Така значи, услови за воена состојба нема ама вие ќе ги направите, тоа го кажуваш ти, истиот кој јаде гомна за мајдани две години по ред, и сега ти самиот и некакви си твои истомисленици ќе правите мајдан, засрами се, одлогирај се и никад више не пишувај тука, шо лесно си играш со термините војна и оружје, дркаш на сириско сценарио, на руски трупи во Скопје. Бедо една бедосана. И најди еден мој коментар каде јас плукам и колнам војска и полиција.Како прво и основно, тоа го спомнав денеска или евентуално вчера, и реков дека да сум на негово место би прогласил воена или вонредна состојба. За услови е лесно, со таква подршка на улица лесно се создаваат услови, треба само да има желба човекот и ќе му се обезбедат услови. Јас сум спремен со живот да ја бранам Македонија, а такви треба да има 10К за да се направат услови за воена состојба. А факт е дека 10К има. Има и повеќе и тоа под оружје. И сега што ќе праиме? Јас ќе ти кажам што ќе праиме лобирајте кај Албанците да се вразумат и да ја повлечат платформата. Иначе е доста веројатно да ја вовлечат земјата во сериозен конфликт со нивните услови.
И на крајот на краиштата ти си мислиш дека ако Иванов проигласи воена или вонредна состојба ќе се дебатира за уставот. Единтвено место кај што ќе се води таква дискусија ќе биде форум некој попут Кајгана и ќе го дебатираат нашите иселеници и бегалци. Ако Иванов е решен да оди до крај, значи тој е решен да се жртвува и себеси и нема многу да му бидат важни уставните овластувања.
Ти кажав вие ги тепавте, плукавте и колневте тие што требаа да го бранат уставот....
Ако тие 10.000 ти се како овие дечиштава шо шетаат деновиве по Скопје, ептен ќе ја добиете „војната“.