Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
I za reprezentazija i za gorivo vo zavisnost od realizacijata imas oderedena suma koja se priznava
Аха, во кои услови е тоа возможно ако може те молам вака пошто другарчево патриотско што у Чаир нема стапнато а се јача тука нешто спомиња википедии кур се тресе. Фала ти однапред.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.180
Поени од реакции
13.028
Ме фрапираш со глупостиве, жими се'. Како можеш да тврдиш нешто што ни на сон не можеш да го докажеш?

Плус, едно е да имаш книговодствено биро и за потреба на фирма да купиш компјутер а друго е да имаш книговодствено биро и за потреба на фирма да купиш долен веш. Правиш разлика?
Како прво стално сум ти се обраќал со респект,очекувам исто од твоја страна ако сакаш да дебатираме.

Друго,имаш игнор копче таму,можеш да ме изигнорираш и да си останеш нефрапиран и лабав.

Трето,бараш да ти докажам дека Земјата е топка.Така го разбирам ова што бараш да ти докажувам нешто што и мало дете го знае.
Сеа сакаш да ти пуштам извод од банка кај некој во фирма како се купува гардероба?
Не ме заебавај

И за крај незнам зашто мислиш дека јас го оправдувам тоа?Секој кој прави дубари и е фатен во тоа,треба да си одговара.
Само искрено смешно е ова у споредба со 5те милијарди,15те милијарди украдени кои ни се најавуваат месеци уназад.
Cheers...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Хаха, браво, браво. (y)(y)
Каде беше ти, моме, на тренинг за демократија??

Во Северна Кореја?))
..демократија?? тоа е бе слама за волови , Боговите си имаат други несватливи за смртните.. критериуми..Божиците посебно , ако она моме..ти е точно..бидејќи таму пишуе :патник, педер, поет, администратор, масон ???? нигде не гледам ..ка :) :)

W

wicked_1

Гостин

Во Северна Кореја?))
Просто... од сета оваа недемократичност ја гледаш тука ти се иде да се вратиш назад у матичниот штаб нели?

S

silmarillion

Гостин
...

..мислиш на Accounting 101??? ...уште се тркалам од смеење според Chapter 103 и се чудам кого се есапам за квалификуван соговорник... :) :) :)
А шо ти остана друго у животот? Секој ден ти е лотарија ако се разбудиш у тие години. Другари живи веројатно се помалце, а тие шо останале незнаат на што се со тебе до вчера СДС од денес ВМРО. Тоа не само да политика него општо збори за карактер. Па имајќи го тоа у предвид место игнор да стиснеш, ти се измачуваш да есапиш некој ко мене кој силом прилике ке скрши два збора со тебе у текот на денот :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Во Северна Кореја?))
Во Вмро.

Ајде прекинете, чим сакате по правила да биде, да не лета уште некој за офтопик ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.055
Поени од реакции
23.500
Тебе ќе те прашам јас за шо да се држам.
Ти не го постираше ова ?
Вака да те прашам ? Го прочита пред да го постираш ? Си го стави прстето на слепоочница и не си рече дали е паметно вака да се глупирам. Ти имаше барем најмала логика напишаното? Барем најмала, онака очајно мала ?
Искрено не зборувам специјално за тебе, но секој кој ги зема постовите од страни како Либертас, А1.он, Курир и такви слични на нив здраво за готово па уште и со цел ум им поставува линк тука како аргумент за дискусија или нешто од типот видете што најдов што ја потврдува мојата теорија треба сериозно да си се преиспита дали стварно е за тука или за во кладилница?
Така да не треба мене да ме прашаш, туку сам да си се прашаш . На глуп човек со сила можеш само да му земиш нешто, да му дадеш неможи. Ке го фрли.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
А шо ти остана друго у животот? Секој ден ти е лотарија ако се разбудиш у тие години. Другари живи веројатно се помалце, а тие шо останале незнаат на што се со тебе до вчера СДС од денес ВМРО. Тоа не само да политика него општо збори за карактер. Па имајќи го тоа у предвид место игнор да стиснеш, ти се измачуваш да есапиш некој ко мене кој силом прилике ке скрши два збора со тебе у текот на денот :)
...не заборавај да оставиш аманет да ми јават за твојот погреб , обавезително ќе дојдам... :sneaky:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.460
Поени од реакции
11.388
Дали ако спамираш ке напраиш некоја промена и ке си ја сочуваш државната цицка? НЕ!
Највише тука иритира што се презентира лажен патриотизам, се бламираат безпотреба или огорчени се од фактот дека комфорот ке го напуштат и ке мора да се испотат за леб да заработат
Доаѓа и тој ден кога паразитите ке летаат на клоци, ама паразитите само, несум да се бркаат и способните кои безразлика дали партиски се вработиле, доколку се способни неам нишо против да си го задржат работното место
Ама затоа оние без ден искуство ко судии шо ги ставија врховни судии, или оние што завршија факс на некој од приватнине факултети во рекордно време се знае КЛОЦА

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Дали ако спамираш ке напраиш некоја промена и ке си ја сочуваш државната цицка? НЕ!
Највише тука иритира што се презентира лажен патриотизам, се бламираат безпотреба или огорчени се од фактот дека комфорот ке го напуштат и ке мора да се испотат за леб да заработат
Доаѓа и тој ден кога паразитите ке летаат на клоци, ама паразитите само, несум да се бркаат и способните кои безразлика дали партиски се вработиле, доколку се способни неам нишо против да си го задржат работното место
Ама затоа оние без ден искуство ко судии шо ги ставија врховни судии, или оние што завршија факс на некој од приватнине факултети во рекордно време се знае КЛОЦА

Администрација од 130+ илјади од кои јас сум сигурен дека повеќе од пола не се способни ниту образовани за работа. Седат се влечат до 16:00 и ајт дома, на први бап плата и на лето правец Грција како прави патриоти. Тоа ѓубре треба да е исчистено ако сакаме на прав пат да сме, 70.000 минимум треба одма уште првиот месец ајт у пичку матер, или нека земат да копаат или нека седат дома. Ама финтата е што тука се гласовите, никој не ги пушта така лесно нив. Тоа се овци, на копче се, 70+ илјади сигурни гласови ехее. Затоа сме дупка.[DOUBLEPOST=1490524540][/DOUBLEPOST]
Ако немаш забележано генерално спамовите идат од тие што сакаат да бидат , а не што се на државна цицка и тоа десеткратно повеќе во однос на овие другите, ама ти секако го немаш забележано тоа па затоа вака се истрча да ни попуваш што било а што не лажен патриотизам.
После спомнуваш некој треба да си го спотни газот за да заработат за леб. Твојот газ спотнат е или и ти на тешки пари лежиш ама ете забра гајле за другите додека ги врвиш шлеперите низ граница ?
И за крај кој е твојот став околу судиите кои се на работа пред сваровски судството ? Нешто вака за нив да спомнеш , да кажеш како тие околу 500 и кусурот преку ноќ станаа судии, обвинители ? И тие треба да летаат на клоци или и ти спаѓаш во генерацијата која во тоа време или беше во пелени или во мадињата на родителите па генерално меморијата ви е околу 8-9 години на назад и толку.
Секој судија треба да биде поминат низ филтер, ако има и најмала поврзаност со партија, ајт нека седи дома или нека меша малтер. Секој значи. Вмро 10 години имаше време и видовме што направи со судството, нема шанси да изгубат ако одат на суд, мислам на времето додека беа власт. Сега малку потешко. Сдсм најавуваат реизбор, ама колку ќе е правилен тој реизбор ќе видиме, сега вмровците ќе плачат дека судиите ќе се партиски од Сдсм и тоа само затоа што вмровците се до гуша во гомна.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Леле што ми кажа многу ме изнервира :) ајде уште малце Шопен :)

....едно подпросторно прашање..:седнуеш на покер оној вистински на маса ??? :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.460
Поени од реакции
11.388
Администрација од 130+ илјади од кои јас сум сигурен дека повеќе од пола не се способни ниту образовани за работа. Седат се влечат до 16:00 и ајт дома, на први бап плата и на лето правец Грција како прави патриоти. Тоа ѓубре треба да е исчистено ако сакаме на прав пат да сме, 70.000 минимум треба одма уште првиот месец ајт у пичку матер, или нека земат да копаат или нека седат дома. Ама финтата е што тука се гласовите, никој не ги пушта така лесно нив. Тоа се овци, на копче се, 70+ илјади сигурни гласови ехее. Затоа сме дупка.[DOUBLEPOST=1490524540][/DOUBLEPOST]
Секој судија треба да биде поминат низ филтер, ако има и најмала поврзаност со партија, ајт нека седи дома или нека меша малтер. Секој значи. Вмро 10 години имаше време и видовме што направи со судството, нема шанси да изгубат ако одат на суд, мислам на времето додека беа власт. Сега малку потешко. Сдсм најавуваат реизбор, ама колку ќе е правилен тој реизбор ќе видиме, сега вмровците ќе плачат дека судиите ќе се партиски од Сдсм и тоа само затоа што вмровците се до гуша во гомна.
Кога би се прашувал јас нетреба ни претседателот шо го бираме да биде инволвиран во ниту една партија, самостојно да си тераат кампања, а не вака на хартија демек нема да преставува ниедна партија и ке биде претседател на сите граѓани подеднакво, а у пракса гледаме шо се дешаваше со сите досегашни претседатели наши, си влечат за партијата шо ги поставила, па затоа ке не водат ликови ко фикусот односно ке фигурира само ко претседател а потезите др ке ги кажува

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.055
Поени од реакции
23.500
повеќепати сум приметил дека ми реплицираш само на тоа шо ти одговара, и уште неколку такви ги има де не си само ти...
затоа нема да влегувам со глувци у дискусија
еве вака чисто да ти кажам зашо нема да добиеш реплика

Можеше едноставно да напишеш дека појма немаш што да одговориш, попаметно ке изгледаше. А се спомнат тие 500 судии сите во подрум бевте, никој нема одговор, никој ништо не знае или смислувате некој ваков дегенски одговор. Не се секирај не ни очекував да одговориш, забрането ви е. Тоа е табу тема за вас, исто како да и не се случило. Обично го користам кога сакам да му покажам не некое дете дека премногу има расцветано, посебно кога ке се расплампа за работи кои не му се познати наместо да си игра во калта.[DOUBLEPOST=1490526030][/DOUBLEPOST]
па затоа ке не водат ликови ко фикусот односно ке фигурира само ко претседател а потезите др ке ги кажува
Странците ?
Тука читам повеќето се крстат на нив.[DOUBLEPOST=1490526416][/DOUBLEPOST]
Одлично.
Ете да почниме со тие 500 судии кои си ги изгласа СДСМ за еден ден во собрание кое немаше опозиција. Мене поприлично поврзани ми личат со некоја партија. Ти што велиш ? Такво нешто ти делува како на добар почеток за да се одпартизира судството ?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Сега ми е јасно зошто политиката на форумов едно време беше забранета.

Него ме интересира твое мислење. Дали мислиш дека објавувањето војна од страна на Паторот кон Сорос и неговите невладини, ја докажува длабоката вмешаност на власта во диктирањето на одлуките и казните на инспекциските служби!? И ако да, дали мислиш дека истите овие практики не се применувале кон сите оние претпријатија кои не биле по волјата на владеачката структура последниве 10 г.? :)

Другото прашање ми е за контра-офанзивата на јавното обвинителство! Секогаш кога СЈО ќе отвори некој случај кој боде очи, јавното обвинителство превзема чекори и постапки против челниците на опозицијата! Дали мислиш дека тоа е реваншизам, и зошто да? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom