Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Се е тоа Заев крив он ги амнестираше и Албанците за Хашките случаи а не некои други

Значи дали сваќаш дека доколку ова ти служи за изговор, тоа значи дека го прифаќаш ?[DOUBLEPOST=1489178419][/DOUBLEPOST]
Политичка нужност. Без ДУИ нема Влада. Затоа и ги штедеше.
Имаш моќ на памтење на златна рипка, дали се тоа истите ДУИ за кои имаше бомби за криминални активности, за кои зајо се цереше ?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Се е тоа Заев крив он ги амнестираше и Албанците за Хашките случаи а не некои други

Реално нема што да се каже, ние бираме помеѓу две злоа во Македонија и го бираме помалото во случајот.
Албанците се амнестирани за 2001 со рамковниот договор кој го потпишаја сите партии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.883
Поени од реакции
23.283
Не бе владе, скраја да е. јас го ценам тоа што ми го даде џокерот. Ама тој џокер можеш да го користиш на луѓе, а не на продадени души.
Е ако де барем ке ги нервираш па ке мораат да смислуваат некој бедни изговори.

G

Goldie

Гостин
Значи дали сваќаш дека доколку ова ти служи за изговор, тоа значи дека го прифаќаш ?
За што би ми требало мене изговор ?

Груевски е тој што ги амнестираше и сега истиот уште ни продава приказни дека бил заштитник на Македонските интереси а не обичен профитер..
Албанците се амнестирани за 2001 со рамковниот договор кој го потпишаја сите партии.
Нема врска, случаите беа вратени тука во Македонија а некој немаше муда да ги суди па си направи политички пазар

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Е ако де барем ке ги нервираш па ке мораат да смислуваат некој бедни изговори.
Абе Владе, како што стојат работите, дали миспиш дека може да се собере собранието и да се формира влада?[DOUBLEPOST=1489178581][/DOUBLEPOST]

Груевски е тој што ги амнестираше и сега истиот уште ни продава приказни дека бил заштитник на Македонските интереси а не обичен профитер..
Аха, и тоа е оправдување зошто зајо ги распродава националните интереси на Македонците.

G

Goldie

Гостин
Аха, и тоа е оправдување зошто зајо ги распродава националните интереси на Македонците.
Што е распродадено конкретно да ми кажеш ? Ви ги демантираа денеска глупостите за двојазичноста на парите, двојазични униформи итн

И чудно како не се буневте кога Груевски правеше амнестии, кога дозволуваше нелегални споменици на учк во Скопје а се одеднаш сте многу загрижени..

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691

Нема врска, случаите беа вратени тука во Македонија а некој немаше муда да ги суди па си направи политички пазар
И затоа сметаш дека сега СЈО треба да им прости на ДУИ или во име на интересите пофторно ќе им се прогледа низ прсти?Знајш во стилот и вие така праевте!?

G

Goldie

Гостин
И затоа сметаш дека сега СЈО треба да им прости на ДУИ или во име на интересите пофторно ќе им се прогледа низ прсти?Знајш во стилот и вие така праевте!?
Никогаш немам речено дека треба да им ги опростат криминалите на ДУИ, напротив се надевам иако не сум многу оптимист со оглед на ситуацијата дека СЈО ќе отвори истраги и за нив.

Ако не отвори секогаш има шанси да се направи некаков притисок врз нив, посебно од страна на БЕСА да одговараат криминалците и од Албанскиот блок

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.395
Поени од реакции
9.001
Нема да ти одговорат на прашањево пошто некои прашања не заслужувале одговор,абе невидено лицемерие!Исто како и во Хаг само на македонци ќе им се суди,албанците пофторно ќе бидат амнестирани.
Како да не ги амнестираат, ако се земе во предвид каков успех постигнаа?

http://www.syri.net/kronike/41478/media-prestigjioze-zvicerane-mafia-shqiptare-po-mbyt-me-droge/

Pika e përbashkët e trafikantëve?

Ata janë të gjithë shqiptarët. Kjo është thënë nga ekspertët të cilët shprehen se tashmë tregu i drogës po ndryshon. Deri atëherë, ai ishte shumë i segmentuar.

Shqiptarët dhe kosovarët drejtonin trafikun e heroinës, afrikanë atë të kokainës dhe zviceranët drejtonin tregun e kanabisit. Tashmë gjithçka po drejtohet nga shqiptarët.

Заедничка точка на трговците со луѓе?

Сите тие се Албанци. Ова е изјавено од страна на експерти кои велат дека сега пазарот на дрога се менува. До тогаш, тој беше многу сегментиран.

Албанците и Косоварите раководеа трговија со хероин и кокаин, а Африканците тргуваа на швајцарскиот пазар со канабис. Сега сè е водено од страна на Албанците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.883
Поени од реакции
23.283
Абе Владе, како што стојат работите, дали миспиш дека може да се собере собранието и да се формира влада?
Тука се е можно. Не заборавај дека живееме во карикатура од демократија. Но тоа и не е најбитно туку што после тоа. Ајде ке влезат во собрание и ке се изгласа влада со лицето , граѓанинот Зоран Заев на чело на истата . Намерно велам лицето затоа што тој нема официјален мандат да формира влада. И сега ке се створи ситуација да имаш една легална влада а таа е оваа моменталната па макар била и привремена и една нелегална. По чии инструкции би постапувало министерството за внатрешни работи на пример. Дали тоа ке следи наредби од легален министер или самопрогласен, нелегален. Тоа е она заебаното.
Сепак тука има доволно стручни толкувачи на уставот да ја разрешат оваа дилема. Ако ме прашуваш мене ке стани каша попара. Еден началник ке ги следи насоките на едниот министер, друг на другиот.
Можеш да замислиш нели ?

G

Goldie

Гостин
Тука се е можно. Не заборавај дека живееме во карикатура од демократија. Но тоа и не е најбитно туку што после тоа. Ајде ке влезат во собрание и ке се изгласа влада со лицето , граѓанинот Зоран Заев на чело на истата . Намерно велам лицето затоа што тој нема официјален мандат да формира влада. И сега ке се створи ситуација да имаш една легална влада а таа е оваа моменталната па макар била и привремена и една нелегална. По чии инструкции би постапувало министерството за внатрешни работи на пример. Дали тоа ке следи наредби од легален министер или самопрогласен, нелегален. Тоа е она заебаното.
Сепак тука има доволно стручни толкувачи на уставот да ја разрешат оваа дилема. Ако ме прашуваш мене ке стани каша попара. Еден началник ке ги следи насоките на едниот министер, друг на другиот.
Можеш да замислиш нели ?
Од легалниот министер и легалната влада, онаа што доби мнозинство на последните избори.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.883
Поени од реакции
23.283
Никогаш немам речено дека треба да им ги опростат криминалите на ДУИ, напротив се надевам иако не сум многу оптимист со оглед на ситуацијата дека СЈО ќе отвори истраги и за нив.

Ако не отвори секогаш има шанси да се направи некаков притисок врз нив, посебно од страна на БЕСА да одговараат криминалците и од Албанскиот блок
А дали си помислила дека и моментално се врши притисок на ДУИ преку СЈО или поточно со тоа што СЈО никаде го нема кога се работи за ДУИ?[DOUBLEPOST=1489179411][/DOUBLEPOST]
Од легалниот министер и легалната влада, онаа што доби мнозинство на последните избори.
Не оди баш тоа така како што ти си замислуваш. Да беше така досега немаја да го чекаат Претседателот да им довери мандат. Ке си се собереја па макар и во кафана и ке си изгласаја влада.

G

Goldie

Гостин
А дали си помислил дека и моментално се врши притисок на ДУИ преку СЈО или поточно со тоа што СЈО никаде го нема кога се работи за ДУИ?
Сум помислил ама немам докази дека се прави притисок, ако имаш ти однеси ги кај Зврлевски во ЈО нека покренат некоја истрага.

Не оди баш тоа така како што ти си замислуваш.
Не оди ни ти како што го замислуваш, си ставивме марионета претседател па ќе ги зафркаваме сега како што сакаме.

Тоа не поминува во држава која сака да стане членка на ЕУ

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Значи дали сваќаш дека доколку ова ти служи за изговор, тоа значи дека го прифаќаш ?[DOUBLEPOST=1489178419][/DOUBLEPOST]
Имаш моќ на памтење на златна рипка, дали се тоа истите ДУИ за кои имаше бомби за криминални активности, за кои зајо се цереше ?
Да истите се, веруваме дека во иднина откако ќе се расчисти со вмро, на ред ќе дојдат Дуи. Да знам, сега ќе почнете да пишувате како не знаеме што зборуваме ако веруваме дека тоа ќе се случи, ама ова што го најави Заев треба да е почеток на нешто ново, нешто што 10 години го немавме, независно судство. Кога тогаш сите ќе стигнат да бидат судени, сите снимки се во Сјо, сега најбитното е криминалот на вмро бидејќи ние Македонците имаме проблем со вмро бидејќи тие се тие кои 10 години работеа против нас. Понатаму има време, и Дуи ќе дојде на ред.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.883
Поени од реакции
23.283
Сум помислил ама немам докази дека се прави притисок, ако имаш ти однеси ги кај Зврлевски во ЈО нека покренат некоја истрага.
Немам ни јас, онака си правиме муабет хипотетички што би рекле.
Не оди ни ти како што го замислуваш, си ставивме марионета претседател па ќе ги зафркаваме сега како што сакаме.
Не замислувам јас никако, тоа е реалност. Имаш една легална и една нелегална влада. Еден легален министер и еден нелегален кој мисли дека е легален.
Тоа не поминува во држава која сака да стане членка на ЕУ
Знам знам ни кажа вчера пријателот од Германија. Сакаш да ја видиш неговата изјава ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom