Кај се тие повици на војна, ние 2001 не прогласивме воена (кога стварно требаше) сеа ќе прогласуваме, добро шо ви се мота у тоа главите вас ?Заканата е Платформа донесена во Тирана, и повици за војна од страна на Еди Рама и Хашим Тачи.
Кај се тие повици на војна, ние 2001 не прогласивме воена (кога стварно требаше) сеа ќе прогласуваме, добро шо ви се мота у тоа главите вас ?Заканата е Платформа донесена во Тирана, и повици за војна од страна на Еди Рама и Хашим Тачи.
Совршено разбирам се, и треба да му се суди. Она што не разбирам е зошто треба да се донесе било каква етничка платформа? На крај краева во тие 10 години кој му беше партнер на тој криминалец? Како ќе биде? На пастирот не му простуваме, али на Аљи може пошто поддржувачите му се многу нервозни типови. Што било било? Пу пу не важи?Не глдаш дека некој прави очајни обиди да се спаси од долгогодишна робија и затоа е целата оваа хистерија?
Очајни се обидите да се протурка Платформата под маса, со оправдување "поради криминалите".Не глдаш дека некој прави очајни обиди да се спаси од долгогодишна робија и затоа е целата оваа хистерија?
Ова не е 2001, туку "моменталната година"Кај се тие повици на војна, ние 2001 не прогласивме воена (кога стварно требаше) сеа ќе прогласуваме, добро шо ви се мота у тоа главите вас ?
Не се глупирај каква војна. Абе зошто вакви муабети бе, само да не се збори за криминалот и вртите глупи муабети, војни ова она.Заканата е Платформа донесена во Тирана, и повици за војна од страна на Еди Рама и Хашим Тачи.
Кој ќе ги спречи бе? Оние копиљаците што бегаат од шамари? Што си праиш филмови и ти ко оној Тома забеганиот што викаше Чавков ќе ги бранел. Кој сака нека е, значи оние што се надвор немаат муда да направат ништо, полицијата ќе си среди се.Не бе убаво е напишано во уставот:
Член 125
„Ако Собранието не може да се состане, одлука за постоење на вонредна состојба донесува претседателот на Републиката и му ја поднесува на Собранието на потврдување штом тоа ќе е во можност да се состане.“
Значи овој дел „Собранието не може да се состане“ може многу лесно да се исполни во моментов. Или не мислиш така ?
Еве јас ќе ти кажам.Ја дпмне не можам органски да ги смислам, али не ми е јасно како може на некој албанска платформа да не му смета, па макар и тоа да е платформа за поставување на полски вециња, особено кога е донесена во период за кој може да се каже дека 'немало' етнички проблеми (ако е тоа можно да се каже)
Симпатични луѓе сте вие. Ќе ја донесеме платформата и магично Албанезите ќе станат подобри граѓани на оваа држава? Ве боли кур вас за се, само мирно да е по секоја цена.
Зборевме за криминалот 2 години.Не се глупирај каква војна. Абе зошто вакви муабети бе, само да не се збори за криминалот и вртите глупи муабети, војни ова она.
Како прво и основно, тоа го спомнав денеска или евентуално вчера, и реков дека да сум на негово место би прогласил воена или вонредна состојба. За услови е лесно, со таква подршка на улица лесно се создаваат услови, треба само да има желба човекот и ќе му се обезбедат услови. Јас сум спремен со живот да ја бранам Македонија, а такви треба да има 10К за да се направат услови за воена состојба. А факт е дека 10К има. Има и повеќе и тоа под оружје. И сега што ќе праиме? Јас ќе ти кажам што ќе праиме лобирајте кај Албанците да се вразумат и да ја повлечат платформата. Иначе е доста веројатно да ја вовлечат земјата во сериозен конфликт со нивните услови.Значи бамбориш за вондредна состојба со денови, и откако конечно го отвори Уставот и виде дека за грешка член си се фатил, не призанаваш грешка и одма у нова глупост. Каде е воената опасност или објавата на војна во случајов и повторно од што е спречено Собранието да се состане па да решава дали треба вондредна или воена состојба?
Ај вака со зголемен фонт пошто таму не ти се чита некако. Е сеа ако незнаеш што е во рамки на Уставот и за тоа по 21156105165 пат да објасниме на темаваНа 60 проценти не им пречи Албанците да им бидат газди. Не знаеш кој е попатетичен и потажен, оние што во Груевски гледаат Бога или овие Македонци длабоко завлечени во задникот на Албанците.
Абе да ни дае Николче опција - „да иде НГ да си одробија тоа што му е по заслуга, па после за платформа да дискутираме“ - јас тогаш ќе гласам.Kako mlatat MKD_Made i Volkot so laznite akaunti po anketata Inaku jas sakav da glasam za na Gujo dvojzicnosta koja vekje e ista kako onaa od platformata. Abe momentalno dodeka Grujo ne odi vo zatvor nisto nema da me premisli, e posle toa neka mu ja misli Zajo
Abe ne go gledas deka ne znae da cita, slabo so obrazovanie, pa koga moze eden sarlatan kako Gruevski da go zadoi sto ocekuvas?Ај вака со зголемен фонт пошто таму не ти се чита некако. Е сеа ако незнаеш што е во рамки на Уставот и за тоа по 21156105165 пат да објасниме на темава
доколку е во рамки на Уставот на РМ