Македонија со најлошо здравство во цела Европа

Ја и' барам крвни слики за да видам зошто и' рипа и паѓа железото.

Бев 3 пати на доктор веќе. Не барам друго мислење.

Железо проверувам нешто повеќе од 10 години наназад, на секои 6 месеци. Дури и кога сум се чувствувала супер, сум јадела тоа што треба, апчиња сум пиела за железо, никогаш, значи никогаш на резултат не сум видела повеќе од 10.
30 за мене е нешто незамисливо. Немало зошто да падне, зашто не ни имало што да падне. Не планирам повеќе да навлегувам во детали, да се правдам за мои резултати, а уште помалку да си тепам време на тролови.
Мислењето го пишав зашто се прават грешки, ако некој се посомнева во резултатот, не се чувствува ко што треба, а резултатите топ, да оди да си провери повторно. Толку од мене, бидете здрави. :D

Друго ништо не коментирам, само, со која личност разговараме во моментов? Онаа што работи во здравствената установа? Потенцијалниот пациент? Онаа што се возела во возило за брза помош?
Со сите трите..три во едно:)[DOUBLEPOST=1489662124][/DOUBLEPOST]
Абе што има врска за минатото, се прашувала зошто ништо не било направено. Па тоа што не е направено за 8 години можеше да се направи. Ти разбираш ли воопшто што пишувам? Возилата во другите градови и во некои скопски населби се од титово време. Не знам зошто воопшто пишувам, јас ти зборувам дека не чините и дека треба да го промените начинот на работа кога веќе не ве бркаат од работа, а ти ми викаш децата да сме ги учеле. Додека ги научиме децата кој ќе ги лечи пациентите? Сами ќе се лечат? Ми збориш за несовесни возачи и глупости.
Очигледно ти незнаеш што пишуваш штом за тебе немало врска минатото.
Немам потреба со тебе да дискутирам бидејќи твојата желба за партиски плукања не ми е интересна.

п.с.
Подобро учи си ги децата на одговорност и нека се полнат со знаења и да не бараат да им купуваш оценки и дипломи оти еден ден и тие ќе треба нешто да работат, можеби и тебе да те лечат:icon_mrgr:

Последно уредено:
Бев 3 пати на доктор веќе. Не барам друго мислење.

Железо проверувам нешто повеќе од 10 години наназад, на секои 6 месеци. Дури и кога сум се чувствувала супер, сум јадела тоа што треба, апчиња сум пиела за железо, никогаш, значи никогаш на резултат не сум видела повеќе од 10.
30 за мене е нешто незамисливо. Немало зошто да падне, зашто не ни имало што да падне. Не планирам повеќе да навлегувам во детали, да се правдам за мои резултати, а уште помалку да си тепам време на тролови.
Мислењето го пишав зашто се прават грешки, ако некој се посомнева во резултатот, не се чувствува ко што треба, а резултатите топ, да оди да си провери повторно. Толку од мене, бидете здрави. :D
Не го сумњам тоа што го кажуваш, да не ме сфатиш погрешно. Иначе како сакаш за туѓо мислење, твое си е тоа. Хемоглобинот ок ти е? Ако сакаш пиши у дежурна да не спамаме тука, ако не ти се пишуе за ова, игнор на постов.

Со сите трите..три во едно:)[DOUBLEPOST=1489662124][/DOUBLEPOST]
Очигледно ти незнаеш што пишуваш штом за тебе немало врска минатото.
Немам потреба со тебе да дискутирам бидејќи твојата желба за партиски плукања не ми е интересна.

п.с.
Подобро учи си ги децата на одговорност и нека се полнат со знаења и да не бараат да им купуваш оценки и дипломи оти еден ден и тие ќе треба нешто да работат, можеби и тебе да те лечат:icon_mrgr:
А додека ги научиме децата кој ќе не лечи нас? Ти? Твоите неписмени колеги? Минатото престана да има врска тогаш кога се ветуваа разни проекти. Значи продолжуваме кон иднината и да го подобриме тоа од минатото, ама тие го направија полошо.

А додека ги научиме децата кој ќе не лечи нас? Ти? Твоите неписмени колеги? Минатото престана да има врска тогаш кога се ветуваа разни проекти. Значи продолжуваме кон иднината и да го подобриме тоа од минатото.
Имам доста писмени колеги а и на жалост неписмени, во право си.
Ајде да се повторам, иднината на здравството ќе зависи од совеста на луѓето кои работат во него.

Имам доста писмени колеги а и на жалост неписмени, во право си.
Ајде да се повторам, иднината на здравството ќе зависи од совеста на луѓето кои работат во него.
Со ваква сегашност ние нема да имаме иднина. Барем не тука.

Ако те јебе само серумското, уживај, немаш гајле. Можеш чисто за секој случај, да се провериш на гастро.
Зошто само на гастро, треба да се види како се тромбоцитите, да не има тромбоцитопенија!?
Обично кај пацинети кои имаат проблеми со слезината и на тие кои им е извршена сплендектомија, имаат мака потоа со вишок на железо кое им се качува и над 35 и погоре.[DOUBLEPOST=1489662923][/DOUBLEPOST]
Со ваква сегашност ние нема да имаме иднина. Барем не тука.
Чаре???

Зошто само на гастро, треба да се види како се тромбоцитите, да не има тромбоцитопенија!?
Обично кај пацинети кои имаат проблеми со слезината и на тие кои им е извршена сплендектомија, имаат мака потоа со вишок на железо кое им се качува и над 35 и погоре.[DOUBLEPOST=1489662923][/DOUBLEPOST]
Чаре???
Јас да ти кажам чаре? Па ти работиш таму, ти имаш школо за тоа завршено. Или можеби немаш? Ништо чудно, така кај нас се вработува во здравство. Вашиот проблем е што сте дигнати многу, се мислите богови сте, а тоа што сте неписмени ништо страшно. Не трпите критика, а исто така и не ги критикувате тие кои треба, туку од петни жили се обидувате да ги одбраните. Најпрво научете нешто, значи немате знаење за да лечите луѓе, ако не сакате да се поправите тогаш одете си. Вакво здравство не ни треба, подобро е без вакви доктори отколку со вакви, да не знае човек какво апче испил, среќа има нет па колку толку ќе се информираме, ама има луѓе без нет. Вакви коментари од типот, "епа ај кажи чаре" "ако можеш нешто направи" "порано беше вака" само докажуваат дека ти немаш врска за работата која ја работиш, не само ти скоро сите твои колеги. Вие сте срам за професијата, убивате луѓе индиректно а некои и директно. Дали знаеш дека колегите ти се убијци? Колку луѓе на душа носите? 1000? 2000?

Јас да ти кажам чаре? Па ти работиш таму, ти имаш школо за тоа завршено. Или можеби немаш? Ништо чудно, така кај нас се вработува во здравство. Вашиот проблем е што сте дигнати многу, се мислите богови сте, а тоа што сте неписмени ништо страшно. Не трпите критика, а исто така и не ги критикувате тие кои треба, туку од петни жили се обидувате да ги одбраните. Најпрво научете нешто, значи немате знаење за да лечите луѓе, ако не сакате да се поправите тогаш одете си. Вакво здравство не ни треба, подобро е без вакви доктори отколку со вакви, да не знае човек какво апче испил, среќа има нет па колку толку ќе се информираме, ама има луѓе без нет. Вакви коментари од типот, "епа ај кажи чаре" "ако можеш нешто направи" "порано беше вака" само докажуваат дека ти немаш врска за работата која ја работиш, не само ти скоро сите твои колеги. Вие сте срам за професијата, убивате луѓе индиректно а некои и директно. Дали знаеш дека колегите ти се убијци? Колку луѓе на душа носите? 1000? 2000?
AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?????:confused:

Дали ти знаеш колку гревови ти на душа си направи со тој твој навредувачки генерализирачки пост???

Ај настрана покољот што се случува интерно, видете бе паркингот на што личи :pos:

7656c77400600e40d1328d1ba3639506.jpg

:pos: :pos:

Типична Македонија, место да се санира проблемот, се пика под тепих да не се гледа. Пазете исто на влезот кај стоматологија асфалтот е пропаднат едно 10 метра по влезот. Кога врне дожд се полни со вода и луѓето мислат дека е мала дупка и ќе заринкаат со колите.

За воља на вистината, лице во здравството (амбуланта, клиника, здравствен дом, Министерство или Фонд) и неговото потесно семејство, реално не е можно да оцени со какви се проблеми се справуваат пациентите. Не се работи (само) за пристрасност туку повеќе за фактот што со само едно телефонско јавување може многу нешто да се обезбеди. Некогаш ниту упат не е потребен.
А дека не било подобро, баш и не сум сигурен. Зависи кој сегмент. Колку што знам амбулантите и матичните кои се затворија во десетици села последниот период, претходно работеа. И бројот на возилата за итна помош (сосе помошта од донациите) по број на жители сега и пред 20-30 години, не знам колку е подобрен и колку им се исправни возилата. Има и друго ама ајде, не е темата за бивша Југославија.
Среќа па имаме донации (кревети, материјал, возила...) од фирми и странци инаку и без тоа, маф.

За воља на вистината, лице во здравството (амбуланта, клиника, здравствен дом, Министерство или Фонд) и неговото потесно семејство, реално не е можно да оцени со какви се проблеми се справуваат пациентите. Не се работи (само) за пристрасност туку повеќе за фактот што со само едно телефонско јавување може многу нешто да се обезбеди. Некогаш ниту упат не е потребен.
А дека не било подобро, баш и не сум сигурен. Зависи кој сегмент. Колку што знам амбулантите и матичните кои се затворија во десетици села последниот период, претходно работеа. И бројот на возилата за итна помош (сосе помошта од донациите) по број на жители сега и пред 20-30 години, не знам колку е подобрен и колку им се исправни возилата. Има и друго ама ајде, не е темата за бивша Југославија.
Среќа па имаме донации (кревети, материјал, возила...) од фирми и странци инаку и без тоа, маф.
Lurtz, само да не генерализираме, и јас сум во тие што ги опиша ама знам какво е здравствово кај нас и знам со што се справуваат моите на работа секој ден. Исто знам дека на клиникиве некогаш од материјали само шеќер за кафе имаат, ништо друго ама мисли си дека ќе ти поверуваат некои како двеве погоре.

П. С. Да не беа донациите, на стоматологија уште ќе беа столиците од на Тито времето ама тоа ќе го преќутиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom