Значи ако некој сере против ЕУ е идиот а кога сере некој против државава е демократија?
Богами за вас е само среден век.Таму ќе се вклопите.
Ај бе доста го поистоветувате паторот и дпне со државата. Тие не се државата.
За мене државата се луѓето и здрави, функционални и независни институции. Да не умираат по двајца дневно у комбиња од брза помош со расипани кочници и да не ми го регрутираат детето партиски муфљузи и дудлачи за нивни цели и потреби. Да не иде поранешен министер у суд со тешки обвиненија за криминал и велепредавство и да искача од таму ко од кафана - не е тоа држава - тоа е едно гигантско, џиновско говно кое вие сте хипнотизирани и не можете да го видите.
Ме заболе мене за ЕУ и твоите теории на заговор и непознавања од геополитика. Сите причи што ги прераскажувате од типот Украина, Сирија се преџвакани за да се вклопат во овој извитоперен, дегенериран контекст - лоповлук од космички размери фатен на дело. Не ви чини Европа, па да идеме со Туркменистан и Азербејџан, а?
Си го носите тој ген, 500 години - султан, после кралеви, па маршалот - све некој друг да мисли место вас, а вие да му се клањате.
Кој и да дојде на власт ќе јадам трици против него и ќе го критикувам. Фараони ли ќе стааме доживотно у сред 21 век? Ниеден фикус, патор не е ниту вечен, ниту поголем Македонец од било кого.
Мора да се воведе специјално одделение во суд, без оние гниди од сваровски судии и јавно,
на тв да се пренесуваат судењата, па да видиме кој пикал пари у џеб, кој продавал држава и кој кења у златна шоља и после да збориме "кој и што е државата?"