Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Доста долго време се немам оклучувано на форумот и не знам до кај сте со процедурите и слично.
Инаку мене ми е потпишан указот за државјанство уште од октомври-ноември 2016, но поради престој во странство, не бев во можност да го подигнам.
Инаку, бев со документи од прв братучед и до сега сам си ги бркав работите, т.е. без посредник.
Сега ми треба совет од некој што знае, што е подобро: да одам преку посредник и да му платам нему за адресата или да одам сам и да ја пишам службената адреса што е?
И, која е разликата ако имаш службена и нормална ареса?

Благодарам и поздрав

Има ли шанса само со потврда од здружението да стигнам до државјанство?

Pa toa ne e samo potvrda nego e orginalen dokument za tvoj predok sto ziveel vo vremeto na bugarskata egzarhija taka da vazat tie dokumenti i potvrdi

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Има ли шанса само со потврда од здружението да стигнам до државјанство?
Pa toa ne e samo potvrda nego e orginalen dokument za tvoj predok sto ziveel vo vremeto na bugarskata egzarhija taka da vazat tie dokumenti i potvrdi

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Cekam da mi se potpise ukazot od 02.02.2017. Ima li nekoj so potpisan ukaz ovie denovi ? Trgna li rabotata na viceprezidenta?

За происход имам поднесено документи уште во Октомври 2016 и го имам овој статус :
Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване
Дали имате искуство уште колку се чека?

Зборам за само потврда од тие здруженијата, без крштеници, воени книшки такви документации
Да бе друже само со потврда. Извади потврда и терај постапка не му ја мисли, не ти треба друго. Не е лошо да имаш нешто плус, ама ако немаш можеш и само со потврда.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Да бе друже само со потврда. Извади потврда и терај постапка не му ја мисли, не ти треба друго. Не е лошо да имаш нешто плус, ама ако немаш можеш и само со потврда.

Pa moze da rizikuva niqto ne se znae vo zivotot mozda ke dobie a moze i da ne dobie ako e samo so potvrda i taka potvrdite qe veke besplatni vo mbp skopje

Pa moze da rizikuva niqto ne se znae vo zivotot mozda ke dobie a moze i da ne dobie ako e samo so potvrda i taka potvrdite qe veke besplatni vo mbp skopje
Што да ризикува жити се :) едно чудо народ извади до потврда искрено не познавам некој што го одбиле освен ако не збрљал на интервју или со криминално досие.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom