Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
...ај и јас малку у соросоиден стил... ::pos::pos::lolzz::lolzz:
Смеењето го продолжува животот, па мило ми е што придонесувам кон истиот. Но на будалите се’ им е смешно па затоа живеат вечно. Не викам дека ти си бадала.....само морам да напишам нешто колку репликава да не остане празна......:).........

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...си имам јас план веќе 10 години , ти глеај на кај ќе ја фатиш кога ќе мораш да праиш сунет и да учиш шипатарски после сите заебанции... :) :) :)
Повеќе ми личи дека ќе си попуниш празно време у затвор со убрзан курс по ш иптарски. Ќе ти треба таму за сексуалниот живот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
И пак ве плашат во војна. Нема да има војна. Војната 2001 г. беше чисто финансиска. Во Македонија легнаа малку парички и одма сите посегнаа да ги дрпнат. Најлесно се краде кога ќе бапнеш цена еден метак- едно евро, пред тоа куче немало за што да те касне, а потоа имаш фирма со 50-тина вработени. :)
Секоја војна е чисто финансиска. Во секоја војна има т.н. воени профитери. Ти не откри топла вода.
Е сега последиците од војната какви се тоа е важно.
Последиците од војната во 2001-ва за нас Македонците како поразена страна се неповолни. Талат Џафери воен дезетер од АРМ од 2001 -ва и Командант на ОНА ќе биде Претседател на Собрание(втор човек во државава по функција).
Тие што во 2001-ва официјално испраќаа соопштенија дека сакат да го избркаат "Славомакедонскиот окупатор од албанските земји" сега ни ја водат држава кон пропаст, нормално со помош на нашите предавнички гомна од ДПМНЕ и СДСМ.
Двојазични банкноти нити ќе ги осиромашат Македонците нити пак ќе ги збогатат Албанците. Тие се само навестување за она што и следи на Мк.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Повеќе ми личи дека ќе си попуниш празно време у затвор со убрзан курс по ш иптарски. Ќе ти треба таму за сексуалниот живот.
.....тебе како годе сакаш нека ти личи, ама јас си имам мука , ќе ми треба доверлив аргат за растоварање кешовината , па ако си безработен, а и не си ги видел карибите...бујрум..

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Талат Џафери воен дезетер од АРМ од 2001 -ва и Командант на ОНА ќе биде Претседател на Собрание(втор човек во државава по функција).
Ова било официјално објавено некаде или ти претпоставуваш?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Смеењето го продолжува животот, па мило ми е што придонесувам кон истиот. Но на будалите се’ им е смешно па затоа живеат вечно. Не викам дека ти си бадала.....само морам да напишам нешто колку репликава да не остане празна......:).........
фалати многу, ама вицов дека 2001 била финансиска војна слатко ме изнасмеа..еден куршум едно евро....сметката ти е да се треснеш од земја .:)[DOUBLEPOST=1489142843][/DOUBLEPOST]
....наскоро ќе ја слушнеш таа радосна вест....:) алелуја!!!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
фалати многу, ама вицов дека 2001 била финансиска војна слатко ме изнасмеа..еден куршум едно евро....сметката ти е да се треснеш од земја .:)[DOUBLEPOST=1489142843][/DOUBLEPOST]
Кога ќе видиш со колкав имот располага, ти ќе треснеш на земја. 100.000-ци илјади евра. И јас не реков дека еден метак вреди едно евро, реков дека така е запишувано, а знаеш дека хартијата трпи се’, па така ако избие нова војна, цената може да рипне и на 2 евра. Затоа, ако си за бизнис, ете ти една инвентивно-профитабилна идеја. Може ќе се опариш. :)

Каква беше војната, ако не пред се’ финансиска? Идеолошка или патриотска!?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
.....тебе како годе сакаш нека ти личи, ама јас си имам мука , ќе ми треба доверлив аргат за растоварање кешовината , па ако си безработен, а и не си ги видел карибите...бујрум..
Ќе ти треба тебе аргат, ама во идризово, да те носи до вц пошто нема да си во состојба да се движиш.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Од кога паторот го стаи учкарот да биде министер за одбрана, ништо веќе не ме изненадува. До сите воени тајни, списоци на војници дојде учк. Сега можете кактус да си пикнете во патриотските ч***чиња.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се јави за унитарна Македонија и зачувување на јазикот и Индира "ајмо дјевојке" Кастратовиќ :cuc: истата таа Кастратовиќ што 20+ години живее тука не научи дека Џер е Ѓер, дека дјевојке се девојки итн. Сега ги очекувам кај да се и Вели Мумин, Нестороски каратистон и уште пар светска велесила репрезентации како хокеарската и велосипедската :pos:

П. С. Гаро сега го напаѓа форумов со нова стратегија - сега е поддржувач на Заев и агитира за Бугарија, пробува контра ефект да создаде. Десет страни само тој нашкрабал.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Превара, не може да ми збори за историja некоj со jугословенско образование учел на териториjата на бившата Вардарска бановина. Нема ништо различно албанците се над 20% од населението, цврсто се осознаени, државотворен народ се и има само 2 патишта да признаат ова држава како своjа. Да се почитуват. Еве имаме 10 србомана тука како тебе и нема ниту еден албанец. зошто? На овоj форум е "докажано" дека потекнуват од Кавказ? Каков Кавказ бе ова е речиси единствениот народ шо збори на jазик многу сличен на илириjскиот. За глупостите ти за ова дека бугарите се татари нема ни смисла да се занимавам. Ваквите како тебе треба да се изринат ко лаjна из клозет ако сака РМ да има иднина.
Hefestion ваквите папагали како тебе се познати на овие простори. И историјата која ја продаваат. Ама историја не е така едноставна направија за каква вашите ментори си мислат дека туку така се конструира. Што би рекле моине гевгеличани ..бодни прчка, пи вино. Значи да заклучиме: со уште еден папкар од шталата на хабзбурзите и другите такви евро-американски гњиди и измелезени говеда ..нееам намера да дебатирам...барај други жртви....[DOUBLEPOST=1489143925][/DOUBLEPOST]
Од кога паторот го стаи учкарот да биде министер за одбрана, ништо веќе не ме изненадува. До сите воени тајни, списоци на војници дојде учк. Сега можете кактус да си пикнете во патриотските ч***чиња.
..појма неам , јас ќе бидам у Белизе , какви кактуси ќе ти набиваат ..тоа ти види си... :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Се јави за унитарна Македонија и зачувување на јазикот и Индира "ајмо дјевојке" Кастратовиќ :cuc: истата таа Кастратовиќ што 20+ години живее тука не научи дека Џер е Ѓер, дека дјевојке се девојки итн. Сега ги очекувам кај да се и Вели Мумин, Нестороски каратистон и уште пар светска велесила репрезентации како хокеарската и велосипедската :pos:

П. С. Гаро сега го напаѓа форумов со нова стратегија - сега е поддржувач на Заев и агитира за Бугарија, пробува контра ефект да создаде. Десет страни само тој нашкрабал.
Мумин и каратистот веќе ги поддржаа протестите, ехее уште првите денови.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мумин и каратистот веќе ги поддржаа протестите, ехее уште првите денови.
Учев средно прва и втора со сестра му на каратистот. Фамилијарно закржлавени вмровци, ај мајкава ама децава на сите информации што виреат со глава в ѕид... Секој спортист што ќе го поддржи крадењево и селективната поддршка во спортот треба да се шкртне за навек, без разлика дали Лазаров или локалниот првак на општинско ниво. Да ја остават државава без facilities и сам да си плаќаш да настапуваш за Македонија е срам и за држава како Гвинеја а не за европска земја.

Туку налетав на информација, не знам кога точно, Лазаров бил на советничка листа на Св. Николе од дпмне, има некој со повеќе инфо?

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Гледај сега, и црквата е вклучена во преговорите (официјално од вчера)! Сметаш дека еден човек со просечни интелектуални капацитети нема да го свари ова, како една пропаганда се со цел зачувување на власта? Ако се’ е во рамките на уставот, пратениците имаат средства да ја спречат платформата да се вкорени, па и имаат и можност за организирање редерендум. Затоа е нужност собранието да започне да работи. Мене ми е смешно веќе да дискутирам со нив за нивните бујни фактазии, како на пр. за гласање на вмро за платформата, војна или државен удар...

Интересно е да спомне изјавата на Иванов дека не му бил вратен мандатот! Е тоа е навистина смешно. Значи при следна неприлика, јас можам да треснам што сакам за да се извлечам од ситуацијата! Чим тоа е проголтано без никаков отпор, што е пак со ова останатово. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom