Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ZA @vlavot da mu stane pojasno a i na drugite.....GREE e masinerija od golemi razmeri, prozizveduva ne vo milioni tuku vo milijardi uredi koj gi kupuvaat i mnogu jaki zverki i si lepat etiketa nivna....Glavniot - "G" go zabole stojko sto nekoj kako @vlavot nerazbira zasto nema Jeurovent, sto nerazbira zasto ima mnogu oznaki kaj Gri i mnogu paneli, a tokmu toa na krajot doveduva da e poeftin od site...."G" si prodava i na Petko i na Stanko koi se jaki zverki-brendovi (nema da spominuvam marki).
Jeurovjent bara da ti imas MODEL, model eden i edinstven koj ke se testira, sto znaci da ima i postoi samo edna kombinacija od nadvoresna i vnatresna edinica (nemoze da ima 10 vnatresni i 10 oznaki)....sto GRI nemoze da go ispolni....ti teknuva zasto ?
Prosto, zosto edniot panel (vnatresna) so edna oznaka go proizvel i prodal za Stanko i STanko si zalepil negova etiketa i go prodava za X cena...drugiot panel go prodal na Petko za Y cena, tretiot itn....ima 10 podvarijanti na eden isti model (Ima Mold fabrika Gri-\Dajkin so roboti ako ti teknuva i proizveduva kukjista-plastiki na toni).
Ama Petko ke go prodade kako Brend za mnogu poskapo, Stanko isto taka, sto znae prosecen kupuvac sto ima vnatre koga brend si e brend-"dokazan"....a ti i ostali trolaci ke pljukate deka ne e toa isto ako oznakata bila vakva ili onakva, edniot "brend" imal displej na levo drugiot na desno tretiot kaj Petko e vo sredina i poubav(ama i poskap). Vo slucajov so eujorventot na Bjork....toj go ima na Jeurovent ZOSTO BJork ima SAMO eden panel i SAMO edna nadvoresna=EDEN model....e kako takov moze da ima Sertifikat kakov sto ima i da se testira, a podvarijanti Jeurovent ne priznava i "G" nemisli da im plakja n aJurovjent za toa sto go znae koga drugite(Stanko i Petko)moze da go platat testot.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Strelec

Gde je tvoja granica u trgovini ? Ajde Koce , dokle vise da manipulises ? Covece kupio si za sebe klimu Mitsubishi FH a ostalima preporucujes klime Gree.Ma neka kupuju ljudi klime Gree nemam ja nista protiv ali kazi i objasni ljudima sta stvarno kupuju.
Niska cena , solidna klima, nije losa klima.Kineska klima za male pare.
Ali ima i drugi proizvodjaci Midea , Haier, Japanski proizvodjaci.......itd.
Dosta je valjda vise sa tim tvojim manipulacijama .[DOUBLEPOST=1489445739][/DOUBLEPOST]Unistio si temu na ovom forumu .Sve se pretvorilo u tvoju licnu trgovinu i prodaju klime Gree.

Sta ti ovo znaci ? Sta pokusavas da postignes ? Kakve veze ima Anon,Fujitsu i tvoja manipulacija sa podacima i slikama ?Ovo je samo forum gde ljudi razmenjuju svoje iskustvo , daj opusti se malo. Pusti ljude da se informisu i prosire svoje znanje .Polako ali sigurno postajes smesan i potpuno si se izgubio u svojim manipulacijama i lazima.
Ajde nemoj da ti se smeju ljudi.[DOUBLEPOST=1489447555][/DOUBLEPOST]@Strelec

Ovo je samo moja dobra volja .Neka vide ljudi u Makedoniji da postoje i drugacija misljenja od misljenja @Strelec .Ovo se ovde pretvorilu sve u misljenje @Strelec i Kineski Gree .

Последно уредено:
Sta ti ovo znaci ? Sta pokusavas da postignes ? Kakve veze ima Anon,Fujitsu i tvoja manipulacija sa podacima i slikama ? Pusti ljude da se informisu i prosire svoje znanje .Polako ali sigurno postajes smesan i potpuno si se izgubio u svojim manipulacijama i lazima.
Ajde nemoj da ti smeju ljudi.
Jaooj meni se smeju (a od tebe placu na tvom forumu poblesavile im klime).
Mozda i proguras ovu novu Strategiju....do juce si mene pravio glavnog krivca...sad sam opet na tapetu zato sto ti tako kazes?? (ili tvoji sufleri).
Pisi na ELite...ja sam sad tamo a ti ovde, uvek si na pogresno mesto :)

• Ми се допаѓа
Sve si pomesao.Ja sam korisnik , nisam trgovac a to znaci meni ni u dzep ni iz dzepa.Ne razmisljaju svi ljudi isto kao ti.
Svi vec znaju da si trgovac i zaradjujes od prodaje Gree.

Sve si pomesao.Ja sam korisnik , nisam trgovac a to znaci meni ni u dzep ni iz dzepa.Ne razmisljaju svi ljudi isto kao ti.
Svi vec znaju da si trgovac i zaradjujes od prodaje Gree.
Ma svi kupili Kineze od tvojih havlosepva i korisnickih iskustava na Elite forumu....idi sad tamo pisi, nesto te izgleda sramota tamo da se pojavis pa si doso ovde da trabunjas ?
Opravljaj japansku elektroniku onima koje si zajebo sa tvojim postovima...netraci vreme ovde za badava :)

• Ми се допаѓа
Ovaj forum nije samo za mene i tebe .Zasto da trosimo vreme i prostor za druge ljude koji zele da se informisu i da prosire svoje iskustvo-- zato pusti ljude u Makedoniji da procitaju i nesto drugo i prosire svoje znanje a posle neka svako odluci onako kako on misli da je najbolje za njega.Nije ceo svet samo Gree ima i drugih proizvodjaca.[DOUBLEPOST=1489453942][/DOUBLEPOST]Imas forum i u Hrvatskoj,Bosni , mozes i da tamo procitas iskustva korisnika .

Последно уредено:
Kako sto nekoi pogore napisaa, forumot e za razmena na iskustva, sto jas vo celost se soglasuvam.

Mnogu negativni komentari za Gree Hansol mozev da procitam vo posledno vreme tuka.

Mene bi me interesirale komentarite za Gree Hansol od clenovite koi se sopstvenici na ovie klimi i koi gi koristat kako bi bilo relevantno nivnoto mislenje, a drugoto rekla kazala se obicni gluposti.

Eve na primir jas imam i Hansol (Vivax Gexi) i Toshiba suzumi+16. Moite postovi odamna koi gi procita gi procita i znae sto mislam za ovie dve klimi.

Od mene pozitivna kritika za Hansol.

Ocekuvam i tie drugi sto imaat hansol da go kazat svoeto mislenje.

A tie sto nemaat i ne znaat kako raboti i kolku topli neka citaat sto pisuvaat ovie prethodnive.

Bi me interesiralo kolku procentualno se nezadovolni od hansol

Kako sporedba za mene U-Crown , kolku i da e dobar e bezobrazno visoka cenata i e priblizna na toj tip na inverteri od podokazani brendovi, a za tie pari za Hansol sto ke potrosis mozes da gi kupis osnovnite modeli od brend klimatizeri koi ne znam kolku bi te zagreale.

Колку го купи твојот гекси?
Сега кошта 50000 во продавнициве.
Со попуст ќе дојде помалце

Последно уредено:
38000-39000den, ne mi teknuva tocno.
A sega mislam deka Hansolot e 45000den, ili gresam, toj Hansol za do -20 so Sanyo kompresor

38000-39000den, ne mi teknuva tocno.
A sega mislam deka Hansolot e 45000den, ili gresam, toj Hansol za do -20 so Sanyo kompresor
Епа 38000 и 50000 не е баш исто искрено да ти кажам. Тоа е и целиот муабет... Ете со попуст нека е 45-46, пак.

Тоа и викам, дека цените летнаа многу, не дека нечини.

Епа 38000 и 50000 не е баш исто искрено да ти кажам. Тоа е и целиот муабет... Ете со попуст нека е 45-46, пак.

Тоа и викам, дека цените летнаа многу, не дека нечини.
GEXI е модел од пред 3-4 години кога доларот беше 40 денари. Не е исто сега кога доларот е скоро 60. Цената за транспорт и шпедиција не е иста што на крај не е исто кога ке додадеш данок и царина на пониска во споредба со повисока влезна сума. Мислам ако веќе правете споредба и анализа земете ги сите факти и позитивни и негативни.

Туку друго е работата. Темава станува премногу лоша. Се прават "анализи" извадени од ракав и базирани на претпоставки, се даваат совети и "стручни мислења" за еден модел или бренд од членови кој користат сосема нешто друго и никогаш во живо не го виделе моделот за кој коментираат, итовремено никогаш ништо не напишале за својот уредот кој го користат. Се губи поентата на форум ако сите имаат едно исто мислење, форум е за дискусија и споделување на лично искуство и мислење а не плукање по други.

Народе кај и кој може да ја донесе LG V inverter h12al
www.lg.com/de/klima/lg-H12AL.
Сериозен конкурент на митсуто.
5c98a3a31bf5e0f7918c73c50b96406e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom