Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Вчера Могерини напомена дека недавањето на мандатот на тој што има мнозинство и вокабуларот кој што се користи периодов може да ја направи Македонија геополитички проблем.

Геополитички проблем како термин за Македонија последен пат е користен во 2001 година.

Чисто колку да си знаете вие што ги подржувате овие протести или што одите на нив во какво сценарио се впуштате.
Chudna rabota kako ova EU birokratsko gjubre treniraat strogost koga e vo prashanje Makedonija, ja imaat Makedonija kako bokserska vrekja. Vo polovinata Evro drzhavi ima politichki krizi kolku sakash, osobeno na Balkanot nash ridest. Bombi vo sobranija, tepachki, zakana so ogneno oruzhje i samo Makedonija da ti bila Geopolitichki problem. Znachi neverojaten trn vo okoto na EU e nashava drzhava. I sega Ivanov im vrza edno shamarishte taka shto piskotnici se slushaat od Brisel do Bihachka i Mala rechica.

P.S. Eve kako ja dochekaa Mogerini(poznata po ogromnata naklonetost kon Kosova) vo srpskoto sobranie:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јас цело време потенцирам дека конфликт е голема штета за сите, ама посебно за нас, Македонците што немаме никаков стратешки партнер.

Ако се обидам да размислувам како криминалец - тогаш го праам следното: фикусот под изговор дека ЕУ и САД му праат притисоци го "менува" ставот и (намерно) му го дава мандатот на Заев. Попалените орди на небањати немакедонци тоа го користат како изговор и настанува хаос од кој ќе си останеме со к***т во рака на крај.

Затоа би бил претпазлив на место на опозицијата со ваков чекор.

Голема опасност е вчерашното умешување на рускиот шупак путин, кој е само на чекор од признавање на Косово, за возврат на Крим. На истиот би му одговарало да ни "фрли" нешто ситно оружје за у ѓубре од старите арсенали на СССР кое место да 'рѓосува ќе ги пали со него своите "словенски браќа" за кои до вчера к** го заболе. Продуктот од таков конфликт, некоја територија на сегашнава пола држава, истиот би го трампал во замена за некои негови нерешени територии кои ги има од типот на Абхазија, Осетија, кои се по геостратешко значење тука негде како нас.

Што и да праи паторот, не смее да му се дозволи да предизвика нов конфликт за спас на неговото криминално посрано г**иште. Могерини спомна дека со самото тоа што стануваме геополитички проблем, истиот добива нова поголема димензија - тоа ни го накалемија криминалциве.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Овие ќосињава мали нека дојдат бе во Чаир во двор на некој од опозицијава или некој новинар. Ене оној Рамадани ја плука власта дојдете кај него во двор вака, одете кај некој пратеник од Дуи прашајте го зошто сака двојазичност и плукнете го. Мажишта едни маму ви ебам.
Се преговараше за влада И не беше постигнат договор, знаеме кој беше условот, Зајко преговараше и доби потписи да состави влада, знаеме кој беше условот,
не е тешко да го вклучиш мозокот (проблем е што го немаш).
Зошто се преговараше бе? Не е можно ова што го читам, жими се не знаев дека постојат вакви луѓе. Те прашувам ако Иванов и Грујо се против платформата, зошто Грујо преговараше? Што не излезе првиот ден да рече не преговарам понатака?
ДПА, посебно БЕСА би сакале избори, за АА и они самите не знаат што сакаат.

Помина лажењето дека тоа што го тропаше Зајко не било вистина, за очекување е дека во македонските средини ќе има намалување на подршката за СДСМ, во 3-ка и 4-ка разликата во пратеници ќе биде во корист најмалку +2 за ВМРО, во 1-ца се очекува да се намали за 1, во 2-ка да се отиде +1, 5-ка +2, 6-ката е или иста или +1 за СДСМ, но мислам дека ќе има голема кампања и во 7,8,9 и од таму може да се добие некој пратеник плус.

