Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
5
За мене фашистички систем зачинет со расизам не е добро уредување. Јас си ги ценам граѓанските права што ми следуваат во едно демократско општество.
Али прочитаj како се работите фашизмот е системот на Мусолини таму немало нацизам многу евреи се били членови на фашистичката партиja.

Член од
9 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
5
Груjо тера натаму. И за сега победува. Но народот се учи од своите грешки. Како е глуп и гласа за ова криминална, националистичка гнаса ке си плати.[DOUBLEPOST=1489110435][/DOUBLEPOST]Ги гледате сеа или барем во последните 70 години германците какви се кротки? Беа лечени од национализам.[DOUBLEPOST=1489110535][/DOUBLEPOST]Груjо игра на стравовите на лугето. Само ова треба да натера поумните да го заебат засекогаш.[DOUBLEPOST=1489110662][/DOUBLEPOST]А инаку да демократиjата е несовршена. Еве и jа и jамаjка имаме само по еден глас:)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Видите дечки жешката вода одамна е измислена. Од демократиjата подобро нема. Да понекогаш изгледа дека е слаба но тоа не е така. Во моменти на кризи е било и фашизам и нацизам и српски национализам во смисла на милошевик и видовте шо стана. Ние бугарите си патиме од максимализам. Треба да се гледа шо е можно а не тоа шо ни се сака максималистички. Засирате си државата груjовистите. ВМРО е губитничка организациjа еве ни ослободи Македониjа ни запази бугарскиот и карактер сега зборим со луге со географски етикет.
dali znaes sto e demokratija eve kratko objasnuvanje dvajca budali sekogas ke nadglasuvaat eden pameten ,demokratijata e nacin samo da se lazat lugeto a da se bogatat bankite i oligarsite

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ако сјо се бори против криминалот како што велиме, дали ќе направи нешто во врска со децата кои загинаа кај обиколницата? Нели се споменуваа некои телефони, а сега дуи се чисти и аудиоснимките со тој случај никогаш не се објавија или истражија. Во суштина дали некој случај од снимките поврзан со дуи ќе се истражи или ќе испадне повторно само македонците се виновни за се во државава.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.695
Поени од реакции
6.030
Добро, сте размислиле ли некогаш што би се случило во Германија да излезеа на видело прислушкувани разговори во кои Меркел договара петнаесетина милиони провизија за неа?
Ќе ја снемаше од политичката сцена, ќе завршеше во затвор .....
Не мора до Германија, имаш многу сличен пример и поблиску....На Словенечкиот европратеник Талер му извадија сниман разговор за провизија. Не знам дали завши во затвор, ама го снема од политичка сцена....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
аааа ова е напреден курс, „комбинирање на смајловци за револуционери“.
Јас си ги ценам граѓанските права што ми следуваат во едно демократско општество.
Дали збориш за оние исти права и слободи кои се дебело загрозени во САД според Snowden. Дали е некој кривично гонет освен Snowden во случајов? Дали воопшто имаше истрага случајов ?
Ако сјо се бори против криминалот велиме, дали ќе направи нешто во врска со децата кои загинаа кај обиколницата? Нели се споменуваа некои телефонски броеви, а сега дуи се чисти и аудиоснимките со тој случај никогаш не се објавија или истражија. Во суштина дали некој случај од снимките поврзан со дуи ќе се истражи или ќе испадне повторно само македонците се виновни за се во државава.
Имаат дечките една омилена фраза за вакви прашања која ја користеа во 2004, кога правеа кампањата да се игнорира референдумот. „Некои прашања не заслужуваат одговор“.[DOUBLEPOST=1489132308][/DOUBLEPOST]
Абе гледам дека си љубител на авторитативни системи, ама проблем е што не можеш да направиш споредба меѓу системите.
Незнам како заклучи на какви системи сум љубител, ама да ти објаснам дека авторитаризмот по дефиниција не ја исклучува демократијата, ниту ја негира. Едното е начин на владеење, а другото е инструмент на владење. На крајот на краиштата автотиразимот по дефиниција е владеење на мала елита на политичари, што значи дека е дискутабилно дали и западните општества се исклучени од оваа дефиниција.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.288
И да ве подсетам за видеото, атер за владе.
Не да ги потсеќаш атер за мене, туку постирај им го од време на време. Знаеш се трупаат одговори, се множат страници па лесно се губи и оди во заборав :).
Така да ако ја постираш изјавата одвреме на време никој нема за брзо да го заборави или да се прави дека заборави или не ја видел.
Видиш веќе ја заборавија, ретко кој и спомна нешто околу тоа. Исто како да го немало. Ама секој можен момент ке ти го тријат носот како тоа нашите пријатели од странство не поддржаа, рекоја вака или така, не поддржаа и што знам што. Чисто ме интересира дали во странските партнери и пријатели спаѓа и Германија пошто таа не гледа ништо лошо во платформата. Онаа де која не постои, која нема везе, спинот на Али за да си го врати рејтингот, очајниот обид на Груевски за да не оди во затвор, за која треба 2/3 мнозинство за да помини. За таа платформа правиме муабет колку да не се збунат па да помислат на некоја друга.
Ајде со лесно.
Јас нема многу да ти помогнам пошто мојот официјален став е дека Заев треба да си направи влада и треба да се почитува вољата на мнозинството кои си кажа тоа што имаше да си кажи на изборите. Ако тоа значи дека и платформата оди во пакет, јас во духот на демократијата ке ја почитувам вољата на мнозинството искажана на фер и демократски избори. Сега тие што го дадоја гласот на СДСМ нека си смилслуваат оправдување зошто и како. Нашите западни пријатели на кои толку се повикуваа во овие две години си кажаа тоа што имаат да кажат. Платформата стои, реална е и нема бегање од неа. Крај. Сега вие играјте со картите што ви ги поделивме.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Дали денес штабските глувци подмачкани со брзосмртка и месен нарезок со вегета и тој човекот од митингот на Дпмне што вели "јас сум осум години технолошки вишок, ама пред се сум Македонец" ќе одат пред Кривичен суд да бараат слобода за мулти милионерот Сеад Кочан, човек што заработи милиони евра државни пари?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Некои прашања не заслужуваат одговор“.
алас, ред сонја :confused:
Таа има ветено дека ќе ги објават сите снимки, па ова злосторство и те како заслужува одговор. Но за сета папазјанија во државава согласно снимките, само македонците испаднаа виновни (ок, и Кочан).
Конкретно, ако малцинството веќе бара некоиси права без обврски, ако веќе се отвора случај за 300 илјади евра за превоз, зошто не се отвори и за овој случај. Смртта на 5 млади луѓе да е помалку вредна од 300 илјади евра. Не може -ќе му удрел шамар- да е пообвинувачки од 5 ладнокрвни убиства.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
алас, ред сонја :confused: За неа се побитни секс скандали неголи откривање на криминалот во албанските партии.
Таа има ветено дека ќе ги објават сите снимки, па ова злосторство и те како заслужува одговор. Но за сета папазјанија во државава согласно снимките, само македонците испаднаа виновни (ок, и Кочан).
Конкретно, ако малцинството веќе бара некоиси права без обврски, ако веќе се отвора случај за 300 илјади евра за превоз, зошто не се отвори и за овој случај. Не знам како може смртта на 5 млади луѓе да е помалку вредна од 300 илјади евра.
Незнам како може воопшто смртта на 5 млади луѓе најжестоко егзекутирани, да е поважно од сите бомби што излегоа на виделина.

Ќе ти кажам како, тие се каури, а со тоа ја заслужиле смртта.[DOUBLEPOST=1489134312][/DOUBLEPOST]
Не да ги потсеќаш атер за мене, туку постирај им го од време на време. Знаеш се трупаат одговори, се множат страници па лесно се губи и оди во заборав :).
Така да ако ја постираш изјавата одвреме на време никој нема за брзо да го заборави или да се прави дека заборави или не ја видел.
Видиш веќе ја заборавија, ретко кој и спомна нешто околу тоа. Исто како да го немало. Ама секој можен момент ке ти го тријат носот како тоа нашите пријатели од странство не поддржаа, рекоја вака или така, не поддржаа и што знам што. Чисто ме интересира дали во странските партнери и пријатели спаѓа и Германија пошто таа не гледа ништо лошо во платформата. Онаа де која не постои, која нема везе, спинот на Али за да си го врати рејтингот, очајниот обид на Груевски за да не оди во затвор, за која треба 2/3 мнозинство за да помини. За таа платформа правиме муабет колку да не се збунат па да помислат на некоја друга.
Ајде со лесно.
Јас нема многу да ти помогнам пошто мојот официјален став е дека Заев треба да си направи влада и треба да се почитува вољата на мнозинството кои си кажа тоа што имаше да си кажи на изборите. Ако тоа значи дека и платформата оди во пакет, јас во духот на демократијата ке ја почитувам вољата на мнозинството искажана на фер и демократски избори. Сега тие што го дадоја гласот на СДСМ нека си смилслуваат оправдување зошто и како. Нашите западни пријатели на кои толку се повикуваа во овие две години си кажаа тоа што имаат да кажат. Платформата стои, реална е и нема бегање од неа. Крај. Сега вие играјте со картите што ви ги поделивме.
Владе, тукашните подржувачи на ликот и делото на зајо се изјаснија и самите дека не гледаат ништо лошо во платформата. Дека тоа било само декларативно и за внатреалбанска употреба. Зошто мислиш дека ќе ги заболи ова ? А од друга страна типот само го потврди она што веќе го знаевме како став на официјална Германија веќе 25 години или си ти од сево ова изненаден?

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.288
Владе, тукашните подржувачи на ликот и делото на зајо се изјаснија и самите дека не гледаат ништо лошо во платформата. Дека тоа било само декларативно и за внатреалбанска употреба. Зошто мислиш дека ќе ги заболи ова ?
Тоа можеби треба да ги прашаш нив поткрепено со изјавата , колку да нема бегање. Јас како што и изјавив во претходниот пост и во многу претходни постови од 11 декември па наваму сум поприлично демократски расположен и сум да се почитува вољата на мнозинството во парламентот. Ако тоа значи и платформата , тогаш така нека биди. Видиш во склад со тоа дека немам ништо против и си го променив и аватараот како идејно решение за новото знаме и тоа релативно брзо после изборите. Ја оставив сликата во потписот но го тргнав навредливиот текст кој одеше со неа.
Јас верувам во демократијата како систем и лицемерно би било да ја прифаќам само кога мене ми одговара а да ја игнорирам кога не ми е во корист. Исто и тогаш и сега ке нагласам дека категорично сум против улична демократија , така да како што не ги поддржував шарените кои излегоја на улица и правеа тоа што правеа, не ги поддржувам ни овие.
Се знае како оди тоа. Има избори , си гласаш и толку.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Тоа можеби треба да ги прашаш нив поткрепено со изјавата , колку да нема бегање. Јас како што и изјавив во претходниот пост и во многу претходни постови од 11 декември па наваму сум поприлично демократски расположен и сум да се почитува вољата на мнозинството во парламентот. Ако тоа значи и платформата , тогаш така нека биди. Видиш во склад со тоа дека немам ништо против и си го променив и аватараот како идејно решение за новото знаме и тоа релативно брзо после изборите. Ја оставив сликата во потписот но го тргнав навредливиот текст кој одеше со неа.
Јас верувам во демократијата како систем и лицемерно би било да ја прифаќам само кога мене ми одговара а да ја игнорирам кога не ми е во корист. Исто и тогаш и сега ке нагласам дека категорично сум против улична демократија , така да како што не ги поддржував шарените кои излегоја на улица и правеа тоа што правеа, не ги поддржувам ни овие.
Се знае како оди тоа. Има избори , си гласаш и толку.
Јас мислам дека знамето што си го ставил не е прифатливо и во интерес на соживот под итно треба да се тргне петокраката, пошто таа е симбол на фашистичкото угнетување врз Албанскиот народ за време на втора светска војна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.288
Јас мислам дека знамето што си го ставил не е прифатливо и во интерес на соживот под итно треба да се тргне петокраката, пошто таа е симбол на фашистичкото угнетување врз Албанскиот народ за време на втора светска војна.
Не е точно. Знамето е само комбинација на две знамиња према кои двата државотоворни народи можат да се идентификуваат и да застанат позади него.
Едното е Црн Орел на црвена површина и е знамето на вториот државотоворен народ и кое можеме да го гледаме секаде каде некој претставник на нивниот народ има изјава, слави нешто, по канцеларии, на бандери за празници и така.
Другото знаме е знамето на СР. Македонија кое ако некој не знае е златна петокрака на црвена позадина. Кога ке ги комбинираш испаѓа ова кое за воља на вистината е исто со поранешното знаме на Албанија ама тоа е само коинциденција. Било како било би требало да заврши работа. Ако некој праша зошто не сум ставил сонце или дел од ова сегашното , тоа е затоа што прво поголем дел од Македонскиот народ не се препознава со тоа знаме како прво , а како второ некои наши соседи можат да го сметаат за провокација дека им крадеме историја или така нешто. Убаво рече Заев, Македонецот има грдо лице и треба да се смени. Ако сите имаат проблеми со нас, тогаш проблемот е во нас а не во нашите соседи.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom