна во земја.

Што ни кажува тоа, дека баш го заболе СДСМ за знамиња, јазици, Хашки случаи, битно е само да се напаѓа ВМРО.
Исто и вмро го заболе за знамиња, да ги заболело ќе ги напаѓаа Дуи и ќе им викаа да ја тргнат платформата а не да им викаат ние немаме ништо против вас туку против Сдсм. Како може да немаш нешто против дуи кога тие ја направиле платформата. Ама тие плачат, јавно на тв ги молат да им се вратат, кои бруки.
Хаг џабе да трошеле пари за судии, оф леле со кого правам муабет. Абе абдал, вмро да сакаа ти викам, значи да беа патриоти, ќе го направеа тоа и покрај тоа што знаеа дека нема да ги осудат ама барем ќе викаа еве пробавме, а тие не ни пробаа, одма се договориле само за да коалицираат. Ти немаше врска за ова, постизборно ти го пикнаа.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Каква контра офанзива ви се спрема (информативно) леФучари и ЛГБТ шаренковци. Со ваши зборови Че си лежите !!! Ама оној народ што го видовме вчера, не ми изгледа шарен баш, и исплашен баш! Во 21. век да ми ширите рамки, да плукате на оние што ја градеа и крв што пролеаа за Македонија да ги погазите нема да ви дозволиме.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Исто и вмро го заболе за знамиња, да ги заболело ќе ги напаѓаа Дуи и ќе им викаа да ја тргнат платформата а не да им викаат ние немаме ништо против вас туку против Сдсм. Како може да немаш нешто против дуи кога тие ја направиле платформата. Ама тие плачат, јавно на тв ги молат да им се вратат, кои бруки.
Хаг џабе да трошеле пари за судии, оф леле со кого правам муабет. Абе абдал, вмро да сакаа ти викам, значи да беа патриоти, ќе го направеа тоа и покрај тоа што знаеа дека нема да ги осудат ама барем ќе викаа еве пробавме, а тие не ни пробаа, одма се договориле само за да коалицираат. Ти немаше врска за ова, постизборно ти го пикнаа.
Имаш званичен документ од влада на РМ, во кој стои дека треба да се отвори дискусија за промена на Законот за јазиците и да се отвори дискусија за промена на симболите. Не можам да го најдам документот, но ако биде постиран, јас не знам што понатаму ќе сакаат да докажат редовните “бранители“ на македонштината и големите партиоти на режимот. Патем, вчера истиот беше презентиран во парламентот. :)

Башка ако се плашат од новите закони, имаат претседател со право на вето (мислам дека сеуште не му кажале дека поседува таков инструмент) и Уставен суд кој може да го поништи Законот како против-уставен. Значи постојат инструменти кои можат да го успорат или поништат законот. Затоа нема потреба од дополнително ширење на параноја од страна на “неутралните патриоти“. :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Каква контра офанзива ви се спрема (информативно) леФучари и ЛГБТ шаренковци. Со ваши зборови Че си лежите !!! Ама оној народ што го видовме вчера, не ми изгледа шарен баш, и исплашен баш! Во 21. век да ми ширите рамки, да плукате на оние што ја градеа и крв што пролеаа за Македонија да ги погазите нема да ви дозволиме.
По пет ќосиња ќе се праќаат?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не, до сега регрутираа средношколци. Сега ќе почнат и со основци и дечиња од градинка.

A

Avenger99

Гостин
ВМРО ДПМНЕ ја градеа Македонија и крв пролеаа за неа?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Мило ми е што конечно се согласи дека СДСМ се лошите со прифаќањето на платформата, за ВМРО не можеме да дискутираме од причина што можеби ја прифатил, а сигурно не ја прифатил, нема влада!
Башка ако се плашат од новите закони, имаат претседател со право на вето (мислам дека сеуште не му кажале дека поседува таков инструмент) и Уставен суд кој може да го поништи Законот како против-уставен. Значи постојат инструменти кои можат да го успорат или поништат законот. Затоа нема потреба од дополнително ширење на параноја од страна на “неутралните патриоти“. :)
Ако законот се донесе по втор пат Црепот е должен да го потпише, дури и уставниот суд да го поништи, може пак да се донесе одново и одново со некоја буква разлика, се сеќаваш на законот за лустрација.

Не се секирај и тука постојат дупки како и секаде!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Случаите требаше да му бидат вратени на Хаг, со зборовите, ние овие луѓе сакаме да бидат осудени и не сакаме да ги амнестираме. Дури тогаш вината нивна ќе биде тргната, од Хаг ги вратиле ама од вмро не направија ништо за да ги вратат пак. Тие ни ги вратиле и овие епа ај да се договориме да ги пикнеме во амнестијата, дадете толкување едно каде ќе пишува дека и нив ги фаќа амнестијата и нека биде округло па на ќоше гласањето. Море абдал, не ми глуми комичар ебате лопатарот, како каква врска има Трајко, па тој го потпишал толкувањето на законот, тој ги нарекува пратениците од вмро индијанци и се смее, дали си нормален ти што пишуваш? Сега викате постизборна измама, дали постизборната амнестија не е измама? Што глумиш паметен бе уставнику, каков човек си ти бе.
Еве јас како „уставник“ да ти објаснам некои работи на форумов. Не ли забележуваш дека си малку пообразован откако почнав да ти укажувам на работи за кои ти реално немаш капацитет сам да ги заклучиш или научиш.
Хаг предметите сам ги одредува, кои ќе ги преземе за понатамошна постапка. На барање на Хаг, нашите власти се должни да ги обезбедат лицата осомничени од нив.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не, до сега регрутираа средношколци. Сега ќе почнат и со основци и дечиња од градинка.
Дали знаеш дека кога вмро правеше митинзи лани, часовите во некои средни училишта беа кратени!?

пи.ес. Ме интересира што мисли @Ѓорѓи Н. кој за време на средношколските протести се залагаше за некакви казни за родителите, за ставање неоправдани изостаноци на сите оние кои протестираа и за продолжување на наставата и за време на летниот распуст. Сега нема еден единтвен збор околу примораноста на одредени средни училишта да мораат да излезат на протест. А од друга страна врати се заклучуваа за време на средношколските протести пред неколку години! Дали тоа е непристрасност и неутралност?! :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да им ги вратеме, што се нема да слушнеш,
се откажуваат оти не сакаат да си го трошат времето, а ти сакаш на сила да им ги вратеш.
Ха ха хаа... Ова како невеста. Зетот со семејството ја враќа дома, а родителите не ја примаат.[DOUBLEPOST=1490960183][/DOUBLEPOST]
Дали знаеш дека кога вмро правеше митинзи лани, часовите во некои средни училишта беа кратени!?

пи.ес. Ме интересира што мисли @Ѓорѓи Н. кој за време на средношколските протести се залагаше за некакви казни за родителите, за ставање неоправдани изостаноци на сите оние кои протестираа и за продолжување на наставата и за време на летниот распуст. Сега нема еден единтвен збор околу примораноста на одредени средни училишта да мораат да излезат на протест. А од друга страна врати се заклучуваа за време на средношколските протести пред неколку години! Дали тоа е непристрасност и неутралност?! :)
Не сум спомнал продолжување на наставата во лето.
Значи, сакате пак да ви држам лекции. Вака, кога ученик не е присутен на час, истиот се забележува како отсутен, и согласно причината за отсуствување од наставата се добива изостанок, оправдан или неоправдан.
Протестите не се оправдано отсуство.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Ха ха хаа... Ова како невеста. Зетот со семејството ја враќа дома, а родителите не ја примаат.
Буквално се отарасија од одговорноста да ги ослободат, ќе имаа премногу ослободени албанци, бошњаци и хрвати, осудени само срби и 1 македонец.[DOUBLEPOST=1490960327][/DOUBLEPOST]
Denes maskirani ke protestirate ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Маските паднаа;)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако законот се донесе по втор пат Црепот е должен да го потпише, дури и уставниот суд да го поништи, може пак да се донесе одново и одново со некоја буква разлика, се сеќаваш на законот за лустрација.

Не се секирај и тука постојат дупки како и секаде!
Затоа реков дека тоа е инструмент само за одложување на донесување на Законите.

Уставниот суд е марионетска на вмро. Можат по тој пат 5 на 4-ри да го поништат законот. Се сеќаваш за законот за екстерно тестирање (тоа е најново) 3 пати паѓаше, се додека не ги наместија конците. Како го инсталираа системот, се’ што сакаа, се’ помина. Затоа сега за сега тоа е пречка за носење на новите закони. А многу е веројатно (100%) овој парламент за се распушти уште пред да им истече мандатот на Уставните судии. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Па нормално, коа цела багра по школине е вработена со партиски книшки од директор до чистачки.
За штетата што децата се оставени на таква стока да ги воспитува не ми се ни збори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom