levica e osnovana 6ti fevruari 2016. so sopstveni sredstva,tolku se postigna. vikas trebase da davaat nerealni vetuvanja da bidat pametni kako drugite 'super' partii? interesno
imase lugje vo levica za neodenje na izbori,imase za samostoen imase i za koalcija so sdsm bez sirok front protiv rezimot(da bide levica privezok na sdsm).pobedija glasovite za odenje samostojno.jbg,glasanje,demokratija
gledam deka kampanjite gi vrednuvas po vlozenoto i izlazanoto.ne znam sto povekje da diskutiram na taa tema so tebe.kampanjata na levica ne cinela poso bila mala po budzet i ne davala nerealni vetuvanja.ok.
fino sho veruvas na tvoite pretpostavki da si gi opravdas predrasudite.
ziveam vo mkd, sea sho praime so tvojata teorija za mojata 'kvazi' neutralnost?
dali i joci,dali prof.kalajdziev,dali i cuculovski se kvazi neutralni poso ne peat vo horot'zaev e super duri i koga pravi gluposti'?
ne gledam kako kritikuvanje na apsolviran,ocigleden i na site poznat uzasen rezim,kje pomogne zaev da vlece korektni potezi? bas toa vikanje'lele super so dojde zaev' mu dava sloboda na zaev da si igra kurtasak,jer neli ne smeeme da bekneme duri i koga pravi opasni potezi.
Калајџиев? Тој е нафуран дека не го стаија на врв на СЈО, а ни сам не е свесен дека дпне се тие што го отфрлиле него како предлог - е, толку му сече на тој. Мислев дека малку од малку му е дојден паметот. Цуцуловски му ги читам последните колумни, човекот апла стои со бетмен и дамовски, така да овде можам да го завршам коментаров со тебе (ама ај).
Кампањите се вреднуваат по вложеното. Како ќе го натераш некого со млака кампања да верува во системски промени повторувам СИСТЕМСКИ, не политички? Каде е систем сменет по мирен пат, ај најди некој историски податок? Болшевиците го тргнаа царот со молење? Заев со Телма и 24 вести и еден куп сајтови не успеа да припари до свеста на тие луѓе, не па Здравко Савевски со фејсбук статуси - дај малку реално да збориме. Ако за нешто може да се каже дека го бива паторот, тоа е за манипулација - тој инвестира милиони во ПР, знае дека не знае да бекне, ама плаќа машинерија да го држи у живот и многу успешно го држи. Глеај како се хипнотизирани зомбијана, гинат за него. И ти уште ми збориш дека не е битна кампањата - ок, нека ти е. Затоа ти хејташ по форуми, а они пак ти решаваат судбина т.е ги заболе за тебе.
Искача латас, се претставуе као е**ч нешто, тресе срања глупости од кои боли глава, ама има настап - му веруваат. Искача Апасиев, збори жива вистина, е ама на жими на Телма, која не ја гледа секој, појавата му е таква каква што му е (немам ништо против човекот и не ги ценам по изглед луѓето, туку кога ќе отворат уста), ама не проаѓа со тој „секта“ готик стајлинг. Ете јенките ја најдоа Ленче и ја стаија за главна фаца на СЈО, да ти е кеиф на прес да ја гледаш (па макар си и тврда корка). Сега не викам дека требаа Левица да ја ангажираат Марјана Станојковска, ама можеа малку и околу тој аспект да се погрижат. Ленин (за правиот зборам, не моторџијата) бил генијален оратор, претставителен лик и да не земам еден куп други примери, како Кастро, Че, Тито...
Имам и претходно пишувано на темава. Со Левица имам многу блиски ставови. Дури и поекстремни. Не за политичарите, туку за гнасите кои ги држат во облаци од типот на орце, фершпед, кочан мочан - динамит у шупак сакам да им стаам, Бадер-Мајнхоф фазон. Ама овде нема луѓе ни за минимално насилство. Топ му е со пензијата од мајка му и 100-чето за у кладионица, што ќе иде таму да јаде пендраци од џандари. Кој ги е**, нека трпат.
Тие решенија во оваа средина не проаѓаат, тоа сакам да ти кажам.[DOUBLEPOST=1490950198][/DOUBLEPOST]
Прво е после свадба тапани, обратен редослед
Второ, не знам зошто него му ја наматнуваш дискусијата за Левица кога виту еден негов текст не споменува конкретно ниту партија ниту поединец, а онаму каде јас спомнав беше чист пример, што не мора да значи дека ќе биде правило во понатамошна дискусија на тема една изборна единица и отворени листи,
Трето, дополнам она што ти одговороил
@lans, тие тајкуни кои ги спомнуваш станале тоа што се цицајки буџет на РМ преку јавни набавки, доделени по партикса линија, дисфункционални институции имаме поради партиски војници лојални на партиско племе или мафија, значи нема правда нема мир против грабежот на народните пари и борба против партиски војници а за тоа ништо конкрето, а не камо нешто сериозно, сепак во чекмеџето не си гиба никој, да се надмосети дојде време.
Од НемаПравдаНемаМир се надевам нема да остане само ИмаФолирантииПозери.
Ете поправив.
Не ја наметнав јас дискусијата за Левица, туку тој ја спомна. Тие бараа таков изборен модел, кој и јас мислам дека е покоректен. Не е идеален, ама е подобар од овој.
Околу тајкуните пишав во претходниот пост. Јас тука на форумов го пљукав Заев кога се фалеше дека од нив добил поддршка. Немој да заборавиш дека некогаш треба да влезеш во сојуз и со некој друг, различен од тебе, ако имате иста цел, а целта беше да се тргне паторот и неговата тиранија. Во Втора светска војна теоретски, а и практично САД и СССР стоеле на иста страна против нацистите, но и секој на своја страна.
Коалиција на Левица со сдс немаше по default да значи дека Апасиев ќе јаде пари од орце, не знам како тоа не ви е јасно.