Македонија со најлошо здравство во цела Европа

16831595_1390036917714799_1965176549_n.jpg

Најјако здравство на свет, без лјифт

Граѓаните шокирани: Инфективното одделение во болницата "8 Септември" на колективен одмор
- Пациентот требаше да биде згрижен на инфективно одделение поради многу висока температура. Бидејќи веќе бевме информирани дека одделот за инфективни болести и фебрилни состојби во „8 Септември“ е привремено затворен, ја информиравме лекарката да не не упатува таму. Не и се веруваше. Не погледна зачудено: „Како може болничко одделение да е на колективен одмор?!“. Во компјутерскиот систем таа се обиде да ни издаде приоритетен упат и успеа во тоа. Но, кога отидовме во болницата ни рекоа дека одделението не прима пациенти, бидејќи сите се на колективен одмор – раскажува М.Т. од Скопје.

Затворени се операционите сали-ортопедија остана без лекови

Последно уредено:
Напис за кој новинарката има добиено и награда за истражувачка сторија
http://fokus.mk/zdravstvoto-e-mrtvorodenchie-na-nikola-todorov/

И една вест за мерење на задоволството на пациентите која малце буни со висина на сумата
http://plusinfo.mk/vest/106976/todorov-so-48000-evra-kje-go-meri-zadovolstvoto-na-pacientite
не пишува што ќе се набавува, но нејасно е дали се баш потребни толкави средства од 48.000 евра за печатен образец, за хартија и тонер.

5 лајка (во кој и од главен администратор) на постиран copy-paste од твитер туѓ коментар овде поминува, а мојот исто copy-paste коментар од членот на кајгана Del Boy овде не поминува и е избришан?
ice_screenshot_20170312-151831_zps5m1toflf.png

не за друго, се чудам со кој критериум би го образложиле? не е битна содржината (многу ми е гајле јас не одам со глава низ зид), но со кого ќе дебатирате кога самите ќе постирате, демек само ваше мислење е точно мислење, а све друго не се важи и ќе биде избришано? ...
тогаш би требало да биде насловот на темата,,Ние што мислиме дека Македонија има најлошо здравство во Европа,, и да си знае членот да не си постира ако не е набројан во можните членови кои можат да коментираат (постираат) на ова тема , нели? фер би било ! :(

5 лајка (во кој и од главен администратор) на постиран copy-paste од твитер туѓ коментар овде поминува, а мојот исто copy-paste коментар од членот на кајгана Del Boy овде не поминува и е избришан?

не за друго, се чудам со кој критериум би го образложиле? не е битна содржината (многу ми е гајле јас не одам со глава низ зид), но со кого ќе дебатирате кога самите ќе постирате, демек само ваше мислење е точно мислење, а све друго не се важи и ќе биде избришано? ...
тогаш би требало да биде насловот на темата,,Ние што мислиме дека Македонија има најлошо здравство во Европа,, и да си знае членот да не си постира ако не е набројан во можните членови кои можат да коментираат (постираат) на ова тема , нели? фер би било ! :(
Како беше твојот принт скрин поврзан со темава?

Јас како битолчанец малце друго поднаучив, ама ајде прајте кеф. Секако можи и само муабети да се.
Секако ако е докторска грешка очекувам кривична пријава најмалце, за отказ и да не правиме муабет.

Вчера пишуваше уште една родилка починала. Со расипано возило на брза помош им починале двајца пациенти. Греота.
Човеков му платиле италијанците за операција 130.000 евра за болното дете, а нашата држава дури ни додаток од 100 евра не му има префрлено.
најдоброто здравство
Дерматологија во очајна состојба
проблеми кои не се решаваат со реклами ниту со партиски вработувања.
https://youtu.be/Bbqq_kUP28M
кочина ли е болница ли е

Како беше твојот принт скрин поврзан со темава?
...сега малку глупо ми е да објаснувам на модератор, а се гледа дека коментарот за барок оди во,, архитектура,, а не со ,,здравство,, на предходниот принт скрин кој не е избришан сметајќи дека дека го оправдуваш симболичкото значење, е сега на мојот предходен принт скрин кој е избришан, содржински еден член од форумов уште во првата реченица укажува дека секој месец им праќа лекови од тука оти таму во УСА немало таква ,,здравствена услуга,,за такви лекови?? тука нема симболика туку вистината ја кажува - дека праќа лекови! ...па сега треба и ова да го објаснам? е добро де, ајде ќе кажам- ако сме најлошо здравство во Европа нели? како членов наоѓа секој месец лекови (не прашувам за финансиска моќ) да праќа каде?? во Америка ?? смешно, но вистинито нели? јас не велам дека сме идеални во здравството, но не и најлоши...

Последно уредено:
...сега малку глупо ми е да објаснувам на модератор, а се гледа дека коментарот за барок оди во,, архитектура,, а не со ,,здравство,, на предходниот принт скрин кој не е избришан сметајќи дека дека го оправдуваш симболичкото значење, е сега на мојот предходен принт скрин кој е избришан, содржински еден член од форумов уште во првата реченица укажува дека секој месец им праќа лекови од тука оти таму во УСА немало таква ,,здравствена услуга,,за такви лекови?? тука нема симболика туку вистината ја кажува - дека праќа лекови! ...па сега треба и ова да го објаснам? е добро де, ајде ќе кажам- ако сме најлошо здравство во Европа нели? како членов наоѓа секој месец лекови (не прашувам за финансиска моќ) да праќа каде?? во Америка ?? смешно, но вистинито нели? јас не велам дека сме идеални во здравството, но не и најлоши...
:pos:Не знам во која димензија на Македонија живееш Бијонс, ама би сакала да бев и јас во таа, шубо ќе ми беше :LOL:
За жал на своја кожа го имам кркано квалитетот на македонските лекови и со мирно срце можам да ти кажам дека тие што бараат да им се праќаат лекови од тука не е затоа што се кај нас поквалитетни туку зашто се стиснати газови и не сакаат да платат преглед кај соодветен доктор во САД и не сакаат да платат за лековите во САД кај што цените се повисоки, ама и квалитетот е фала Богу соодветен на цените.
Туку, со овој пост што правиме? Или цитираме селективно, надвор од контекст и си вртиме како сакаме?
Драга,

Проверувам крв пред три недели и во резултатите пука железото, скоро 30 ми пишале. Јас анемична цел живот, али ајде. Некни си појдов во друга лабораторија и конечно нешто веродостојно, едвај 5.
Значи, здравствово во државава е на толку големо ниво оправено, што една обична крвна анализа ќе ти утнат. Најлошо е што кај мене дома на сите им утнале по нешто последниве пати, дури и матичната ми потврди дека нонстоп нешто не е ко што треба во резултатите. Една мочана крвна анализа ејјј, што останало за посериозни работи. Туго моја.

Од друга страна, кога појдов во аптека, апчињата со поминат рок од претходен месец. Фино лепо си се вратив, ми ги сменија со понови, притоа аптекарката ми кажа дека немало гајле да се пијат и 6 месеци откога ќе им истече рокот. Да златна, ти пиј си ги и онака преплатените апчиња со поминат рок. Еби се.

Секоја почит за сите вие што морате често да се мавтате по болници, ова е лудница.

...твоја желба, ТИ си модератор на темава нели? по правило на нештата ако го бришеш мојот треба и тој на Lurtz со принт скрин од твитер за барок, ама на форумов некако не гледам такви правила туку само субјективни заклучоци така да знам што ќе направиш...

Баш сум живо заинтересирана, кога тоа, во кое време, која година поточно, сме имале подобро здравство, подобри услови, посовремени компјутери идр!???

MAJA 345 напиша:

Драга,
Проверувам крв пред три недели и во резултатите пука железото, скоро 30 ми пишале. Јас анемична цел живот, али ајде. Некни си појдов во друга лабораторија и конечно нешто веродостојно, едвај 5.
Значи, здравствово во државава е на толку големо ниво оправено, што една обична крвна анализа ќе ти утнат. Најлошо е што кај мене дома на сите им утнале по нешто последниве пати, дури и матичната ми потврди дека нонстоп нешто не е ко што треба во резултатите. Една мочана крвна анализа ејјј, што останало за посериозни работи. Туго моја.
Од друга страна, кога појдов во аптека, апчињата со поминат рок од претходен месец. Фино лепо си се вратив, ми ги сменија со понови, притоа аптекарката ми кажа дека немало гајле да се пијат и 6 месеци откога ќе им истече рокот. Да златна, ти пиј си ги и онака преплатените апчиња со поминат рок. Еби се.
Секоја почит за сите вие што морате често да се мавтате по болници, ова е лудница.

_______________________________________________________________________________________________
... првиот дел во која и каква лабораторија? и дали во приватна или државна?
...доколку е точно овој вториот дел, кажи која аптека(име) и каде е лоцирана, други податоци не треба,
веднаш ќе биде испратена инспекција ! :bance:

MAJA 345 напиша:

Драга,

_______________________________________________________________________________________________
... првиот дел во која и каква лабораторија? и дали во приватна или државна?
...доколку е точно овој вториот дел, кажи која аптека(име) и каде е лоцирана, други податоци не треба,
веднаш ќе биде испратена инспекција ! :bance:
Серумско железо не се испитува рачно па да и утнат...така да јас ништо не и верувам на нејзиниот пост.
Единствено нешто што би можело да се случи е да се даде погрешен резултат од друго лице кое има исто име и презиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom