Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Со пресот на Заев, СДС ретерира од она што досега го верглаше.

Дали е тоа само пи-ар трик, резултат на притисок, или нешто друго, времето ќе покаже. Во секој случај, ова е многу подобро да се гледа и слуша, за разлика од фелациото кое го правеа и кое предизвикуваше нагон за повраќање.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Со пресот на Заев, СДС ретерира од она што досега го верглаше.

Дали е тоа само пи-ар трик, резултат на притисок, или нешто друго, времето ќе покаже. Во секој случај, ова е многу подобро да се гледа и слуша, за разлика од фелациото кое го правеа и кое предизвикуваше нагон за повраќање.
Ко ј држеше прес Зоран или Заев ѕоа е многу важно...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Зошто не протестиравте кога Чаир стана Албанска општина?
Имаше референдум колку се сеќавам а имаше и билборди и кампања од други некои прашања не заслужуваат одговор.
И пак не одговори кој го направи Чаир Албанска општина...

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Имаше референдум колку се сеќавам а имаше и билборди и кампања од други некои прашања не заслужуваат одговор.
И пак не одговори кој го направи Чаир Албанска општина...

Зошто не протестирате пред споменикот во Чаир?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не ви пречи во Унитарна Македонија?
Кому тоа ви?
А тебе нема да ти пречат такви споменици по цела Македонија?
Пошто тие што го направиле Чаир сега исто сакаат да го направат у цела Македонија...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.695
Поени од реакции
6.030
Промоција на владината Програма на СДСМ
.....
9.Се обрзуваме на Независен и ефикасен правосуден систем.
Владата ќе обезбеди еднаков пристап до правдата на сите граѓани, што подразбира независно, чесно и професионално судство и јавно обвинителство. .... Ќе се формира специјално одделение во Основниот суд 1 во чијашто надлежност ќе бидат предметите што ги покренува Специјалното јавно обвинителство.

.....

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Кому тоа ви?
А тебе нема да ти пречат такви споменици по цела Македонија?
Пошто тие што го направиле Чаир сега исто сакаат да го направат у цела Македонија...

Зошто не реагиравте кога го поставија, и онака спонтано и тврдокорно да излезете на улица да ја одбраните унитарноста на Македонија?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Зошто не реагиравте кога го поставија, и онака спонтано и тврдокорно да излезете на улица да ја одбраните унитарноста на Македонија?
Пак у множина..
И пак ке прашам кој го направи Чаир дали до пред да стане албанска општина имаше такви споменици?
Еве кажи зошто ти не излезе?
Унитарност на држава се брани кога го браниш уставот за споменик е доста и багер.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Пак у множина..
И пак ке прашам кој го направи Чаир дали до пред да стане албанска општина имаше такви споменици?
Еве кажи зошто ти не излезе?
Унитарност на држава се брани кога го браниш уставот за споменик е доста и багер.

Уставно право заврши ти?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
http://kajgana.com/zaev-i-da-ima-novi-izbori-kje-soberam-70-potpisi-za-pred-ivanov

Se samoproglasuva za premijer promovira programa vo koja apla laze deka nema da se menuva ustav za po 2-3 saati da ja smeni izjavata

I na ovaa crpka i veruvate
koja nikad nema da stane premijer

И да има нови предвремени парламентарни избори, лидерот на СДСМ Зоран Заев е убеден дека пак ќе биде исправен пред претседателот Ѓорге Иванов со повеќе од 70 потписи, затоа што рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ паѓа.

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, во емисијата „Патот кон“ на Алсат-М изјави дека има план Б, во случај ако претседателот на државава, Ѓорѓе Иванов не му го додели мандатот, но и дека се надева дека тој нема да се реализира.

„Планот А е да биде доделен мандатот од Иванов. Во планот А е и конституирање на Собранието и избор на Претседател на Парламентот. Јас се надевам дека нема да дојде до план Б, туку ќе се реализира план А. Ќе се обидеме деновиве да постигнеме договор за претседател на Собранието. Да биде функционален и ќе се обидеме со тој чекор“, рече Заев.

За предлогот да се спроведат нови предвремени парламентарни избори, како што бара ВМРО-ДПМНЕ, лидерот на СДСМ вели дека рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ паѓа, а тој пак ќе застане пред Иванов да го бара мандатот.
„И да одиме на избори јас верувам дека ќе бидам исправен пак пред Иванов со повеќе од 70 потписи. Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ паѓа“, вели Заев.
Сепак, според него, изборите не се решение за излез од кризата, туку да му се даде шанса да формира влада.

За тоа дека ветил промена на Уставот, Заев смета дека не е потребна негова промена за некој да добие права.
„Нашиот Устав е доволно европски и либерален, тоа се овозможува преку закони и мерки да бидат унапредени одредени права“, изјави Заев.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom