Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Na mojot dizelas so turbo i 20w50 mu imam stavano,vo leten period.A I vo zimen.

Дали имаш видено како изгледа тоа масло под нулата а да не збориме на -20.
За турбаш и 10 40 е многу а не 20 50.
Повели едно видео, на јутјуб имаш еден куп вакви споредби:

може ли некој да ми каже.. како може да се запале дизел кола поради запушен карбуратор и егр вентил .. биквално оган кај моторот.. што би можела да биде причината? како ке дојде до палење

Последно уредено:
Дали имаш видено како изгледа тоа масло под нулата а да не збориме на -20.
За турбаш и 10 40 е многу а не 20 50.
Повели едно видео, на јутјуб имаш еден куп вакви споредби:

Vo Makedonija retko da najdes 0w30 maslo.Sigurno litar bi kostalo 8-900 denara.Inace dobro ti e videoto.

може ли некој да ми каже.. како може да се запале дизел кола поради запушен карбуратор и егр вентил .. биквално оган кај моторот.. што би можела да биде причината? како ке дојде до палење
Сигурно од свеќиците ако не е од карбураторот,заебан воа дизелот.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Нема и карбуратор :)
Да не е од исталацијата нешто.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
незнам палеше chek engine и не идеше повише од 130 . се искучи и на брзина од 150 сезапали. ја изгаснав со вода и потоа нормално си возеше. ја однесов на мајстор немаше грешки на компјутер и мајсторот немаше објаснување. затоа пишав овде

незнам палеше chek engine и не идеше повише од 130 . се искучи и на брзина од 150 сезапали. ја изгаснав со вода и потоа нормално си возеше. ја однесов на мајстор немаше грешки на компјутер и мајсторот немаше објаснување. затоа пишав овде
Најчесто кај турбо моторите се ствараат наслаги од уље и тие се палат, затоа треба да се чистат од време на време и да се издува колата на високи обртаи. Еве како изгледа граната кога ке се насоберат наслаги
carbon-egr1-4q7bczznswsy6p9rxk2_fct1166x874x7.0_ct620x465.jpg

Da ne ti prokapuva nafta od nekade,da paga na auspuhot i od temperaturata da se samozapali.

A da kazese so kola e prvo. Ova ko so napisa kako da skoknal u ibertura, ako ima produvani kariki ke pocne da go sogoruva uljeto namesto nafta. Istovo moze da se desi ako od turbo kape mnogu ulje zaradi preebani piksni vo usisot. Ako e nekoe ponovo vozilo moze nekoja dizna ostanala otvorena i toa e strasna rabota pod takov pritisok nonstop da sprica nafta vo nekoj klip, ako e ova toa so se desilo sreka ke imas ako ne go probusilo klipot i totalno da zaribe motorot.

A da kazese so kola e prvo. Ova ko so napisa kako da skoknal u ibertura, ako ima produvani kariki ke pocne da go sogoruva uljeto namesto nafta. Istovo moze da se desi ako od turbo kape mnogu ulje zaradi preebani piksni vo usisot. Ako e nekoe ponovo vozilo moze nekoja dizna ostanala otvorena i toa e strasna rabota pod takov pritisok nonstop da sprica nafta vo nekoj klip, ako e ova toa so se desilo sreka ke imas ako ne go probusilo klipot i totalno da zaribe motorot.

Garant vo interkulerot mu se nasobralo ulje,pa turbinata mu go povlekla,go ima sogoreno i sea se e delumno vo red.[DOUBLEPOST=1488797553][/DOUBLEPOST]
No ima 5 30 sto e idealno za nasa klima

Zavisi i do km na motorot.Na motor so 250.000-300.000 km ne e preporaclivo da se tura tolku retko ulje, oti na povisoki temperaturi nadvor i ako ja nagazis nad 150-160 km/h moze da go ismrka celo.Za zimen period moze,od noemvri do mart,i da go zamenis so pogusto,ama toa nikoj ne go pravi kaj nas.10w40 e all season.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom