Македонија со најлошо здравство во цела Европа

Баш сум живо заинтересирана, кога тоа, во кое време, која година поточно, сме имале подобро здравство, подобри услови, посовремени компјутери идр!???
Никогаш не сме имале добро здравство. А нели кон тоа целиме? Нели програмата на поранешната власт секои избори беше дека здравството ќе е подобро? Во било која болница оди ќе видиш какво е, хорор. Низ ходниците има кревети искршени, колички нема пациентите на раце се внесуваат (со свои очи сум видел сакаш верувај сакаш не), докторите не знаат што прават онака на среќа даваат лек, ако се погоди супер ако не не. Па оваа година има 30% повеќе умрени новороденчиња, тоа зошто е? Дека одлично здравство имаме? Или можеби мајките се криви? Ние од европското здравство сме одалечени светлосни години, а можевме да бидеме ако не исти тогаш многу подобри од сега што сме. 50 милиони евра се потрошени за здравството лани, и што е направено? Еден Клинички Центар секои избори го кажуваат, а од него нема ни еден столб кренато. Умираат пациенти по пат, ејј пази во 21век на амбулантно возило му откажале кочници. Па нормално кога тоа возило престанало да се произведува уште пред 50 години. Со канти од возила ги пренесуваат пациентите. Толку големи градови а никакви болници, во Скопје ги носат, а во Скопје бетер. Срамота, па уште ај кажете кога сме имале подобро, засрами се.

Никогаш не сме имале добро здравство. А нели кон тоа целиме? Нели програмата на поранешната власт секои избори беше дека здравството ќе е подобро? Во било која болница оди ќе видиш какво е, хорор. Низ ходниците има кревети искршени, колички нема пациентите на раце се внесуваат (со свои очи сум видел сакаш верувај сакаш не), докторите не знаат што прават онака на среќа даваат лек, ако се погоди супер ако не не. Па оваа година има 30% повеќе умрени новороденчиња, тоа зошто е? Дека одлично здравство имаме? Или можеби мајките се криви? Ние од европското здравство сме одалечени светлосни години, а можевме да бидеме ако не исти тогаш многу подобри од сега што сме. 50 милиони евра се потрошени за здравството лани, и што е направено? Еден Клинички Центар секои избори го кажуваат, а од него нема ни еден столб кренато. Умираат пациенти по пат, ејј пази во 21век на амбулантно возило му откажале кочници. Па нормално кога тоа возило престанало да се произведува уште пред 50 години. Со канти од возила ги пренесуваат пациентите. Толку големи градови а никакви болници, во Скопје ги носат, а во Скопје бетер. Срамота, па уште ај кажете кога сме имале подобро, засрами се.

Прашањето ми е убаво поставено и би те замолила да ми одговориш на поставеното.
Состојбата во здравството многу добро ја познавам бидејќи работам во здравств.установа.

Серумско железо не се испитува рачно па да и утнат...така да јас ништо не и верувам на нејзиниот пост.
Единствено нешто што би можело да се случи е да се даде погрешен резултат од друго лице кое има исто име и презиме.

Друга особа со мое име и презиме во државава не наоѓаш.
Не знам јас драга како се испитува железо, не учев факултет за тоа, очекувам оние кои учеле да знаат што прават.
Во резултатите ми стоеше 30. После три недели ми е 5.
И ќе повторам, не сум само јас, на матичната и повеќе од јасно и беше дека резултатите се грешка.

Друга особа со мое име и презиме во државава не наоѓаш.
Не знам јас драга како се испитува железо, не учев факултет за тоа, очекувам оние кои учеле да знаат што прават.
Во резултатите ми стоеше 30. После три недели ми е 5.
И ќе повторам, не сум само јас, на матичната и повеќе од јасно и беше дека резултатите се грешка.
одговори и на моето прашање јас бев пред ова нели? или не си сигурна а? :D

одговори и на моето прашање јас бев пред ова нели? или не си сигурна а? :D

Сигурно дека нема тебе да ти пишам овде кој, што и како. Мислам, чил.
Ти сигурно не одиш во таа лабораторија и не купуваш од таа аптека. Тие што се засекирани од тоа, си знаат.

Ти сигурно не одиш во таа лабораторија и не купуваш од таа аптека. Тие што се засекирани од тоа, си знаат.
aaaaaaaa ако е вистина ќе кажеш, што ти смета? ти си анонимец, не ја кажуваш која е аптекарката, јас само ќе ја пријавам ситуацијата и ќе се направи инспекција... и друг пат нема да дадат така со пројден рок нели сакаш да биде така ? јас лично сакам да ги пријавам, сите ако така пријавиме неправилности ќе профункционира како треба, а вака овде пишуваш се жалиш,а што превземаш? НИШТО !..тогаш овозможи да некој друг го направи тоа наместо тебе....ете јас ти верувам дека е вистина и ќе ги пријавам со лични генералии ! ако? (y)

Баш сум живо заинтересирана, кога тоа, во кое време, која година поточно, сме имале подобро здравство, подобри услови, посовремени компјутери идр!???
C63-RdvWsAEXSbA.jpg:large

Ќе го оставам ова тука.
:unsure:

...дали може да знам од каде е фоткава? цел Нет го прбарав не ја пронајдов ? ниту во државен завод за статистика ! би сакала да ја искоментирам причината !

...дали може да знам од каде е фоткава? цел Нет го прбарав не ја пронајдов ? ниту во државен завод за статистика ! би сакала да ја искоментирам причината !
Повели, можеби е ова тоа што го бараш:

Последно уредено:
Повели, можеби е ова тоа што го бараш:
ваков нацрт нема НИКАДЕ во ниеден портал, ниедна статистика- апсолутно никаде, гледам дека е повторно од твитер, можеби самиот тој си го направил како цитирам ,, Графички дизајнер и фонт манијак,, ? а? сакам точни податоци, а не вака.... може да направам и јас еден фотошоп да биде 45% повеќе или да биде закружено 50 % зголемено, а?

Последно уредено:
...твоја желба, ТИ си модератор на темава нели? по правило на нештата ако го бришеш мојот треба и тој на Lurtz со принт скрин од твитер за барок, ама на форумов некако не гледам такви правила туку само субјективни заклучоци така да знам што ќе направиш...
не знам што си толку досадна ко стеница. Кој си па ти тебе да те праша некој што каде да постира.
Боли вистината дека иаме барокно здравство? Епа боли. Ајде да ќутиме и да се фалиме по сител и курир. Ја не ги терав да се фалат на сите нивни портали. Ај да ќутиме дека повеќето објекти клозетите се хорор. Или да ќутиме дека додека пациенти болни од рак примаат инфузија им снемува струја па мора со сијаличка од мобилни да се светка за да стави игла (за греењето да не збориме), или за хемо нема струја па работата е -дојдете утре- ...или да не кажуеме дека од струмички регион ќутенката жените идат Скопје да се пораѓаат?...ало Марс.
не го поти оти ова овде што се постира не е ни 10% од хоророт во нашето здравство.

Последно уредено:
Жими све како во паралелен универзум да живеат и да се лечат во клиниката Шварцвалд. Па и уште имиња, крвни слики, официјални податоци :pos:

не знам што си толку досадна ко стеница. ој си па ти тебе да те праша некој што да постира. Боли вистината дека иаме барокно здравство? Епа боли. Ајде да ќутиме и да се фалиме по сител и курир. Да ќутиме дека повеќето објекти клозетите се хорор? Или да ќутиме дека во друга болница, додека пациенти болни од рак примаат инфузија, па снемува струја па на сестрите мора да им се светка со мобилен за да стават игла (за греењето да не збориме), или за хемо кога ќе снема струја му велат на измрцварен пациент -дојдете утре- ...
не го поти оти ова овде што се постира не е ни 10% од хоророт во нашето здравство.
а ти демек си ОК нели? јас стеница досадна ? а? алб_анче си ти знам, па ми глимиш овде засегнат македонец нели? ;)...ајде терај пљукај (y)[DOUBLEPOST=1489621157][/DOUBLEPOST]
Жими све како во паралелен универзум да живеат и да се лечат во клиниката Шварцвалд. Па и уште имиња, крвни слики, официјални податоци :pos:
е не податоци од твитер од тој Гелевски Бане ,,Графички дизајнер и фонт манијак,, релевантен извор богами самиот си прави цртеж ...ај во опклада дека е така?

а ти демек си ОК нели? јас стеница досадна ? а? алб_анче си ти знам, па ми глимиш овде засегнат македонец нели? ;)...ајде терај пљукај (y)[DOUBLEPOST=1489621157][/DOUBLEPOST]
е не податоци од твитер од тој Гелевски Бане ,,Графички дизајнер и фонт манијак,, релевантен извор богами самиот си прави цртеж ...ај во опклада дека е така?
Да те фатам за уши, да те довлечкам у дневна онкологија па вака да им јадеш гомна на тие болни, мочко еден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom