jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.422
О боже сачувај од непрокопсани.... Ај да речеме мене не ми смета, а тебе ти смета. И? што е тоа што ќе ја промени фактичката состојба? Кој фактор сум јас, а кој фактор си ти? И кај сум рекол јас дека сакам еднопартиска диктатура, јас само споредував дека злоупотребата на еднопартискиот систем е еднаква на злоупотребата во плурализмот(што е случај кај нас последните 25 години), никаде не кажав мој став за тоа какво уредување сакам јас.Овој коментар го чекав, признание дека не ти пречи платеници да блокираат конститурирање на легални институции како парламентот. Таман со признанието дека повеќе би сакал граѓанска војна и еднопартиска диктатура од демократски систем.
И што ќе се деси сега? Ќе ме пријавиш во полиција да ме затворат? Или тоа ќе му помогне на зајо да формира влада? Или толку се плашеше за моето влијание на форумот и ми правеше замка да ме разоткриеш за да не лажам деца...... Што ќе смени тоа што сум разоктриен како што викаш?Секој ден се повеќе заглибуваш со постовите, да не речам, удавен си во такви длабоки гомна, ништо не може да те испере веќе.
Искрено ми паѓа жал за тебе поради очајот што го искажуваш.