Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ovie se fatile za navodno koj kolku kradel, patem isprani i hipnotizirani od ist takov dokazan osuden aboliciran i uste ednas faten tezok lopov, a vojna vi-ni tropka na vratata. Posledica na hipnozata *grujo u zatvor* e selektivno gledanje i slusanje i spremnost na potcinuvanje i guzenje pred ultimatumi servirani od pomalku od 20 procetno divo pleme sto ne ja smeta makedonija za svoja drzava.
Ako utre pocne da se puka, uste li ke se zamarate so toa koj kolku ukral, a kradat site i crvenite i sinite, i marsovcite?
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Ми се лоши кога гледам како Македонскиот народ е суштински поделен на црвени и сини или ако сакате наречете ги патриоти и предавници, додека пак Албанците се секогаш заедно сплотени кога станува збор за нивните интереси. Мене не ми е јасно како може овој народ да брани двајца политичари за кои постојат докази дека правеле криминал, краделе пари, местеле тендери и што ли уште не.

И Груевски и Заев треба да одговараат за тоа што го направиле. Заев еднаш беше аболициран од Претседателот Црвенковски за криминалите со ТЦ Глобал. Груевски треба да одговара за сите криминали што ги направил во овие 10 години владеење. Сума сумарум, ни едниот ни другиот не се цвеќе за мирисање.

Но она што најмногу боли е фактот што Македонските политичари воопшто немаат проблем да свиткаат кичма кога станува збор за исполнување на барањата на Албанците. Не ми е јасно како може да се прифаќаат платформи и услови на малцинство народ во една држава, односно тоа малцинство да го држи во заложништво мнозинството. Нема држава во светот која е 100% чиста, но ниту една од нив досега не дозволила да биде уценувана од некое малцинство. Со своите 20%(?) Албанците де факто ја држат Македонија и Македонците под заложништво. Македонците во соседните држави немаат никакви права, воопшто не се признаени како малцинство и се постојано малтретирани додека Македонија на малцинствата им ги даде сите права достојни за 21 век и пак не чини, секогаш се бара повеќе. Доволен доказ за тоа е изјавата на Премиерот на Албанија Еди Рама пред неколку години дека неможе да бараат нешто од некого што и самите не можат да го дадат. Тогаш зошто од Македонија секогаш се бара повеќе и повеќе

Не сакам некој погрешно да ме разбере и да мисли дека ширам говор на омраза или каков било друг вид на негирање на Албанците но ова што се случува во Македонија не е нормално по ниту една основа од остатокот од светот. Мене не ми пречи тоа што Македонија е мултиетничка држава и што во неа живеат малцинства, меѓутоа тие малцинства треба да знаат дека оваа држава има свој народ, свој идентитет, јазик итн и неможе никој тоа да го нарушува. Што треба да прават тогаш држави како Германија, Франција, Англија, САД, Австралија и многу други кои се целосно поплавени од разни народи? Не гледам јас никој таму да бара двојазичност или разни други услови, туку сите се прилагодуваат на тамошните обичаи.

Не знам што повеќе да напишам и како да се изразам на сето ова што се случува во Македонија. Едноставно лудило на секој можен чекор и начин. Младите немаат никаква перспектива и сите сакаат да избегаат од државата, постарите скоро сите се мрднале од памет бранејќи туѓи политички интереси, а има и такви кои немаат леб да јадат и воопшто не ги интересира политика и никому не му е гајле за нив оставени се на милост и немилост сами да се борат колку можат. Жално е што во 21 век вакви работи се случуваат кои прават една држава и еден народ да страдаат поради поединци и туѓи интереси.
a bre brat ne sakaat albancite dvojazicnost i propratnite raboti se znae sto sakaat ,kako istorijata do sega ne sretnala da ima voen konflikt za covekovi prava ,ima konflikti za prevlast (kuba ) i red drugi slicni ostanatite sve e za teritorija ,za sto kurdite se borat za sto palestincite odgovorot e ednostaven za TERITORIJA ,ideata za golema albanija ne e veke son i ideja taa veke e jave fali uste struga debar kicevo gostivar tetovo i lipkovo tie se malku poambiciozni sakaat mn poveke ali ova veke im e na dofat i mislam deka ke bidat ite kako zadovolni makedonija se naogja pod ukrsten ogan od edna strana se albancite no toa mozeme da go podnesime od druga strana e naseto ne edinsvo i nemanje strategija nemanje razum ,makedonskite a nemaat ni m od makedonski politicari tolku go iskaraja narodov albancive so nas majtap igraat i se oblozuvaat koj pojke ke gi turne gakite i na kogo pojke ke mu go zakacat na grujo ili na zajko (dosea grujo parce go storija )ovoj zajko ljumfer go nacekaja pa taka mu go opnaa sega onaka maski do koska .za razlika od niv ovdeka kaj nas vo osnovnoto uciliste makedoncinata se pod postojani provokacii od albancinjata vo stilot merminges ,merdita itna ke vi preme sunet neubaj raboti vo sekoj slucaj ali decinata sega gi gledam pomalku nasi ima ali ova mi e mn bitno gi gledam nasite decina site se drzat zaedno izleguvaat na odmori od 1-9 site zaedno ovie nesto dofrluvaat nasite na 3,5 si ignoriraat koga ke vidis takvo nesto svarno ti idi da se naezis i alal da mu e na decinata i tie navivaat nekoj za grujo nekoj za zajko ali sega otkako ovie pocnaa da provociraat i gledam nasite se slozni i pocnaa da se drzat ,i si vikam ovie se 100 pati popametni od nasive zajkovci i grujcovci (predavnici ) na makedonija i treba novo liderstvo ova se e za vo specijalen zatvor (odamna moj predlog e golem grad vo prespanskoto ezero )eden makedonec da ne se rodel se za interes samo lopovi i izdajnici za da stanat lopovi ete ta e mojata formula za makedonski politicar ,lopov i izdajnik za da stane lopov treto nema ne postoi a od se najmnogu me iritiraat vzestenite glavi ili usijani dresirani kako mojot duskalo ako mu recam na sirotiot da jadi ke jadi stani ke stani lavni ke lavni daj zdravo ke ti pusti noze,isto i tie ako im recat cel den na kajgana postovi ti tolku ti tolku ,ako im recat na fb kaj site debati komentari da se pluka i da se etiketira da se siri so pojke omraza megusebe ete to se dresirani ,DAJTE LUGE PREKINETE SEKOJ DEN SE POVEKE TONEME MRAZEJKI SE I RABOTAJKI SI EDEN PROTIV DRUG VREME E ZA SPLOTUVANJE I ZA EDINSVO VO MKEDONCITE
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.026
Поени од реакции
3.783
Предходно и Циле беше осуден па на крај беше ослободен... има многу политика а и опозицијата исто ја користи... посебно во изборни периоди... Ајде да видиме случајот Титаник, имаше таму за менување изборни резултати во Чаир, СЈО бараше и за тоа притвор...
Има големи манипулации и дигање прашина и магла, ама и странците кој се вмешуваат се пристрасни и си гледаат само нивни интереси...[DOUBLEPOST=1488932411][/DOUBLEPOST]
Битен е тајмингот... Хитлер кога ја нападна Полска бираше ден кога нема безбол натпревари за да биде на првата страна на ЊујоркТајмс :icon_mrgr:
.. а можел да напише јас сум председател на државата од каде е градот Велес, каде праеја веб сајтови за време на изборите во УСА... тоа повеќе го знаат во уса одколку пљатформи и други керефеки
Друг е муабетот. Ако ти Ireal си власт во државата а јас Lazar31 сум граѓанин, независно дали сум опозиционер или не ако сум направил криминал ти како власт си должен и одговорн за спроведување на законот и треба да сносиш одговорност за неспроведување на законот. Јас како криминалец ке сторам се за да ја избегнам одговорноста а ти како власт си одговорен да ме изнесеш пред лицето на правдата и да одговарам. Неможеш ти како власт да се жалиш на медиуми и по кампањи како јас сум криминалец а во исто време немаш ништо превземено за гонење на криминалот кој сум го направил. Ако не си способен да го спроведеш законот треба да си поднесеш оставка и да сносиш одговорност за непостапување по должноста. Значи ако зборуваш дека функционерите на рибарската партија се криминалци, пред тоа имаш должност, со сите институции кои ти стојат на располагање да согласно законите ги гониш криминалците од рибарската партија. Кој треба да ги изврши правосилните затворски казни за Бучковски, Миленко...? Власта или опозицијата? Во чии раци се полиција, ЈО, судови? Ако си власт со капацитет и ти е чист газот немаш проблем за спроведување на законот, но ако си фукара со мрсен газ тогаш само ке трубиш по медиуми без ништо да превземеш.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Eve i onoj teroristot gaferi vcera kako se iskaza, toj ne bil makedonski albanec tuku samo albanec. So ovakvi li da pravime sozivot?
И ја тоа викам. Зошто паторот го стаи министер за одбрана да биде и ден денес не ми е јасно.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.863
Поени од реакции
26.466
И ја тоа викам. Зошто паторот го стаи министер за одбрана да биде и ден денес не ми е јасно.
Сакаш да кажеш дека све што веќе го направил паторот ќе биде оправдување за нешто што ќе се прави и во иднина?
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.738
Поени од реакции
12.174
Тресла се гора. Македонија треба да се фокусира на криминалот и парите изнесени од државава

http://faktor.mk/osmani-toa-shto-dogovaravme-so-sdsm-beshe-dogovoreno-i-so-vmro-dpmne
Портпаролот на ДУИ Бујар Османи во интервју за ТВ 24 открива дека со ВМРО ДПМНЕ и со СДСМ договарале исти услови и договориле речиси идентични работи во однос на употребата на албанскиот јазик, а уставот нема да се менува.
Тој рече дека се унапредува употребата на јазикот првенствено во општин ите каде Албанците се над 20 отсто. Во тие места амблемите на полицијата и војската ќе бидат и на албански јазик, а во однос на банкнотата, се предвидува таа да не трпи големи измени, осносно како што рече Османи, на местото каде пишува Народна Банка, ќе пишува Народна Банка и на албански јазик.

Инаку од она што е прво пишано во платформата (таа платформа, некоја, ...) и документот подготвен од властите во 2015 на владиниот сајт за социјална кохезија
има многу сличности. Како темел, како идеите за оваа т.н. платформа се црпени од документот со препораки.
До сличен заклучок дошле и новинарите
http://novatv.mk/platoformata-na-dui-vo-dokument-predlozhen-od-vladata-vo-2015/
Сите услови кои лидерот на ДУИ,Али Ахмети, им ги поставува на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ,Никола Груевски, и на претседателот на СДСМ,Зоран Заев, за формирање на нова Влада, уште пред една година се договорени во официјален владин документ.
Од она што може да утврди од текстот во документот, не се работи за федерализација, кантонизација, поделба на државата, туку за услови поставени во Охридскиот рамковен договор, а потоа и во приоритетните реформи на Договорот од Пржино.
Да им се дозволи на сите граѓани да се обраќаат на централните институции на македонски јазик и на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија, без оглед на нивното место на живеење, да се обезбеди превод на подзаконски акти на албански јазик, да се обезбеди автоматско издавање на лични документи на службените јазици за граѓаните од албанската заедница, да се дозволи претседавањето на собраниските седници на албански јазик, да се разјаснат одредбите за јазикот во Законот за локална самоуправа и да се опфати и градот Скопје, да се стандардизира употребата на службените јазици за сите јавни знаци, обезбедување на целосно спроведување и унапредување на јазичните права во судскиот сектор.
....итн...
еве го документот. има интересни заклучоци и препораки (дифолт страната се отвора на албански што кај некои патриоти ќе предизвика негодување ама тоа е тоа.
http://www.siofa.gov.mk/
Да беше дпмне тогаш во влада, поинаку ќе се отвараше)
http://www.siofa.gov.mk/data/file/dokumenti/ATT01290.docx
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сакаш да кажеш дека све што веќе го направил паторот ќе биде оправдување за нешто што ќе се прави и во иднина?
Сакам да кажам.
Малку ли напраил? Или ти би да си лапне он уште некоја миљарда, да им даде уште малку на учк па да го пуштиме да лади муда на халкидики?
Паторот треба да е среќен што ќе оди у затвор. Садам заврши на јаже, Гадафи со стап во едно незгодно место. На паторот требаша народот да му пресуди и у исушен Вардар да го фрли за сите „заслуги“.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Пак ќе кажам, ова што го пишуваш повеќе личи на аутохипноза, отколку на искажување на став. Се додека не можете самите себеси да си признаете дека зајо се посра и веќе пушти вода на цел ваш труд, не ни можете да направите нешто да пробате да го поправите тоа :)

Значи не се тие што излегоа надвор оние кои бараат војна, тоа се оние кои го испровоцираа тоа. Платформата за зајо е она што беа бомбите за грујо. И уште повеќе, како што изгледа зајо и платформата ќе направат грујо да воскресне.

Како што изгледаат рабоите постојат 3 можни сценарија.
1. Албанците да попуштат и јавно да се откажат од платформата (што не верувам да се случи)
2. Да има предвремени избори.
3. Да има војна.

Како што приметуваш точката да направи зајо влада не ми е вероватна (можеби и грешам, не викам не). Пошто како ќе успее да формира влада? Мислиш некој ќе излезе на улица да го подржи со сила да влезе во собрание? Мислиш полицијата ќе застане позади него?

Еве ај кажи ти, настрана твоите желби, како мислиш дека ќе заврши сево ова.[DOUBLEPOST=1488957788][/DOUBLEPOST]
Абе според тоа како стои ситуацијата, тоа засега беше најблиско сценарио што грујо би го однело во затвор, па макар било и фантазија.

Како што сега стојат работите има голема шанса грујо од ова да излезе како херој.
Дали ти мислиш тие што се излезени надвор, се спонтано собрани и настроени да ја бранат државата, како прво можеш да видиш дека се предводени од куртони разни директори поставени од ВМРО, друго сите тие се административци кои сега одработуваат за запослувањето и како трето има мал дел со испран мозок кои стванро мислат дека нешто бранат а уствари го бранат само газот на високото раководство на вмро.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.863
Поени од реакции
26.466
Тресла се гора. Македонија треба да се фокусира на криминалот и парите изнесени од државава

http://faktor.mk/osmani-toa-shto-dogovaravme-so-sdsm-beshe-dogovoreno-i-so-vmro-dpmne
Портпаролот на ДУИ Бујар Османи во интервју за ТВ 24 открива дека со ВМРО ДПМНЕ и со СДСМ договарале исти услови и договориле речиси идентични работи во однос на употребата на албанскиот јазик, а уставот нема да се менува.
Тој рече дека се унапредува употребата на јазикот првенствено во општин ите каде Албанците се над 20 отсто. Во тие места амблемите на полицијата и војската ќе бидат и на албански јазик, а во однос на банкнотата, се предвидува таа да не трпи големи измени, осносно како што рече Османи, на местото каде пишува Народна Банка, ќе пишува Народна Банка и на албански јазик.

Инаку од она што е прво пишано во платформата (таа платформа, некоја, ...) и документот подготвен од властите во 2015 на владиниот сајт за социјална кохезија
има многу сличности. Како темел, како идеите за оваа т.н. платформа се црпени од документот со препораки.
До сличен заклучок дошле и новинарите
http://novatv.mk/platoformata-na-dui-vo-dokument-predlozhen-od-vladata-vo-2015/
Сите услови кои лидерот на ДУИ,Али Ахмети, им ги поставува на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ,Никола Груевски, и на претседателот на СДСМ,Зоран Заев, за формирање на нова Влада, уште пред една година се договорени во официјален владин документ.
Од она што може да утврди од текстот во документот, не се работи за федерализација, кантонизација, поделба на државата, туку за услови поставени во Охридскиот рамковен договор, а потоа и во приоритетните реформи на Договорот од Пржино.
Да им се дозволи на сите граѓани да се обраќаат на централните институции на македонски јазик и на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија, без оглед на нивното место на живеење, да се обезбеди превод на подзаконски акти на албански јазик, да се обезбеди автоматско издавање на лични документи на службените јазици за граѓаните од албанската заедница, да се дозволи претседавањето на собраниските седници на албански јазик, да се разјаснат одредбите за јазикот во Законот за локална самоуправа и да се опфати и градот Скопје, да се стандардизира употребата на службените јазици за сите јавни знаци, обезбедување на целосно спроведување и унапредување на јазичните права во судскиот сектор.
....итн...
еве го документот. има интересни заклучоци и препораки (дифолт страната се отвора на албански што кај некои патриоти ќе предизвика негодување ама тоа е тоа.
http://www.siofa.gov.mk/
Да беше дпмне тогаш во влада, поинаку ќе се отвараше)
http://www.siofa.gov.mk/data/file/dokumenti/ATT01290.docx
Овој тип на вести се уште познати како ЛУБРИКАНТИ. Тие треба да послужат за народот полесно да ја голтне кнедлата, во стилот, па тоа све веќе го има, а не се објаснува зошто тоа се бара баш во сред политичка криза и зошто воопшто се бара ултимативно ако веќе го има.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Овој тип на вести се уште познати како ЛУБРИКАНТИ. Тие треба да послужат за народот полесно да ја голтне кнедлата, во стилот, па тоа све веќе го има, а не се објаснува зошто тоа се бара баш во сред политичка криза и зошто воопшто се бара ултимативно ако веќе го има.
Тогаш вестите на ШИТел што се? СВИНСКА МАСТ?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.863
Поени од реакции
26.466
Сакам да кажам.
Малку ли напраил? Или ти би да си лапне он уште некоја миљарда, да им даде уште малку на учк па да го пуштиме да лади муда на халкидики?
Паторот треба да е среќен што ќе оди у затвор. Садам заврши на јаже, Гадафи со стап во едно незгодно место. На паторот требаша народот да му пресуди и у исушен Вардар да го фрли за сите „заслуги“.
Види сега вака, ти збориш за желби, јас зборам за ситуација на терен. Јас моите желби сум ги кажал тука, но не ги сметам за релевантни за дискусија. Единствено тоа што е се случува во моментот може да ни каже кој каде може да заврши. А јас викам дека грујо беше блиску до затвор, а зајо сега го направи да биде блиску до херој.[DOUBLEPOST=1488961166][/DOUBLEPOST]
Дали ти мислиш тие што се излезени надвор, се спонтано собрани и настроени да ја бранат државата, како прво можеш да видиш дека се предводени од куртони разни директори поставени од ВМРО, друго сите тие се административци кои сега одработуваат за запослувањето и како трето има мал дел со испран мозок кои стванро мислат дека нешто бранат а уствари го бранат само газот на високото раководство на вмро.
Не го негирам јас тој факт, но тоа не смееше да се дозволи. Сега како што стојат работите, и тие што не гласаа за грујо излегуваат да го бранат. За све тоа е крива платформата, која ви беше подметната во постизборието. Дали зајо знаел за неа или не незнам, ама неговиот речник во последните 2 години, индицира дека знаел. Многу луѓе тоа го гледаат. Многу луѓе од тие кои гласаа против грујо (а за зајо) веќе се осеќаат излажани и се бутнати во таа толпа што во моментов протестира против платформата.
Ти можеш да си живееш во некој розев свет и да избегнуваш да се соочиш со реалноста, ама за формирање на влада зајо е подалеку него ли што беше во 2015.
 
Последно уредено:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dobro be vas ve dresirale sea sakate vie i nas da ne dresirate zar gluvi i kjoravi sakate da ne napravite pa site vidovme sto pisuva vo platformata koj e uslov za vlada koj ja priftil toj dobi potpisi sea nekoj vi go zakacil od pozadi ubavo do koska ama vie kazvate deka vi go piknal samo malce kolku glavceto da vlezi ama toj nema ramejci pustiot
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.863
Поени од реакции
26.466
Тогаш вестите на ШИТел што се? СВИНСКА МАСТ?
Прочитај се и самиот и види како правиш споредби на работите против кои се бориш, со работите кои ги подржуваш.

Но не е најтажно од све е што си во право, туку најтажно е што продолжуваш да ги подржуваш.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Види сега вака, ти збориш за желби, јас зборам за ситуација на терен. Јас моите желби сум ги кажал тука, но не ги сметам за релевантни за дискусија. Единствено тоа што е се случува во моментот може да ни каже кој каде може да заврши. А јас викам дека грујо беше блиску до затвор, а зајо го сега го направи да биде блиску до херој.[DOUBLEPOST=1488961166][/DOUBLEPOST]
Не го негирам јас тој факт, но тоа не смееше да се дозволи. Сега како што стојат работите, и тие што не гласаа за грујо излегуваат да го бранат. За све тоа е крива платформата, која ви беше подметната во постизборието. Дали зајо знаел за неа или не незнам, ама неговиот речник во последните 2 години, индицира дека знаел. Многу луѓе тоа го гледаат. Многу луѓе од тие кои гласаа против грујо (а за зајо) веќе се осеќаат излажани и се бутнати во таа толпа што во моментов протестира против платформата.
Ти можеш да си живееш во некој розев свет и да избегнуваш да се соочиш со реалноста, ама за формирање на влада зајо е подалеку него ли што беше во 2015.
За формирање на владата единствена пречка му е Хорхе со исто така неговото одработување за фамилијата и кршење на уставот, а „напатениот“ народ се смирува по брза постапка има начини за тоа.
Друга работа со платформа верглате цело време, прво Зајко кажа дека договориле се во рамки на уставот, трето тука е пак Хорхе со ставање на вето на некој закон ако го менува унитарниот карактер на државата, исто така за такви закони потребно е 2/3 мнозинство кое што Зајко го нема, така да незнам што толку верглате за таа платформа каде што има демократски механизми за спречување нешто ако не е во согласност со уставот, толку ли неможете да видите дека дебиланата што е на улица е само за да се спаси газот на чика Грујо и компанија.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.863
Поени од реакции
26.466
За формирање на владата единствена пречка му е Хорхе со исто така неговото одработување за фамилијата и кршење на уставот, а „напатениот“ народ се смирува по брза постапка има начини за тоа.
Друга работа со платформа верглате цело време, прво Зајко кажа дека договориле се во рамки на уставот, трето тука е пак Хорхе со ставање на вето на некој закон ако го менува унитарниот карактер на државата, исто така за такви закони потребно е 2/3 мнозинство кое што Зајко го нема, така да незнам што толку верглате за таа платформа каде што има демократски механизми за спречување нешто ако не е во согласност со уставот, толку ли неможете да видите дека дебиланата што е на улица е само за да се спаси газот на чика Грујо и компанија.
Кажа кажа кажа кажа.
Не е важно во моментов што кој кажал. Ставовите се цврсти против платформата. Мојот став е цврст против платформата, а се повеќе луѓе излегуваат и јавно го кажуваат тоа. Што кажале зајо и грујо веќе и не е релевантно. Ситуацијата на теренот гледај ја. Или планираш оние што излегуваат против платформата а ги нарекуваш „дебилана“ да одиш и лично еден по еден да ги убедиш дека грешат?

На крајот на краиштата и да е точно тоа што го тврдиш, ситуацијата на теренот пак прави јас да сум во право. И пак за тоа е крива политиката на зајо и платформата, он со овој чекор не само што го амнестираше грујо, туку го врати на голема врата во политиката (доколку заврши све мирно).
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom