Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Сигурно претпоставките и приказните (ала курир) што ги пишуваш на форумот ти се од исти тип. Глупи и далеку од вистината.
Не заслужуваш да бидеш читан ниту коментиран. Ајт гитла и не ме цитирај.
Твојата желба е моја заповед.
Или не?
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
Абе бацина, како стари моми пред мажење сте. Ништо не ви се погодува. ЕУ не сакате, НАТО не сакате, да слезете од власт не сакате, да се реформирате не сакате, албанците не ги сакате, опозиционерите не ги сакате. Ќе си останете немажени и усрамени пред цело село :icon_lol:.

Тасе мој ќе се замаравте со промени на граници, промена на име и крчмење :pos::pos::pos: на државата да бевме сега дел од ЕУ.
 
M

mar30

Гостин
Аналитичариве што го проблематизираат фактот дека платформата е потпишана во тирана се смешни.
Каде е потпишана е нерелевантно може да се отфрли тиранскава и да потпишат нова во тетовска кафана со дополнителни страња у нејзе.
Суштински ништо не менја,она што е важно ние како држава во било каква конфликтна/воена геостратешка игра би биле печени за територијална поделба.
Многу важна ствар,Диво насеље не смееше да се случи,имаа информации и им дозволија цела група од косово да се инфилтрира во Куманово.
Имаме служби кои не е можно да немале информации нападната беше караула/полициска станица,требаа да спречат да не влезат цела група вооружана во населено место.
Што ако дуи и албанското население им дадеа поддршка на групата?
Исто важна ствар ако сакаме да учиме од минатото,треба да се донесе закон со кој ке се лимитира една личност да не смее повеке од два пати да биде мандатар на влада.
Со ваков лимит се ставаат рамки од кои нема да може да изникне нов Груевски.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.728
Поени од реакции
29.393
Како можам да дискутирам со член кој кажа дека тврдокорните имале цврст став а 300 пати мењаат сценарија...Нели гледаш што бранат?

За платформата... Денес, утре или кога и да е во иднина, мора да се отварат некои прашања и да пробаме да се решат проблемите кои се отворени во нашето општество.
Или ќе живееме во Македонија во која Албанците ќе бидат наши сограѓани и ќе научиме меѓусебно да се почитуваме.....или ќе пропаднеме и ќе се угушиме во нашите лајна.
Најголема грешка последните 25 години е дозволувајќи Албанците да се кластерираат во западна Македонија. И денес може да се каже дека си имаат оформено област.
Џабе се правиш патриот кога денес кога ќе шеташ во места како Арачиново или Липково ти си со стиснат г'з плашејќи се да не те издупчат ко швајцарско сирење.
Тоа е затоа што веќе долго време се наметнува една пропаганда со која овие две нации се кластерираат во две групи, наместо во една, се форсира меѓусебна омраза...
Груевски ништо не направи да се смени ова во овие 10 години, туку се повеќе се наталожуваат тие два кластери..Дури и Македонскиот кластер се расцепи на два посебни(ВМРО и СДСМ) ГРУЕВСКИ НЕ ПОДЕЛИ НА 3 ДЕЛА:.... И немој да ми кажуваш дека тој е патриот и треба да го величиме.
Било-каква платформа согласна со уставот треба да се разгледа и да се изнајдат точки кои можеби гарантираат повеќе зближување и растурање на кластерите отколку растурање на земјава.
Тоа што го зборуваш е супер, ама треба да разбереш дека самите албанци сакаат и одлучија за кластеризација.
Албански школи, албански паралелки, албански факултети да не должам.
Кога од деца немаме контакт меѓусебен, како понатаму?

Инаку, стравот нема врска со патриотизмот, албанците во нашата историја биле генерално насилен народ и знам дека и тебе потсвесно оваа информација те спречува да шеташ во Арачиново.

Може ја не сум толку дарежлива како тебе, но мислам дека е фер после сите права што овде ги уживаат албанците, заслужуваме да се залгаат барем Албанија да не признае под уставното име - Македонија, за тие што можеби заборавиле.
После тоа не почит, абе нозете ќе им ги мијам.
 
Последно уредено:

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
За заедничка Македонија, а им пречат лошите Албанци и мнозинството Македонци.
Грешка ви е слоганот, треба да протестирате За Администрациска Македонија.
А ти да не си за власт без криминалци?

Абе бацина, како стари моми пред мажење сте. Ништо не ви се погодува. ЕУ не сакате, НАТО не сакате, да слезете од власт не сакате, да се реформирате не сакате, албанците не ги сакате, опозиционерите не ги сакате. Ќе си останете немажени и усрамени пред цело село :icon_lol:.

Тасе мој ќе се замаравте со промени на граници, промена на име и крчмење :pos::pos::pos: на државата да бевме сега дел од ЕУ.
Избори април, избори јуни, Пржино 1 нечинеше па... Пржино 2, па фантоми и пустеци, па малце дијаспора, па бомби имам, па сега нема.... па сакам кажам, не знам речам... и пак изгубија, па ај после пак од почеток, собрание, влада, уставен, претседател... па барем честито победа да речеа, пред да одат мандат да барат!
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ок, видовме дека се надеваш, кажи дали се согласуваш со сликата што ми ја цитира.
Јас се согласувам, само за проектот Скопје2014, тоа е криминален проект каде се ставени споменици на Бугари и Грци. Во врска со двојазичноста не ми смета ако не се прекршува уставот, така и гласав на анкетава.
И ќе ти одговорам.
Прво, најискрено, жал ми е ако си бил тепан само затоа што си Македонец.
Не зборам за тврдокорни, туку во глобала за Македонските патриоти, и каде лежи нивната вина.
Еве на пример кај Албанците, ако се јави од кај нив некој космополит, или некој со тенденции за граѓанин на светот, ќе го запалат жив.
Сите ќе се откажат од него, ќе биде бојкотиран во секоја сфера на нивното општество, плукан и тепан насекаде.
Не смее да има Албанец коспомолит, а камоли Албанец што ќе плука по Албанството.

Но кај нас, се беше дозволено.
Ние и тие што плукаа по Македонците, пак ги сметавме за дел од нашиот народ.
Дебатиравме со нив, ајде да ги разбереме, ајде наши се, ќе се свестат.
Доцна разбравме дека тие наши плашливи по природа сонародници патат од Стокхолмов синдром.
И што се случи? Тие тоа го сватија дека ние сме слабаци, а Албанците се јаките, им се потчинија на нив, и застанаа против нас.

Јас ви велам дека туркањето на Платформата ќе не турне во војна.
Ако сакате војна, продолжете со убедување тека треба да ја прифатиме.
Ама види сега, вие имавте шанса неколку пати да повлекувате линии, кој ќе ве запреше? Па и да ве запреа барем сега ќе речевте ете тогаш ние први излеговме сега пак ќе излеземе. Никој не бил слабак, тоа ли ви е изговор дека тепаните не биле доволно патриоти и слабаци. Не ме зафркавај, после амнестијата, законот за јазици, можевте да излезете да повлечете линија, ќе ви се приклучеа и други. Сега, сега нема никој да ви се приклучи.
Не, ние се спремаме за војна, Албанците си ставија здрава нога у трн.
Ќе ми одговориш тоа што те прашав?
 
V

viktora

Гостин
Па јас убаво те прашувам што си? Односно како се декларираш како Словен или Антички Македонец?
Глупав,словени ти е група на народи а не нација.Гледаш како убаво си пишал Антички Македонец.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Епа ќе ве разочарам БАНДО ВМРОВСКА!!!!
Не сум како вас буџетарска лебарка и некој си идиот што земал некој тендер и вечно ќе го лиже газот на некој претпоставен за 50 000 - 100 000 евра.
ЌЕ ВЕ РАЗОЧАРАМ И ЌЕ ВИ КАЖАМ ДЕКА КРАЈОТ ВИ СЕ ГЛЕДА!!!!
За мене како граѓанин најприоритетно е да изгорат сите ваши буџетарски примања и сите ваши бизниси кои со вашите пипци ги насадивте овој изминат период, само за да браните одредена политика и да ништите се што е прогресивно во земјата.

BTW слабо анкетата а ?
Greota e so od tolkava isperenost na mozokot i zavist ste spremni da se natrtite i albancite da vi go opnat od napred i od pozadi.
Patem so prai aboliciraniot ultrakriminalec so negovite podanici vo strumica? Kolku ispokradoa na tenderi tamu? Nemam nisto protiv so plukate po vmrovcite, ami zoso gi glasavte sds koga se isto lajno? Imase i drugi partii na izborite. Bugetarski pijavici ima, imalo i ke ima, tenderi ima imalo i ke ima, se krade, se kradelo i ke se krade i ponatamu, bez razlika koj ke bide na vlast. So taa razlika so ako dojde sds na vlast pokraj toa so ke kradat ke ja rasturat drzavata.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не исчезнале 100 денари туку 250 милиони марки, разочаруваш ептен. Истрагата тогаш водеше до самиот врв на власта, а сигурно власта немало да признае дека она ги собрала парите. Бранко беше алфа и омега во власта од атентати до егзекуции до кражби на дроги па до пирамиди. Тие криминали да ги правел некој друг без подршка од власта би дознало одма, но напротив не требаше да се дознае па затоа фино лепо се случи пораз на изборите 98-ма. Едино ми остана мистерија на службеничката од мвр која ја најдоа на водно која изврши самоубиство со 5 куршуми во тил. Сигурно многу знаела па не можела да издржи па се рокнала.
истрага имаше се најде и виновникот - гувернерот на НБМ , зетот на министерот во владата на ВМРО Никола Кљусев и чест посетител на ВМРО митинзи.
Мислам дека и Циле од Битола го судеа тој шо на нелегалните снимки на странските служби за криминалите на власта кажува дека ќе отпушти сите работници кои не гласале за ВМРО
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
ldp plukase po vmro, kpp na pavle plukase po vmro, pa i ljubco so negovata partija plukase po vmro, zosto go glasavte predavnikot koga nemase potreba? Na ljockite li so nivnite antidrzavni stavovi ke cekate da vi ja krojat sudbinata? A dui ne lapale tenderi? Ne vrabotuvale particki vojnici? Ne kradele? Eh moi prodadeni tikvicki....
 
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.195
Поени од реакции
10.979
Greota e so od tolkava isperenost na mozokot i zavist ste spremni da se natrtite i albancite da vi go opnat od napred i od pozadi.
Patem so prai aboliciraniot ultrakriminalec so negovite podanici vo strumica? Kolku ispokradoa na tenderi tamu? Nemam nisto protiv so plukate po vmrovcite, ami zoso gi glasavte sds koga se isto lajno? Imase i drugi partii na izborite. Bugetarski pijavici ima, imalo i ke ima, tenderi ima imalo i ke ima, se krade, se kradelo i ke se krade i ponatamu, bez razlika koj ke bide na vlast. So taa razlika so ako dojde sds na vlast pokraj toa so ke kradat ke ja rasturat drzavata.
ке се крадело и ке се краде?
епа тоа е грешка на народот, кога би се собрал народот сплотен и би го исфрил од влада на клоци тој шо краде безразлика од која партија е тогаш следниот ке се замисли малце околу ова..
проблемот е шо ние си гледаме само за себе, демек патриоти за државата им е, не! за работното место за егзистенцијата да не ја изгубат се борат и друго ништо не им е битно, ретки се оние правите патриоти


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Второ видео од фрката со фрле у кое се гледа дека не само со шамар, туку и клоца им поделил на ќосевци :D

Да да стварно треба да се слави ликот и делото на Фрчко,големиот подржувач на албанската платформа.Сигурно добра сума на пари има лапнато од албанезите,ама ние од секогаш си патиме од своите ,тоа ни е дел од традицијата!
 
Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.647
Поени од реакции
21.025
истрага имаше се најде и виновникот - гувернерот на НБМ , зетот на министерот во владата на ВМРО Никола Кљусев и чест посетител на ВМРО митинзи.
Мислам дека и Циле од Битола го судеа тој шо на нелегалните снимки на странските служби за криминалите на власта кажува дека ќе отпушти сите работници кои не гласале за ВМРО
Се најде жртва која што ќе лежи за другите у случајов раководството на СКСШ, подржано од тогашниот јавниот обвинител назначен од страна на СКСШ (нивен истакнат член за кого ВМРО силно се противеше и не го гласаше ) и кој ја блокираше истрагата да не се прошири на членството на СКСШ, за да не се најдат врските со нејзиниот врв.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom