тие се чекаат да ни помогнат да ја решиме кризата, додека режимов не изрежира војна и да си го спаси газот.Гледам појачано овие денови со коментари. Да не идат странци овие дена, овие де стратешките партнери и пријатели од западот ?
Така е Ѓорѓија. Со 51 пратеник ќе биде доста јака опозиција која ќе придонесе во развивањето на демократските процеси во РМ. Опозиција каква што и треба на Македонија. Опозиција која Македонија заслужува!Не е премиер година и кусур. Има 51 пратеник во Собранието, па СДСМ со 49, 10 ДУИ, 5 Беса, 2 Алијанса.., 2 ДПА.
па сеа.., ако на вага стаиме две будалетинки..Џоле и Ne_sum_ja што мислиш на кај ќе превагне јазичето за поголемо гревче ????Ѓорги Н. мисли дека Груевски е сеуште премиер и има 61 пратеник во Собрание.
Кој грев
Кај тебе, очигледно.па сеа.., ако на вага стаиме две будалетинки..Џоле и Ne_sum_ja што мислиш на кај ќе превагне јазичето за поголемо гревче ????
..мерино Almeida земи окали....не сум на вагата..или ти се привидуам уште рано по сабајле...Кај тебе, очигледно.
Паторот се моли за некое ново Пржино (со тоа што ЕУ ја преселиле резиденцијата, не е веќе таму). Ама нашето квази фирерче уште еднаш е спремно да си го погази зборот и откако во декември 2016 на “ноќта на ножевите“ отфрли преговори од било каков формат со посредство на ЕУ, сега пак се враќа да си го излиже тоа што го искакал - каков мудрец и државник човече, што ли гледаат овциве во него.[DOUBLEPOST=1490001647][/DOUBLEPOST]Утре во Македонија, како што е највено, треба да пристигне еврокомесарот за проширување и за добрососедска политика, Јоханес Хан, заедно со тројцата европратеници, Иво Вајгл, Едвард Кукан и Кнут Флекенштајн, во рамките на напорите за наоѓање излез од актуелната политичка криза околу формирањето на новата влада. Тие, меѓу другото, се очекува да имаат средба и со претседателот на државата, Иванов.
Ако сум јас мерино, ти што треба да претставуваш, Буша, некој изразит рогат егземплар? Греота се животните да се споредуваат со твојот „интелект“...мерино Almeida земи окали
...животни.., тоа се бе племенити божји суштестава, посебно мерино пуфкастите.., јас сум само обична скромна , проста бетонска цигла...] Ако сум јас мерино, ти што треба да претставуваш, Буша, некој изразит рогат егземплар? Греота се животните да се споредуваат со твојот „интелект“.
Срамота е бе ова што го пишуваш, не знам како уште не те фаќа срам стварно ти викам. Дали разбираш ти дека вмро преговараа со дуи за платформата? Значи нема врска што не ја прифатиле како што викате вие туку преговарале. Значи вие сте против преговори а вмро веќе преговарале. Не знаете што зборите бидејќи на копче сте.Нема ВМРО ДПМНЕ да им даде поддршка при гласање, а треба 2/3.[DOUBLEPOST=1489998164][/DOUBLEPOST]
ВМРО ДПМНЕ преговараше за состав на нова влада. На 2-3 преговори и јас бев. Груевски категорички беше против мегаломанските барања на албанските партии. Али му рече дека мора да „глуми“ преговарање, ама е присилен да не прави влада со (победничката) македонска партија. И дека му е многу срам што ќе мора да испадне „пич...“ и да го погази сопственото барање да коалицираат двете „победнички“ партии. Лошо е кога ќе испаднеш лажго пред себеси.
Којзнае што се немаат правено, во изминативе години од кога почнаа сечените лепените монтираните разговори снимени од комбето со клонираните станици. Видовме дека уништувале, ама какви се уште перверзии имаат правено може да се види кога ќе се остранат сите актери во службите, судството, обнинителството итн. Видовме до каде е долга раката на мвро. Ова е борба за живот на пастирот а овците неброено пати докажаа дека се феномен кој ќе добие заслужено место во учебниците по психологија.Абе Зврле сакал само кај него во фиока да ги чува оти посигурни биле.
http://sdk.mk/index.php/naslovna/obvinitelstvoto-na-zvrlevski-skrilo-hard-disk-desetitsi-iljadi-prislushuvani-razgovori-na-zaev-vo-puch/
ОБВИНИТЕЛСТВОТО НА ЗВРЛЕВСКИ СКРИЛО ХАРД ДИСК СО ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ПРИСЛУШУВАНИ РАЗГОВОРИ НА ЗАЕВ ВО „ПУЧ“
А бе јас бев на преговорите, Груевски ги одби барања и ги отера „у 3 лепе...“. И тогаш Аљи му рече: „Има ко оќе, Зоќи со душа не чека“.. И гледаш, навистина така испадна.... Дали разбираш ти дека вмро преговараа со дуи за платформата? Значи нема врска што не ја прифатиле како што викате вие туку преговарале....
Многу смешно. Ова хуморов што го пишувате деновиве само го докажува тоа дека сте изгубени начисто, ама тотално сте изгубени.А бе јас бев на преговорите, Груевски ги одби барања и ги отера „у 3 лепе...“. И тогаш Аљи му рече: „Има ко оќе, Зоќи со душа не чека“.. И гледаш, навистина така испадна.
Па се губиме сите, сосе држава, не гледаш ли?Многу смешно. Ова хуморов што го пишувате деновиве само го докажува тоа дека сте изгубени начисто, ама тотално сте изгубени.
Како постои, албанскиот јазик не е официјален на територијата на цела Македонија, никој не осудил геноцид над Шќиптарите од ’12 до ’56 година, никој не се сложил за менување на химна, знаме, грб.. Кое е тоа што постои, а сега се бара? Впрочем, ако било глума, зошто ДУИ и ВМРО ДПМНЕ не направија влада?.. Пак ќе кажам, тоа за мене е глума бидејќи се тоа веќе постои...
...изгледа само сакате вмро да е на власт по секоја цена само работата да се задржи... .
Така убаво, ти поставив јас табли на албански и на македонски во град каде нема 20% Албанци. Ти ставија двојазични патокази во градови каде нема ич Албанци, нели за тоа се буните? Па ете доказ дека постои тоа.Па се губиме сите, сосе држава, не гледаш ли?
Се надевам Заев Зоран што поскоро ќе ја поднесе оставката (а вети уште истата вечер ако изгуби СДСМ на избори) и се врати дома, можеби некој поасален ќе го замени, овој се ќе даде на шќиптарите, трета држава (до душа, ќе ја делат со нас, некое време).[DOUBLEPOST=1490009970][/DOUBLEPOST]
Како постои, албанскиот јазик не е официјален на територијата на цела Македонија, никој не осудил геноцид над Шќиптарите од ’12 до ’56 година, никој не се сложил за менување на химна, знаме, грб.. Кое е тоа што постои, а сега се бара? Впрочем, ако било глума, зошто ДУИ и ВМРО ДПМНЕ не направија влада?
Не вели никој ВМРО ДПМНЕ да е на власт по секоја цена, мислам дека согласно досегашната „наметната пракса“, победниците правеа влада, а ВМРО ДПМНЕ победи на изборите. Ако се прави коалиција на сите (про)албански партии против македонската ВМРО ДПМНЕ и се игнорира мнозинството на македонците.. тогаш е опасна работа тоа.