Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
Средношколците денеска на протести
Еве датум да не серете,
19. МАРТ 2015 - 9:56 | МАКФАКС

Средношколците од неколку градови во Македонија денеска ќе излезат на протест против, како што велат, лошите реформи во образованието.

Тие бараат враќање на стариот концепт на матура и мирување на законот за екстерно тестирање. Средношколците се против полагање на математика на матура и против електронското полагање на матурата.

Тие имаат поддршка од Наставничкиот пленум, од каде што реагираат и на договорот кој го постигна СОНК со Министерството за образование и наука. Маршот во Скопје ќе започне кај фонтаната во Градскиот парк во 12 часот, а ќе заврши пред Министерството за образование.

За ваква злоупотреба збориме?

Златна рипка е поим за памтење за вас....[DOUBLEPOST=1489603416][/DOUBLEPOST]
Очај.... рекла казала муабети.... долно.
Еве како средношколец да ти одговорам. Кога ние протестиравме и бојкотиравме настава имавме причина и се однесуваше на „реформите“ со кои ние секојдневно треба да се соочуваме во образованието. И да напоменам, барем кај мене немаше ниту еден професор ниту пак директор да не натера или да ни даде говор како ние треба да бојкотираме настава, напротив, голем дел од професорите ни држеа говори како треба да се вратиме во нашите училници. И да го споредиш ова нашето со ова денеска е на ниво на основец. Без никаква навреда ама кое право го има тој директор да држи говор за тоа како средношколците треба да протестират во текот на часовите за политички цели?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Јас сум функција над Пеџа, на погрешно место плачеш.
Не плачам јас девојко или што и да си. Јас само му го покажувам неговиот аргумент, кој беше посочен за моите постови.

Најинтересно од све е што вие тука самите се деградирате како личности. Дискусија што ја правите е на ниво на агитпроповци. Јас пробав минатите денови да ви доловам како личите од страна, и не беше убаво нели.... Но нејсе се надевам дека @Acid све ова го гледа и се надевам дека е во склоп на политиката на Кајгана.
Иначе јас немам проблем и да си заминам од форумов, ниту ќе пропадне кајгана без мене, ниту пак јас ќе пропаднам без кајгана. Напротив, ќе добијам време кое ете сум го губел на борби со ветерници....

Поздрав и све најубаво во едноумието.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Иначе за разлика од вас плачковци, јас не плачам и не ве пријавувам, а дури и кога ви враќам не ве вреѓам. Нема потреба да го навредиш човек за да се осеќа како гомно.....тоа го покажав на вас последните 2 дена ....
Секој пост ти е жалење. За користење смајлиња се жалеше пред некој ден.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Немој не си оди, сега ќе ти дојдат во помош сопартијците. Аман бе па вие сте ги оставиле превара и јамајка сами, ајде малку помош не можат самите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еј еј еј па и уште го тагнал Ацид, демек ќе не искара останативе или ќе не отстрани :icon_lol: Се најубаво и тебе Болт, се надевам кога тогаш ќе собереш 10,000 и ќе тргнете во поход.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.041
Поени од реакции
6.518
Средношколците денеска на протести
Еве датум да не серете,
19. МАРТ 2015 - 9:56 | МАКФАКС

Средношколците од неколку градови во Македонија денеска ќе излезат на протест против, како што велат, лошите реформи во образованието.

Тие бараат враќање на стариот концепт на матура и мирување на законот за екстерно тестирање. Средношколците се против полагање на математика на матура и против електронското полагање на матурата.

Тие имаат поддршка од Наставничкиот пленум, од каде што реагираат и на договорот кој го постигна СОНК со Министерството за образование и наука. Маршот во Скопје ќе започне кај фонтаната во Градскиот парк во 12 часот, а ќе заврши пред Министерството за образование.

За ваква злоупотреба збориме?

Златна рипка е поим за памтење за вас....[DOUBLEPOST=1489603416][/DOUBLEPOST]
Очај.... рекла казала муабети.... долно.
Сериозно очекуваш да бидеш третиран како човек?
Како човек се третира некој кој исполнува барем минимални критериуми за тоа а ти не ги исполнуваш. Цело време шириш паранои за војни и еуромајдани а сега и релативизираш злоупотреба на ученици. Јас не би го употребил поимот морон за тебе од почит спрема мороните. Треба некој нов збор да се пронајде :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас гласав кратко и јасно ДА не ми треба партија да ме повикува,
себери 16% и 35% и пак ќе го имаш тој резултат од +52%
51 ne 52

A

Avenger99

Гостин
Еве како средношколец да ти одговорам. Кога ние протестиравме и бојкотиравме настава имавме причина и се однесуваше на „реформите“ со кои ние секојдневно треба да се соочуваме во образованието. И да напоменам, барем кај мене немаше ниту еден професор ниту пак директор да не натера или да ни даде говор како ние треба да бојкотираме настава, напротив, голем дел од професорите ни држеа говори како треба да се вратиме во нашите училници. И да го споредиш ова нашето со ова денеска е на ниво на основец. Без никаква навреда ама кое право го има тој директор да држи говор за тоа како средношколците треба да протестират во текот на часовите за политички цели?
На ниво на вмровец.

V

viktora

Гостин
Во демократија сосема е слободно и легитимно да се „сере против држава“, поданику!
Во среден век да не сакаш да живееш?
Значи ако некој сере против ЕУ е идиот а кога сере некој против државава е демократија?
Богами за вас е само среден век.Таму ќе се вклопите.[DOUBLEPOST=1489605676][/DOUBLEPOST]
Тој што е тука може да сере против власта оти живее и трпи од неа.

Тој што е во странство а повикува на граѓански војни, пресметка со предавниците, како бил лош Западот, е тој треба да се знае кој е за да се разбере сериозноста на неговите мислења.
Не беше демократија слободно изразување на сопственото мислење?Кога веќе сме кај диктатурата.

V

viktora

Гостин
Иначе за разлика од вас плачковци, јас не плачам и не ве пријавувам, а дури и кога ви враќам не ве вреѓам. Нема потреба да го навредиш човек за да се осеќа како гомно.....тоа го покажав на вас последните 2 дена ....

@Peja989 Ова е пост што поттикнува дискусија????
Без разлика,они си се осеќаат како гомно.Гледаш како лечат комплекси и немаат муда за било што во реалноста да направат па се курчат на форуми?Примети ги 24/7 се на форумов и го дрват,они ќе ја наредат работава они ќе му ебат матер на паторот и останата багра.Им се смеат на луѓе кои испаѓаат надвор и протестираат,без разлика за што и како битно се испаднати.Овие лечат комплекс виртуално,но вечер кога ќе го изгаснат нетот и се враќаат во реалниот живот сваќаат дека се едно НИШТО,но затоа тука е кајгана и одма рипа его.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom