Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.306
Гледам појачано овие денови со коментари. Да не идат странци овие дена, овие де стратешките партнери и пријатели од западот ?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.424
Поени од реакции
9.080
Гледам појачано овие денови со коментари. Да не идат странци овие дена, овие де стратешките партнери и пријатели од западот ?
тие се чекаат да ни помогнат да ја решиме кризата, додека режимов не изрежира војна и да си го спаси газот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Не е премиер година и кусур. Има 51 пратеник во Собранието, па СДСМ со 49, 10 ДУИ, 5 Беса, 2 Алијанса.., 2 ДПА.
Така е Ѓорѓија. Со 51 пратеник ќе биде доста јака опозиција која ќе придонесе во развивањето на демократските процеси во РМ. Опозиција каква што и треба на Македонија. Опозиција која Македонија заслужува!

:oeoeoe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ѓорги Н. мисли дека Груевски е сеуште премиер и има 61 пратеник во Собрание.

Кој грев :pos:
па сеа.., ако на вага стаиме две будалетинки..Џоле и Ne_sum_ja што мислиш на кај ќе превагне јазичето за поголемо гревче ???? :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
па сеа.., ако на вага стаиме две будалетинки..Џоле и Ne_sum_ja што мислиш на кај ќе превагне јазичето за поголемо гревче ???? :)
Кај тебе, очигледно.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пак не признале Маџариве изгледа. Овој за две недели напука патни трошоци за цел претходен мандат. Порано спиеше до покасно у вилата на Водно и одеше по празијади и пифтијади, сега кога државава е у ќорсокак се дупна од шетање. Кој ташак бара во Унгарија сега ни самиот не знае. Само да не е тука.

Иванов денеска во работна посета на Унгарија
http://meta.mk/ivanov-deneska-vo-rabotna-poseta-na-ungarija/

Утре во Македонија, како што е највено, треба да пристигне еврокомесарот за проширување и за добрососедска политика, Јоханес Хан, заедно со тројцата европратеници, Иво Вајгл, Едвард Кукан и Кнут Флекенштајн, во рамките на напорите за наоѓање излез од актуелната политичка криза околу формирањето на новата влада. Тие, меѓу другото, се очекува да имаат средба и со претседателот на државата, Иванов.
Паторот се моли за некое ново Пржино (со тоа што ЕУ ја преселиле резиденцијата, не е веќе таму). Ама нашето квази фирерче уште еднаш е спремно да си го погази зборот и откако во декември 2016 на “ноќта на ножевите“ :D отфрли преговори од било каков формат со посредство на ЕУ, сега пак се враќа да си го излиже тоа што го искакал - каков мудрец и државник човече, што ли гледаат овциве во него.
[DOUBLEPOST=1490001647][/DOUBLEPOST]
..мерино Almeida земи окали
Ако сум јас мерино, ти што треба да претставуваш, Буша, некој изразит рогат егземплар? Греота се животните да се споредуваат со твојот „интелект“.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
] Ако сум јас мерино, ти што треба да претставуваш, Буша, некој изразит рогат егземплар? Греота се животните да се споредуваат со твојот „интелект“.
...животни.., тоа се бе племенити божји суштестава, посебно мерино пуфкастите.., јас сум само обична скромна , проста бетонска цигла... :) :)
А бе оди прошетај надвор сончев е денот во Македонија...светнало шеснаесетзрачното Сонце...иако со пола зраци...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нема ВМРО ДПМНЕ да им даде поддршка при гласање, а треба 2/3.[DOUBLEPOST=1489998164][/DOUBLEPOST]
ВМРО ДПМНЕ преговараше за состав на нова влада. На 2-3 преговори и јас бев. Груевски категорички беше против мегаломанските барања на албанските партии. Али му рече дека мора да „глуми“ преговарање, ама е присилен да не прави влада со (победничката) македонска партија. И дека му е многу срам што ќе мора да испадне „пич...“ и да го погази сопственото барање да коалицираат двете „победнички“ партии. Лошо е кога ќе испаднеш лажго пред себеси.
Срамота е бе ова што го пишуваш, не знам како уште не те фаќа срам стварно ти викам. Дали разбираш ти дека вмро преговараа со дуи за платформата? Значи нема врска што не ја прифатиле како што викате вие туку преговарале. Значи вие сте против преговори а вмро веќе преговарале. Не знаете што зборите бидејќи на копче сте.
Друго, јас лично а и повеќето веруваат дека таа платформа е лист хартија за бришење газ бидејќи тоа што го пишува таму веќе постои, а дебатите за знамето и химната се демократско право на секој што не значи дека истите ќе бидат прифатени и ќе се преговара за тоа.
Платформата ја спомнувам цело време за да сфатиш ти и останатите кои не гледате подалеку од носот дека кажувате две различни работи, а тоа е дека не ви смета вмро да преговара а сдсм ви смета. Е сега, Сдсм вика дебата ќе имало што значи дека нема да преговараат туку дебатираат и на крај нема да сменат ништо, а вмро вика преговаравме за платформата ама не ја прифативме, што значи дека преговарале што да им дадат. Пак ќе кажам, тоа за мене е глума бидејќи се тоа веќе постои, само кажувам колку смешно изгледате.
Па сега не знам што сакате, ни сами не знаете што сакате, изгледа само сакате вмро да е на власт по секоја цена само работата да се задржи. Ама џабе овојпат, има да биде чистка невидена.

M

macgowan

Гостин
Абе Зврле сакал само кај него во фиока да ги чува оти посигурни биле.

http://sdk.mk/index.php/naslovna/obvinitelstvoto-na-zvrlevski-skrilo-hard-disk-desetitsi-iljadi-prislushuvani-razgovori-na-zaev-vo-puch/

ОБВИНИТЕЛСТВОТО НА ЗВРЛЕВСКИ СКРИЛО ХАРД ДИСК СО ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ПРИСЛУШУВАНИ РАЗГОВОРИ НА ЗАЕВ ВО „ПУЧ“
Којзнае што се немаат правено, во изминативе години од кога почнаа сечените лепените монтираните разговори снимени од комбето со клонираните станици. Видовме дека уништувале, ама какви се уште перверзии имаат правено може да се види кога ќе се остранат сите актери во службите, судството, обнинителството итн. Видовме до каде е долга раката на мвро. Ова е борба за живот на пастирот а овците неброено пати докажаа дека се феномен кој ќе добие заслужено место во учебниците по психологија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... Дали разбираш ти дека вмро преговараа со дуи за платформата? Значи нема врска што не ја прифатиле како што викате вие туку преговарале....
А бе јас бев на преговорите, Груевски ги одби барања и ги отера „у 3 лепе...“. И тогаш Аљи му рече: „Има ко оќе, Зоќи со душа не чека“.. И гледаш, навистина така испадна.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А бе јас бев на преговорите, Груевски ги одби барања и ги отера „у 3 лепе...“. И тогаш Аљи му рече: „Има ко оќе, Зоќи со душа не чека“.. И гледаш, навистина така испадна.
Многу смешно. Ова хуморов што го пишувате деновиве само го докажува тоа дека сте изгубени начисто, ама тотално сте изгубени.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу смешно. Ова хуморов што го пишувате деновиве само го докажува тоа дека сте изгубени начисто, ама тотално сте изгубени.
Па се губиме сите, сосе држава, не гледаш ли?
Се надевам Заев Зоран што поскоро ќе ја поднесе оставката (а вети уште истата вечер ако изгуби СДСМ на избори) и се врати дома, можеби некој поасален ќе го замени, овој се ќе даде на шќиптарите, трета држава (до душа, ќе ја делат со нас, некое време).[DOUBLEPOST=1490009970][/DOUBLEPOST]
.. Пак ќе кажам, тоа за мене е глума бидејќи се тоа веќе постои...
...изгледа само сакате вмро да е на власт по секоја цена само работата да се задржи... .
Како постои, албанскиот јазик не е официјален на територијата на цела Македонија, никој не осудил геноцид над Шќиптарите од ’12 до ’56 година, никој не се сложил за менување на химна, знаме, грб.. Кое е тоа што постои, а сега се бара? Впрочем, ако било глума, зошто ДУИ и ВМРО ДПМНЕ не направија влада?
Не вели никој ВМРО ДПМНЕ да е на власт по секоја цена, мислам дека согласно досегашната „наметната пракса“, победниците правеа влада, а ВМРО ДПМНЕ победи на изборите. Ако се прави коалиција на сите (про)албански партии против македонската ВМРО ДПМНЕ и се игнорира мнозинството на македонците.. тогаш е опасна работа тоа.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па се губиме сите, сосе држава, не гледаш ли?
Се надевам Заев Зоран што поскоро ќе ја поднесе оставката (а вети уште истата вечер ако изгуби СДСМ на избори) и се врати дома, можеби некој поасален ќе го замени, овој се ќе даде на шќиптарите, трета држава (до душа, ќе ја делат со нас, некое време).[DOUBLEPOST=1490009970][/DOUBLEPOST]
Како постои, албанскиот јазик не е официјален на територијата на цела Македонија, никој не осудил геноцид над Шќиптарите од ’12 до ’56 година, никој не се сложил за менување на химна, знаме, грб.. Кое е тоа што постои, а сега се бара? Впрочем, ако било глума, зошто ДУИ и ВМРО ДПМНЕ не направија влада?
Не вели никој ВМРО ДПМНЕ да е на власт по секоја цена, мислам дека согласно досегашната „наметната пракса“, победниците правеа влада, а ВМРО ДПМНЕ победи на изборите. Ако се прави коалиција на сите (про)албански партии против македонската ВМРО ДПМНЕ и се игнорира мнозинството на македонците.. тогаш е опасна работа тоа.
Така убаво, ти поставив јас табли на албански и на македонски во град каде нема 20% Албанци. Ти ставија двојазични патокази во градови каде нема ич Албанци, нели за тоа се буните? Па ете доказ дека постои тоа.
Знаме нема да менува никој, дали ти како паметен толку разликуваш дебата од преговори? Дали знаеш што е дебата? Демократија си слушнал? Вмро ПРЕГОВАРАШЕ за платформата, Сдсм ДЕБАТИРА за знамето и НЕ МОЖЕ да го смени. Ете ти со големи букви за да прочиташ и да видиш што значи и дали знаеш нешто. Победниците ќе правеа влада ако едниот од победниците не крадеше, не убиваше, не затвораше, ако не глумеше фашистичка партија. Е тогаш победниците ќе правеа влада, сега победниците нема да прават влада и тоа нема да го спречиш ни ти, ни Грујо, ни оние идиотите надвор. Ти можеш само да продолжиш да јадеш гомна за победник и мнозинство и неуставно Сјо.
И не тоа не е опасна работа, тоа е нормална работа. Никој не се плаши па да е опасна, опасна работа е опозиција за вмро бидејќи се плашат од затвор. Ти од што се плашиш?[DOUBLEPOST=1490013081][/DOUBLEPOST]"Како што веќе реков во петокот, Хан ќе се сретне со политичките претставници. Вистина е дека има и други барања и често кога тој патува во земјата, ние се обидуваме да се сретнеме со што е можно повеќе соговорници, вклучително и со такви од граѓанското општество. Но, овојпат комесарот ќе се сретне само со политичките претставници, бидејќи неговата агенда не дозволува повеќе", истакна Коцијанчич.

Или со други зборови, кој ве ебе.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom