G
Goldie
Гостин
Зошто едно е да зборуваш како треба а друго е да имаш конкретна идеја и план (а богами и муда) како да ги изведеш тие работиАко е така, тогаш зошто плукаат по нив?
Зошто едно е да зборуваш како треба а друго е да имаш конкретна идеја и план (а богами и муда) како да ги изведеш тие работиАко е така, тогаш зошто плукаат по нив?
Како тоа не се спомнува? Можеби ти мислиш така ако последниве 15 години си седел на уши и очи истовремено.Од буџет.
Значи, ја, ти и останатите плаќаме рамковни со работни позиции како "седач на столица".
Тоа некако не се спомнува.
Дечково од есдес е се понапоренDecko kriminalcite ke lezat, tvojot idol Grujopatorot ke lezi, pa smrdel ti kolku sakas dzabe ti e...
тоа можеше да се спомне пред потписите на Али, а не и после тоа. Тоа што треба во моментов да се збори е искреноста на Заев во целата оваа шарада и очигледните задни намери кои ни ги спремаат. Прашање е колку била целта искоренување на криминалот. Што сме постигнале ако еден криминалец го замени друг?Од буџет.
Значи, ја, ти и останатите плаќаме рамковни со работни позиции како "седач на столица".
Тоа некако не се спомнува.
Ако стварно сум седел на уши и очи, тогаш мора да има некоја колумна, став, или пост на фб, дека шарените не се согласуваат со рамковниот.Како тоа не се спомнува? Можеби ти мислиш така ако последниве 15 години си седел на уши и очи истовремено.
Чекај, шарените го претставуваат мислењето на секој граѓанин на државава?Ако стварно сум седел на уши и очи, тогаш мора да има некоја колумна, став, или пост на фб, дека шарените не се согласуваат со рамковниот.
Макар еднаш.
Кога велам Шарените, не мислам на СДСМ, има таму и непартиски, но сепак невладини.Чекај, шарените го претставуваат мислењето на секој граѓанин на државава?
Ме заболе лично мене кур за квазиреволуционери у принцип, исто ко што ме заболе и за „бранители“ од по 5-60 години, кои се вадени за уши на улица, да протестираат, покрај тоа што не знаат зошто се на улица.
Епа све додека не заболе кур и не се запрашаме кој ги води „револуциите“ од една страна и државата од друга страна и со какви цели, ќе го јадеме стапот.Чекај, шарените го претставуваат мислењето на секој граѓанин на државава?
Ме заболе лично мене кур за квазиреволуционери у принцип, исто ко што ме заболе и за „бранители“ од по 5-60 години, кои се вадени за уши на улица, да протестираат, покрај тоа што не знаат зошто се на улица.
И од кога толку голем проблем се невладините? Па да не беше USAID, наставници уште ќе не тепаа со стап у осмолетка и средно, уште ќе бевме без саем за образование, без милијарда донации во образованието. Што и фали на таа невладина?Кога велам Шарените, не мислам на СДСМ, има таму и непартиски, но сепак невладини.
По се изгледа немаш деца ... Образованието ни е дотерано да ствара зомбија... Најголема девалвација во државава имаме кај образованието....Баш од нивните реформи.. Кембриџ за third world countries....И од кога толку голем проблем се невладините? Па да не беше USAID, наставници уште ќе не тепаа со стап у осмолетка и средно, уште ќе бевме без саем за образование, без милијарда донации во образованието. Што и фали на таа невладина?
Оддеднаш се' што е европско не е во ред освен (како што пишав и пред неколку дена), кредитите.
И све тоа ќе беше валидно и ќе поминеше ако не беше платформата...и коалицијата со браќата по криминал....Кога даваат пари за се и сешто се добри, кога ќе те фатат во тешки криминали тогаш удри на приказната дека истите што давале пари сега спонзорираат рушење на власта.
За што даваат пари ке си видат тие од САД веќе се бара истрага околу давање пари постирав линк погоре. А и по Европа од што е толку сјајно се десничари се у подем.Кога даваат пари за се и сешто се добри, кога ќе те фатат во тешки криминали тогаш удри на приказната дека истите што давале пари сега спонзорираат рушење на власта.
На Македонецот секогаш другите му се криви..
Јас сум против тоа да се земаат пари од страна, особено од такви "добротворни" невладини, затоа што со тоа, тие го купуваат авторитетот.И од кога толку голем проблем се невладините? Па да не беше USAID, наставници уште ќе не тепаа со стап у осмолетка и средно, уште ќе бевме без саем за образование, без милијарда донации во образованието. Што и фали на таа невладина?
Оддеднаш се' што е европско не е во ред освен (како што пишав и пред неколку дена), кредитите.