или разликата би требало да биде најмалце +8 за ВМРО или некој 55-56 пратеници минимум[DOUBLEPOST=1488551282][/DOUBLEPOST]
Смеј се ти колку сакаш, ама пропагандата на ВМРО беше најслаба во последните 10+ години, дури си помислив дека се чуваат за локалните, па не сакаат да се трошат.
Имаше еден член исто вака математики правеше, заврши неславно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Chudna rabota kako ova EU birokratsko gjubre treniraat strogost koga e vo prashanje Makedonija, ja imaat Makedonija kako bokserska vrekja. Vo polovinata Evro drzhavi ima politichki krizi kolku sakash, osobeno na Balkanot nash ridest. Bombi vo sobranija, tepachki, zakana so ogneno oruzhje i samo Makedonija da ti bila Geopolitichki problem. Znachi neverojaten trn vo okoto na EU e nashava drzhava. I sega Ivanov im vrza edno shamarishte taka shto piskotnici se slushaat od Brisel do Bihachka i Mala rechica.

P.S. Eve kako ja dochekaa Mogerini(poznata po ogromnata naklonetost kon Kosova) vo srpskoto sobranie:

Во која земја во Европа претседателот не го дава мандатот на тој што има обезбедено мнозинство и го прекршува Уставот?

И озбилно во 2017та година сеуште се палите на Шешељ?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
зошто Грујо преговараше
За да направи влада бе, платформата ја отфрлил уште пред да отиде да преговара, Зајко и по преговорите уште не ја отфрла.
Имаше еден член исто вака математики правеше, заврши неславно
Ќе му беа речиси точни, ама не знаеше дека на големо сте купувале гласови.
Во која земја во Европа претседателот не го дава мандатот на тој што има обезбедено мнозинство и го прекршува Уставот?
Види Романија!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нема курташак со Фрле
Сигурно тој нив ги плукнал. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1488552309][/DOUBLEPOST]
За да направи влада бе, платформата ја отфрлил уште пред да отиде да преговара, Зајко и по преговорите уште не ја отфрла.

Ќе му беа речиси точни, ама не знаеше дека на големо сте купувале гласови.

Види Романија!
Како ја отфрлил кога на 29ти вечерта кажуваа дека ја прифатиле платформата и готова е владата?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Смеј се ти колку сакаш, ама пропагандата на ВМРО беше најслаба во последните 10+ години, дури си помислив дека се чуваат за локалните, па не сакаат да се трошат.
Иновативноста на пропагандата им беше 0, тоа се сложуваме, ама машинеријата и тоа како им беше пуштена во погон, 10 гласа, ѕвонење по врати, состаноци со спортски клубови....

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Како ја отфрлил кога на 29ти вечерта кажуваа дека ја прифатиле платформата и готова е владата?
Кој кажа дека ја прифатиле платформата? Остај ја Ивона кога фали кој го рекол тоа.

За сигурни можам да кажам дека беа сигурни, си мислеа дека така ќе им прифатат, по изјавите на ДУИ уште претходните неколку дена се виде дека тешко ќе има влада, ама сепак се надеваа дека ќе си продолжи традицијата.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Има тренинг шврчко по паркинзи.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
:pos:Романија му вика. Ах бе среќа ваша што беа мирни протестите, да беше ко во Романија сега ќе бевте скриени по тоа подрумите.[DOUBLEPOST=1488552680][/DOUBLEPOST]
Кој кажа дека ја прифатиле платформата? Остај ја Ивона кога фали кој го рекол тоа.

За сигурни можам да кажам дека беа сигурни, си мислеа дека така ќе им прифатат, по изјавите на ДУИ уште претходните неколку дена се виде дека тешко ќе има влада, ама сепак се надеваа дека ќе си продолжи традицијата.
Трајко кажа и уште неколку од вмро.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Иновативноста на пропагандата им беше 0, тоа се сложуваме, ама машинеријата и тоа како им беше пуштена во погон, 10 гласа, ѕвонење по врати, состаноци со спортски клубови....
И на терен многу послабо се работеше!
Романија не е пример на кој што ДПМНЕ би сакало да се повика, баш напротив треба да го крие :)
Ти праша кај не давал, јас ти кажав и нема потреба да се крие зошто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom