Македонија со најлошо здравство во цела Европа

а ти демек си ОК нели? јас стеница досадна ? а? алб_анче си ти знам, па ми глимиш овде засегнат македонец нели? ;)...ајде терај пљукај (y)[DOUBLEPOST=1489621157][/DOUBLEPOST]
е не податоци од твитер од тој Гелевски Бане ,,Графички дизајнер и фонт манијак,, релевантен извор богами самиот си прави цртеж ...ај во опклада дека е така?
Ама зошто се буцаш и мислиш дека само ти си докторка на форумов? Мислиш ние другите немаме роднина кој работи во државниве клиники или па претрпел некое хорор искуство? И зошто побогу некој би лажел за ваква мрачна работа? :tapp:

Ајде вака, види ја сликава, она I, II, III се квартали, да нацртам. Е сега, ако имаш Windows, старт, срч, calculator, собери ги сумите. За последниот квартал сумата фали но ако ги видиш првите три квартали, не е тешко да заклучиш која би била средна вредност и да не ја знаеш точната.

25112016130831_main_dzs_naselenie.jpg

Да те фатам за уши, да те довлечкам у дневна онкологија па вака да им јадеш гомна на тие болни, мочко еден

Која боранија е накотена страшна работа. Во што кладба дека сега ќе ме цитира пак со некоја глупост?

Кога ќе прочиташ џену дека следи кој кому ставил лајк, доволно е да му го видиш умот. Го здоболе него и за дневна и за интензивна и за бебиња.

Кога ќе прочиташ џену дека следи кој кому ставил лајк, доволно е да му го видиш умот. Го здоболе него и за дневна и за интензивна и за бебиња.
Барем нека каже каде работи, не за друго, да не поштеди.

Прашањето ми е убаво поставено и би те замолила да ми одговориш на поставеното.
Состојбата во здравството многу добро ја познавам бидејќи работам во здравств.установа.
Прашањето ти е одговорено со првата реченица, ама ете колку се писмени нашите доктори, ни одговор на прашање не гледаат. Јас ти кажувам дека треба да се засрамиш што го прашуваш тоа, и добро би било и културно, да одговориш и ти на некои мои прашања штом работиш во здравствена установа. Нели штом мислиш дека се е супер.

Да те фатам за уши, да те довлечкам у дневна онкологија па вака да им јадеш гомна на тие болни, мочко еден
,,,,i ne e mochko,,,tuku e strong zhenska ,,,i za razlika od vas ,,,malku poveke se razbira vo ovie raboti,,,
,,,i sami znaete deka nikogash ne zboruvam napamet,,,barem koga se raboti za zdravstvoto ,,,za razlika od nekoi vremenski garnituri ,,,ovaa barem se trudi neshto da iskoregira od poraneshnite shto ni e den klinec ne vlozhija ne samo vo zdravstvoto ,,,tuku i nasekade,,,

,,,bijons ,,,tochno znae shto zboruva,,,

aaaaaaaa ако е вистина ќе кажеш, што ти смета? ти си анонимец, не ја кажуваш која е аптекарката, јас само ќе ја пријавам ситуацијата и ќе се направи инспекција... и друг пат нема да дадат така со пројден рок нели сакаш да биде така ? јас лично сакам да ги пријавам, сите ако така пријавиме неправилности ќе профункционира како треба, а вака овде пишуваш се жалиш,а што превземаш? НИШТО !..тогаш овозможи да некој друг го направи тоа наместо тебе....ете јас ти верувам дека е вистина и ќе ги пријавам со лични генералии ! ако? (y)
Еј видете ја оваа, ќе пријавувала. Оди провери и го и железото да видиш дали лаже ебате лудата.

,,,,tochno znae shto zboruva,,,
а што зборува? јас не видов аргументирање, ако воопшто има простор за аргументи. Дека двајца починале со расипано возило е факт. Дека родилки умираат е факт. Дека имаме висок % смртни случаи на бебиња во Европа, е факт. Сево ова поткрепено со податоци.
Еве да се потсетиме и да размислиме, дали не е точно дека штипската болница е ветувана неколкупати? Нов клинички Скопје каде стои дупка, дали не е ветуван најмалку 3 пати. Дали немаше проблем со цитостатици, лекови за дијабетес, машини за дијализа, сомнителни вакцини и антибиотици како Елбиор и слични. Дали немаше проблем со рецепти и боледувања. Дали не сме на врвот во Европа по смртни случаи? За онкологија пишував од искуство со мој близок.
Никој не ги тераше министрите да се фалат со здравството та барем малку да намалат со тоа болно саморекламирање.
http://republika.mk/198832.
За време на чекање и уште некој индикатор, да, сме понапред, но за клучните индикатори сме многу назад. Бедна работа е да те прават будала во очи. бедно е за наши пари да им правиме метании оти во некој оддел ставиле нови кревети, во 2017та.
еве го уште еднаш видеото од дерматологија. Ако е и ова сечено и лепено, ок.

Еве едно прашање - зошто сеуште Македонија нема Регистар на болести?

Последно уредено:
Жими све како во паралелен универзум да живеат и да се лечат во клиниката Шварцвалд. Па и уште имиња, крвни слики, официјални податоци :pos:
Ја и' барам крвни слики за да видам зошто и' рипа и паѓа железото.

,,,,i ne e mochko,,,tuku e strong zhenska ,,,i za razlika od vas ,,,malku poveke se razbira vo ovie raboti,,,
,,,i sami znaete deka nikogash ne zboruvam napamet,,,barem koga se raboti za zdravstvoto ,,,za razlika od nekoi vremenski garnituri ,,,ovaa barem se trudi neshto da iskoregira od poraneshnite shto ni e den klinec ne vlozhija ne samo vo zdravstvoto ,,,tuku i nasekade,,,

,,,bijons ,,,tochno znae shto zboruva,,,

:pos::pos::icon_lol:

Друга особа со мое име и презиме во државава не наоѓаш.
Не знам јас драга како се испитува железо, не учев факултет за тоа, очекувам оние кои учеле да знаат што прават.
Во резултатите ми стоеше 30. После три недели ми е 5.
И ќе повторам, не сум само јас, на матичната и повеќе од јасно и беше дека резултатите се грешка.
Три недели е доволен период да ти падне вредноста на железото поради некое крварење кое го имаш(не навлегувам од кои се можни причини би можело).[DOUBLEPOST=1489651354][/DOUBLEPOST]
Прашањето ти е одговорено со првата реченица, ама ете колку се писмени нашите доктори, ни одговор на прашање не гледаат. Јас ти кажувам дека треба да се засрамиш што го прашуваш тоа, и добро би било и културно, да одговориш и ти на некои мои прашања штом работиш во здравствена установа. Нели штом мислиш дека се е супер.
Ти побарав одговор КОГА тоа било подобро здравството А тоа што ни се писмени докторите или неписмени, за тоа побарај одговор од нив лично, од каде им се дипломите, како завршиле, каде им е свеста и одговорноста.
Многу медицинска опрема се донесе нова, знам дека треба уште многу, но неможе нешто што не е направено и реновирано, нешто што било запуштено од дедо Ное, ти сега да го оправиш за неколку години.

Друга особа со мое име и презиме во државава не наоѓаш.
Не знам јас драга како се испитува железо, не учев факултет за тоа, очекувам оние кои учеле да знаат што прават.
Во резултатите ми стоеше 30. После три недели ми е 5.
И ќе повторам, не сум само јас, на матичната и повеќе од јасно и беше дека резултатите се грешка.
Крв да испиташ во државна и приватна и тоа во рок од 15 минути ќе ти покаже различни резултати и тоа со голема разлика, а не после 3 недели. Какви грешки прават...

Три недели е доволен период да ти падне вредноста на железото поради некое крварење кое го имаш(не навлегувам од кои се можни причини би можело).[DOUBLEPOST=1489651354][/DOUBLEPOST]
Ти побарав одговор КОГА тоа било подобро здравството А тоа што ни се писмени докторите или неписмени, за тоа побарај одговор од нив лично, од каде им се дипломите, како завршиле, каде им е свеста и одговорноста.
Многу медицинска опрема се донесе нова, знам дека треба уште многу, но неможе нешто што не е направено и реновирано, нешто што било запуштено од дедо Ное, ти сега да го оправиш за неколку години.
Ти одговорив НИКОГАШ не ни било добро здравството, ете со големи букви за да видиш. Неколку години? 10 години поминаа, добро ај да не им ги броиме првите две, 8 години поминаа и ти викаш неколку години? Неколку години се 1-2 најмногу 3, а не 8. За 8 години знаеш ли што може да се направи? Еј само за 2 години се потрошени 50 милиони евра, и што има ново направено? Градска Болница демек ја реновирале, а нема врска тоа е чиста лага, лично го видов тоа реновирање. Значи јас не знам како можеш ова да го пишуваш и да ги браниш. Знаете ли вие воопшто што работите? Знаете ли дека човечки животи се во прашање? 260 новороденчиња сте убиле индиректно, дали сте нормални? Ви доаѓа пациент вие не знаете што да му правите, пијани хирурзи оперираат, сестрите се ебат со дежурните доктори, за Нова Година пациентите не постојат, се ебавате таму си славите тие нека умираат. Срамота. Јас се надевам дека работиш како чистачка, ако си медицинска сестра или не дај боже докторка, тешко на нас.

Крв да испиташ во државна и приватна и тоа во рок од 15 минути ќе ти покаже различни резултати и тоа со голема разлика, а не после 3 недели. Какви грешки прават...
Ајде направи лабораториски крвни анализи како што ти велиш и пушти ги резултативе тука, баш да се увериме сите...вака само ти останува дека тресеш зелени.[DOUBLEPOST=1489656670][/DOUBLEPOST]
Ти одговорив НИКОГАШ не ни било добро здравството, ете со големи букви за да видиш. . За 8 години знаеш ли што може да се направи? .

Многу убаво знам што се е направено за овие години АМА незнам зошто ништо не е направено пред тие осум години!
Пишувам како обичен жител на оваа држава, ниту величам и ниту пљукам по ниедна партиска гарнитура..значи само како потенцијален пацијент(не дај БоЖе)..пациент кој се плаши за иднината..а зошто...затоа што Македончево е една тешка мрза, нема никаква одговорност кон ништо што е туѓо, незнае да се однесува одговорно на своите работни места, незнае да ги чува сите тие грдни апарати што се набавени, знае само да краде државно, да седи и да пљука....И најсовремени апарати и возила и техника да ни ја донесат, самиот персонал(чест на исклучоци) ќе ја упропасти. Сакам да кажам дека ние народот треба да се менуваме, нашите деца да ги учиме на совесно и одговорно однесување(ама погледни ги како дивеат по игралиштата и парковите)...да не ја тупам...се возам во возило за итна мед. помош и не можеме да се пробиеме од несовесни возачи кои бленат во телефон, кои погрешно се паркираат, кои застануват каде што ќе им прдне идр.
Најпрво треба да ни функционира законот во оваа држава а потоа се друго ќе биде белким полесно.

Последно уредено:
Ајде направи лабораториски крвни анализи како што ти велиш и пушти ги резултативе тука, баш да се увериме сите...вака само ти останува дека тресеш зелени.[DOUBLEPOST=1489656670][/DOUBLEPOST]

Многу убаво знам што се е направено за овие години АМА незнам зошто ништо не е направено пред тие осум години!
Пишувам како обичен жител на оваа држава, ниту величам и ниту пљукам по ниедна партиска гарнитура..значи само како потенцијален пацијент(не дај БоЖе)..пациент кој се плаши за иднината..а зошто...затоа што Македончево е една тешка мрза, нема никаква одговорност кон ништо што е туѓо, незнае да се однесува одговорно на своите работни места, незнае да ги чува сите тие грдни апарати што се набавени, знае само да краде државно, да седи и да пљука....И најсовремени апарати и возила и техника да ни ја донесат, самиот персонал(чест на исклучоци) ќе ја упропасти. Сакам да кажам дека ние народот треба да се менуваме, нашите деца да ги учиме на совесно и одговорно однесување(ама погледни ги како дивеат по игралиштата и парковите)...да не ја тупам...се возам во возило за итна мед. помош и не можеме да се пробиеме од несовесни возачи кои бленат во телефон, кои погрешно се паркираат, кои застануват каде што ќе им прдне идр.
Најпрво треба да ни функционира законот во оваа држава а потоа се друго ќе биде белким полесно.
Абе што има врска за минатото, се прашувала зошто ништо не било направено. Па тоа што не е направено за 8 години можеше да се направи. Ти разбираш ли воопшто што пишувам? Возилата во другите градови и во некои скопски населби се од титово време. Не знам зошто воопшто пишувам, јас ти зборувам дека не чините и дека треба да го промените начинот на работа кога веќе не ве бркаат од работа, а ти ми викаш децата да сме ги учеле. Додека ги научиме децата кој ќе ги лечи пациентите? Сами ќе се лечат? Ми збориш за несовесни возачи и глупости.

Прашањето ми е убаво поставено и би те замолила да ми одговориш на поставеното.
Состојбата во здравството многу добро ја познавам бидејќи работам во здравств.установа.
Друго ништо не коментирам, само, со која личност разговараме во моментов? Онаа што работи во здравствената установа? Потенцијалниот пациент? Онаа што се возела во возило за брза помош?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom