Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Брзиномерот нема да ти покажува точно бидејќи гумите се со различен дијаметар (45ката со поголем)... најарно земи си димензија што е препорачана за твојата кола... евентуално да не ја собира пошироката гума, но не верувам да е толкава разлика... веројатно и помека вожња со пошироките гуми.

Препорачано е за 17 бандаж 245/45 а за 18 245/40.

Seat leon 1.9 tdi 90 konja 2001 god, znaci koga vozim vo 1,2,3 brzina kolava si ide bez problem a koga ja stavam vo 4 I 5 pojke od 120 ne ide I ne se kacuva nad 3000 obrtai. Dali nekomu ova se desilo ili znae sto moze da bide ? A osecam na momenti kako gasot da mi kasni znaci davam gas I odposle se zaletuva...

i mene slabo mo vlecese, na kompjuter mi pokaza prekinat krug A okolu turbina, bea puknati edni mali creva od po 10 santimi , majstorot gi smena i sega vlece super

Дечки како ги оставате гумите да ви стојат зимските кога не ги користите хоризонтално или веритикално ги редите? значи бес фелни/бандаж се работи

Дали знае некој што значи знакчето што ми се појавува во вид на кабелче со искри во црвена боја, се работи за фиат брава 1.6 - 16 вентили, и кога се појавува колата ми трокира неработи добро, дали е можно да се каблите од бомбината до свеќиците или нешто друго е во прашање ?

Се осеќа у пракса разлика некоја од 40/45 или ?
sekako deka se oseca. vozis 120, a u stvari 140. vo knigata za kolata ti pisuva koja felna koja guma treba da ima. no ako mislis da smenis felni, togas i profilot na gumata go menuvas (obratnoproporcionalno),taka da prosto kazano, golemiot krug treba da ostane ist. togas nema razlika, osven za oko:)

Neznam kade da pitam na dr mesto pa.ovde ke bide.

Me zanima dali vo skopje vo nedela se naplajka parking mesto odnosno dali vo nedela slobodno mozas da parkiras na obelezeno parking mesto na ulicata ili istoto se naplajka i bo nedela ?

Neznam kade da pitam na dr mesto pa.ovde ke bide.

Me zanima dali vo skopje vo nedela se naplajka parking mesto odnosno dali vo nedela slobodno mozas da parkiras na obelezeno parking mesto na ulicata ili istoto se naplajka i bo nedela ?
Не се наплаќа паркинг во недела. Ако одиш во сити мол, те молам обрати пажња и не ни се паркирај пред зградите :)

Дечки како ги оставате гумите да ви стојат зимските кога не ги користите хоризонтално или веритикално ги редите? значи бес фелни/бандаж се работи

исклучиво легнати на бандаж, никако како што стојат на кола. ќе се деформираат и колата ќе ти треси[DOUBLEPOST=1489780600][/DOUBLEPOST]
Дали знае некој што значи знакчето што ми се појавува во вид на кабелче со искри во црвена боја, се работи за фиат брава 1.6 - 16 вентили, и кога се појавува колата ми трокира неработи добро, дали е можно да се каблите од бомбината до свеќиците или нешто друго е во прашање ?

Ова можиш и самиот да го провериш-земи добро изолирани нараквици и еден по еден каблите во работа вади ги и види дали има разлика во рабоата на моторот со и без кабел. Одвојувај го кабелот 3-4 см. ако некаде е истиот звук-работа на моторот, тој кабел е пробиен .

Ова важи под услов да можи да се вадат вака каблите. Кај некои коли се малку комплицирано изведени

Второто

16807314_1401632353201450_8752336537707571212_n.png

исклучиво легнати на бандаж, никако како што стојат на кола. ќе се деформираат и колата ќе ти треси[DOUBLEPOST=1489780600][/DOUBLEPOST]

Ова можиш и самиот да го провериш-земи добро изолирани нараквици и еден по еден каблите во работа вади ги и види дали има разлика во рабоата на моторот со и без кабел. Одвојувај го кабелот 3-4 см. ако некаде е истиот звук-работа на моторот, тој кабел е пробиен .

Ова важи под услов да можи да се вадат вака каблите. Кај некои коли се малку комплицирано изведени
Благодарам брат

Препорачано е за 17 бандаж 245/45 а за 18 245/40.
Еве како тоа би изгледало сликовито:

tIqSRVy.jpg

tIqSRVy.jpg

Последно уредено:
колку би чинело крпенње на подвозје од саксо, на скала на скапаност од 1 до 10 да речиме е 5?[DOUBLEPOST=1489818761][/DOUBLEPOST]колку би чинело крпење на подвозје од саксо, на скала од скапаност од 1 до 10 да речиме е 5?

Decki aj sega pomos. Go najdov problemot sto mi gasese Audito A4/b6 1.9 tdi. Se ispostavi deka zatajuva senzorot na radilica (G28). Da ne znae nekoj kolku kosta nov ili poloven da baram i dali lesno se menuva ?

Decki aj sega pomos. Go najdov problemot sto mi gasese Audito A4/b6 1.9 tdi. Se ispostavi deka zatajuva senzorot na radilica (G28). Da ne znae nekoj kolku kosta nov ili poloven da baram i dali lesno se menuva ?
Барај нов и поквалитетен, половен е мачка во вреќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom