Што има тоа врска со мене. Нели си ти „дете“ на претци кои се перјаница на комунизмот во МК? Барем така си кажвал, Вис, Тито...
Точни така, али ти плукаше и се какоаше по комунизмот а сега со солзи во очите велиш дека во комунизмот не можеле да се случуваат вакви работи како сега во слободна независна демократска парламентарна Македонија каде се почитува вољата на мнозинството.
Во ова слободна земја и демократски ситем мнозинство пратеници сакаат да направат влада, и ти велиш дека тоа не смее да се случи исто како шо во комунизмо Тито ќе прател 1000 милиционери и тие ќе претепаа 1000.000 Македонци кои сакаа да се напрај независна Македонија.
Ти си со типично комуњарско УДБАшки став и погледи кон ситуацијата. Нема бе тука воља на мнозинство, ќе биде како шо една партија сака и точка.
И ти си бил марксист ленинист во душичката[DOUBLEPOST=1488897593][/DOUBLEPOST]Н
Добро, што пишува во таа платформа ќе видиме ли некогаш? Или пак јас нешто не сум во тек со настаните, ја имаат ли некаде изјавено целата платформа со сите нивни барања?
Иначе се согласувам со претходните коментари за анкетата да биде јавна, баш ме интересира на кого не му смета двојазичност.
Не е објавено али према ВМРО е договорено:
Македонија да биди двојаична на цела територија
Македонија да се федерализира со башка собрание претседател и влада на Албанци со седиште во Дебар
Секое семејство во Македонија да има барем по еден член со Албанско име
Парите да бидат на албански јазик
на училиште да се учи Албански јазик
Сите песни кои се пуштаат на национални телевизии да бидат препеени на Албански јазик
Да се казни со 5000 евра секој кој не знае албански јазик
Да се смени име знаме и химна со кое ќе се одразува и албанскиот народ во Македонија
Да се воведе кече како дел од службена унифрорма во полиција и војска
Да се прогласи барокот како чисто Албански наследство и културно наследство
Да се изземат од судења и прогони било кои криминалци кои имаат барем 20% албанска крв во себе