Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Proverena, zval moj brat ot Sofija da pita. Evo i telefon koj zna bugarski pa nek se obadi 003592/9350660 tova je broj od DABC
Ова што значи? Дека од тој датум навака не е издаден ниту еден происход? Логично би било. Јас подадов на 04.11.2016.

Мене веќе цел месец ми стои - Одобрено зајавление. В процес на издаване.

Сеуште немам информација за подигнување. Претходно мислев дека е издаден, ама не. Грешка.

Член од
1 февруари 2016
Мислења
107
Поени од реакции
107
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 06.04.2017 г., следва да представите препис от акт за раждане или дубликат на удостоверение за раждане, издаден от с'ответнија компетентен орган, с'гласно изискванијата на чл. 4, т. 1, в'в вр. чл. 6, ал. 2 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на Глава пета от Закона за б'лгарското гражданство. Документ'т трјабва да б'де снабден с превод на б'лгарски език, изв'ршен и заверен по предвиденија ред, с'гласно изискванијата на §2 от Доп'лнителните разпоредби на Наредбата.

Ova deneska drugarcinja mi se smena od finalna. Dali ima nekoj so vakvo iskustvo da mi pojasni so znaci ?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 06.04.2017 г., следва да представите препис от акт за раждане или дубликат на удостоверение за раждане, издаден от с'ответнија компетентен орган, с'гласно изискванијата на чл. 4, т. 1, в'в вр. чл. 6, ал. 2 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на Глава пета от Закона за б'лгарското гражданство. Документ'т трјабва да б'де снабден с превод на б'лгарски език, изв'ршен и заверен по предвиденија ред, с'гласно изискванијата на §2 от Доп'лнителните разпоредби на Наредбата.

Ova deneska drugarcinja mi se smena od finalna. Dali ima nekoj so vakvo iskustvo da mi pojasni so znaci ?
Извод од родени, твој, фали. Достави го. Според ова.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694

Треба да однесиш извод од мат.книга на родени преведен и легализиран се разбира.
Кога ги поднесуваше документите во Правосудие ги понденсе и останатите оригинал изводи или само твојот?

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16

Koga bese na intervju i kolku vreme si na finalna?

Член од
1 февруари 2016
Мислења
107
Поени од реакции
107
Треба да однесиш извод од мат.книга на родени преведен и легализиран се разбира.
Кога ги поднесуваше документите во Правосудие ги понденсе и останатите оригинал изводи или само твојот?
Site izvodi gi dadov prevedeni i legalizirani[DOUBLEPOST=1488819781][/DOUBLEPOST]
Koga bese na intervju i kolku vreme si na finalna?
april 2016 a na finqlna sum od 20.02.2017

Член од
27 февруари 2014
Мислења
25
Поени од реакции
2
Ова што значи? Дека од тој датум навака не е издаден ниту еден происход? Логично би било. Јас подадов на 04.11.2016.

Мене веќе цел месец ми стои - Одобрено зајавление. В процес на издаване.

Сеуште немам информација за подигнување. Претходно мислев дека е издаден, ама не. Грешка.
Тебе ти е одобрен,но не ти е потпишан.Јас кога поднесував,беше таму Борис Вангелов и ни кажа дека одкога ќе се смени статусот на нет,дека ти е издаден происход,одприлика уште два месеци му треба,додека да биде потпишан од негова страна,бидејќи имале многу гужва.Мене еве три месеци и кусур,а уште е со статус "обработва се".

Sent from my 5010X using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341

Ти бараат извод ? :eek:

Колку време беше на финална?

Ако си преку посредник консултирај се со него, тука на форум тешко некој да ти помогне пошо последните година две не паметам некој да постирал слична ситуација.

Член од
22 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
7
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/05/2929286_vizite_za_kanada_otpadat_na_dva_etapa_-_na_1_mai_i_1/?ref=rss
Dali nekoj znae kakvi se uslovite za MKD/BUL vo Kanada, me interesira potocno za regionot na Britanska Kolumbija. Dali ima mnogu Makedonci/Bugari vo toj region i uslovi za rabota so BG Pasos.
znaci vaka od 1 mai ke im bide poolesntielno za izdavanje vizi za vlez vo kanada na tie sto predhodno imaat dobivano turisticki vizi, a od noemvri ili dekemvri ovaa godina ke bide komplet pusteni elektronskite vizi za site gragani so tie pasosi bg i ro, no ovie tipovi na vizi nema da ti dozvolat da rabotis tamu, toa ke bidat vizi za poseta na rodnini prijateli i turisticki vizi, istotaka koga ke apliciras online ke ti pobaraat potvrda od finansiski sredstva povratna avio karta potvrda deka si vraboten i potvrda za odmor dokolku primetat deka nema sto da te drzi vo tvojata drzava nema da ti dadat vlez vo kanada sekoj sto ke dobie turisticka viza so bg/ro pasos na vlezot od kanada ke bide izlozen na razgovor so imigracionen predstavnik na aerodromot kade sto ke bide utvrdeno dali gi ispolnuvas uslovite za da vlezes vo kanada i dali imas namera da se vratis vo sopstvenata drzava ili ne, primer dokolku odma otides komplet so celata familija nogu tesko da ti dadat vlez...
dokolko imas namera da zamines tamu edinstvena moznost ti e da zamines prvo sam koga ke stignes tamu treba da najdes firma koja ke ti dade rabota preku provincial nominee program za koj firmata kade sto ke rabotis prvo treba da izdade oglas za rabota pa da dobie od opstinata potvrda deka ne nasla rabotnik so taa potvrda te imenuvaat tebe kako nominee pa tek potoa pocnuva procesot za dobivanje na rabotna dozvola itn.
vtora opcija ti e skilled class workers toa e programa za rabotnici so strucna sprema i rabotnici kako metalostrugari zanaetcii niv dosta gi baraat no problemot e vo toa sto ti vleguvas vo drzavata kako turist dodeka obezbedis raboten dogovor ke ti istece vizata,

znaci so ovaa olesnuvanje na vizniot rezim nema da bide isto kako na primer sto e sega so germanija naogas rabotodavec i za edna nedela trgnuvas na rabota,

inace da british colombia e mnogu ubava no e mnogu skapa nema mnogu makedonci tamu dokolku nemas nekoe strucna sprema ili od rankot medicinska sestra advokat psiholog malce ke bide potesko za vo british colombia tamu se malce poveke high society i dosta gay parovi :D ,
najmnogu nashi imas vo ontario kade definitivno ima rabota za site i ke najdesh rabota od sekoj rank,

jas licno patuvam vo manitoba winnipeg imam roditeli tamu samo nemoj da ides vo zima :D

dokolku imas uste prasanje slobodno pisi sto mozam ke ti odgovoram pozdrav

Член од
1 февруари 2016
Мислења
107
Поени од реакции
107
Ти бараат извод ? :eek:

Колку време беше на финална?

Ако си преку посредник консултирај се со него, тука на форум тешко некој да ти помогне пошо последните година две не паметам некој да постирал слична ситуација.
Da se konsultirav so posrednikot isto mi rece da go dostavam izvodot original ama ne znam zosto bidejki site izvodi original gi dostaviv, a na finalna sum od 20.02

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
I jas taka mislam samo mi e da ne se odolgovleci procedurata
Најпрво прашај си кој од сите изводи треба да го доставиш можно е да има некаква грешка во изводот(ова го зборам од искуство бидејќи кога вадев изводи за произход матичарот имаше направено грешка во мојот извод).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom