Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дали разбираш ти што те прашувам бе? Дали можеш со тоа мозокот твој исушен да разбереш што те прашувам?
Зошто не ги прекина преговорите уште првиот ден? Зошто преговараше за платформата кога тоа му е проблем? Како попросто да те прашам не знам простак еден.
И ти и оној сељакот Ѓорѓи ќутите не кажувате, имал време не се договорил ми повторувате. Абе зошто воопшто се договарал кога тоа е проблем за преговори?
Море мрсул, не бива ли да зинеш, а да не кажеш навреда?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.017
Поени од реакции
83.414
@мкд владе обесуеш како мало дете, а идејата ти е друго.
@Нuкола овој очигледно сака да те извози, за да се тргне главната идеја од темава дека нецели 60% од членовите кои гласале се за правна разрешница на кризата. Во старт се знае како сите ќе гласаме за прашањето што пробува да го ували само за да се спинува и дефокусира.
Отвори му тема во чек дис аут или играчница, со сунѓерот да се забављаат.
Види вака, како во секоја сендвичара што држи до себе и овде има неколку типа на сендвичи. Грубо гледано - два типа.
Разликата меѓу нив е што едните имаат зачеток на сива мозочна маса, а другите се парамециуми и следствено лишени од размислување. И двете врсти се алергични на морално-етички норми, тоа се шпански села за нив, тука никој нема дилема.

Прво ги ги имаш парамециумиве: Ireal, Fringe, bijons, valvoline.... и да не набројувам. Тоа се кричри што кур ги боли што ќе бидат у спотлајт за будали. Нив никако не ги тангира тоа што сите ги заебаваат и служат за подбив. Они можат директно да ги бранат политиките на господинот Груевски. Оперирани се од срам или личен дигнитет. Можат да кажат - да Сонцето изгрева на запад, водaта е сува и слично. И немаат никаков проблем со тоа. Духовно не постојат, а интелектуалното ниво им е у минус, плус немаат никакви морално етички норми (они би ги нарекле - пречки, секако кога би го знаеле значењето на тие зборови) и добро се осеќаат у улогата на гомна.

Овие пак другиве (мкд владе, конкрит, рајан гигс...) пошто имаат зачеток на сива мозочна маса, малку им е нелагодно така директно да кажат, на пример: - господинот Груевски ја спасува Македонија или слични контрадикции за рационалниот ум (кој почнува кај нив да покажува присуство). На овие сендвичи од вторава група им е срам така директно да лупаат глупости. Да нема забуна, немаат они проблем со морално етички норми, туку едноставно им е јасно дека не може некој сериозно да истапи и да брани став - земјата е рамна, Карлицата е рептил, Груевски работи за Македонија, Сонцето изгрева од запад и сл., без да личи како идиот од една објективна перспектива.
Сепак, нели, пошто си имаат функција заради која постојат на форумов, си имаат работа што треба да ја завршат, тие избираат друг начин. Некои се прават будали, како рајан гигс и владе мкд, кој во улогата на будала си ја додал својата лична каракеристика - напорна досадност. Конкрит сиротиот, избрал поинаков пристап, он решил да се обвитка и заплетка во метафори, на кои ниту самиот не им фаќа крај, а не па некој што го чита. Инглориус и уште некои едноставно ги снема.
Како и да е, заедничка карактеристика на вториве е тоа што директно никад нема да кажат безумност од типот - господинот Груевски е спас за Македонија и слично, а сепак на некој начин ќе си одработат.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Убаво ти постави прашање, ако платформата ја загрозува унитарноста на државата зошто уште првиот ден не беше отфрлена ?
Дали разбираш ти што те прашувам бе? Дали можеш со тоа мозокот твој исушен да разбереш што те прашувам?
Зошто не ги прекина преговорите уште првиот ден? Зошто преговараше за платформата кога тоа му е проблем? Како попросто да те прашам не знам простак еден.
И ти и оној сељакот Ѓорѓи ќутите не кажувате, имал време не се договорил ми повторувате. Абе зошто воопшто се договарал кога тоа е проблем за преговори?
Платформата ја отфрлил уште на 8 (јас бев надвор од интернет поврзаност тие неколку дена, затоа не бев во тек што се случувало), најдете му го МЕГА интервјуто, понатаму можеби преговарале за министри кој каде да биде, ама на ДУИ не му се допаднало тоа што му отфрлиле СЕ па не подржаа влада.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Не сум политички определен, но секој Македонец без разлика дали е политички определен или не, треба да излезе и да се бори за Македонија. Без разлика за која партија си, не треба да бидеш до толку продадена душа за да дозволиш јазикот на непријателот да стане официјален во твојата држава и истиот непријател да ти ги смени парите, химната, знамето и името, поточно со еден збор - да ти ја уништи државата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Заев неможе да гони криминал кога е во опозиција, со Пржинскиот договор издејствува СЈО, кое на секој можен начин е опструирано од судовите.
Трето, да кажеме дека си во право за се, дека Заев е Соросоид, платен од надвор за растурање на државата бла бла бла, се да е точно, која е другата опција што треба да ја подржиме? гарнитурата од ВМРО?, најбогатата партија во европа во најсиромашна држава, функционерите каде се возат со најлуксузни мерцедеси, го градат Скопје кое се гуши во кич и загаденост а во останатите делови на државата уште по калдрма возиме, здравството е на ниво на екимство, образованието за никаде, каде одредуваат судии кој каде да суди, пробуваат да прикријат убиство на млад човек, медуимски мрак, затварање на телевизии кои се проопозициски, нарачуваат шамари, договараат провизии, прават изборни уцени, друга работа амнестира хашки случаи, донесе закон 2008 за јазиции на малцинствата, го повлече предлогот за изградба на црква на плоштадот во Скопје како и на кале под притисок на браќава, во сред Скопје имате дивоградба на двоглав црн орел никој со прст не мрднува, исценираа конфликт со истите во Куманово( замисли ги прателе 6 месеци и ги пуштиле во Куманово на 500 метри од центар да се стационираат) ...епа сега да те прашам јас тебе десет години го гледаме ова и ова е минимум можам сат време да ти пишувам, кажими да го подржиме Заев како опозиција кој нуди ништо ново, него се што има досега во државата со јазиците и тие срања, или пак да го подржиме ВМРО кои не вратија во феудално општество.?
А што праиме со криминалите на сдсм, дуи и останатите..кој и кога ќе ги гони ??
Заев во опозиција се заебава со судовите, не доаѓа на рочишта. СЈО бара незаконски прислушкувани разговори да бидат доказ, а вами прислушкување по ПИМ мерка за случајот Поткуп не било во ред ?!?!
А и дел од судовите се заплашени од сјо, типичен пример е предметот против Заев , Костовски и сдсм за објава на приватни незаконски прислушкувани разговори која првостепениот суд од Куманово го отфрли !! Која демагогија, СЈО дели на 1400 лица потврди дека биле прислушкувани за да ја тужеле државата и да земат пари, а овдека судот одбива тужба за ОБЈАВА на приватни разговори... подолно ниво и од Гебелксова правда во која Горги Димитров сепак успеа да се избори..
Точно е дека владеењето на дпмне има грешки, но лесно може да се случи владеењето на сдсм и дуи да биде катастрофално. Посебно што дпмне е слаба опозиција, па 1996 сдсм успеа во една ноќ да избере 650 судии, сдсм и сега се спрема на слично сценарио, да го суспендира независното судство...
А освен тоа криминалите на дуи и албанците кој во голема мерка се заташкуваа, сега ќе бидат без никаква контрола....посебно со нивен министер на МВР ... пишеш претпоставки за случајот Нешковски а молчиш за детето што лани го утепаа со убод со нож во срце, во чаршија ..дојде човек кажа јас сум убиецот и убиецот ( со грб во дуи) го ослободија...Сите ничкум молчат, дури е тргнато и од интернет..
Ајде да видиме со министер на МВР од дуи што се ќе се случи

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не сум политички определен, но секој Македонец без разлика дали е политички определен или не, треба да излезе и да се бори за Македонија. Без разлика за која партија си, не треба да бидеш до толку продадена душа за да дозволиш јазикот на непријателот да стане официјален во твојата држава и истиот непријател да ти ги смени парите, химната, знамето и името, поточно со еден збор - да ти ја уништи државата.
Генијално, никој друг не се сети на ова.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А што праиме со криминалите на сдсм, дуи и останатите
A што праеше ДПМНЕ 10 години мајчин? Ние кога баботевме овде дека не чини државниот апарат, немаш ни судство ни ништо како што треба ти пласираше стории за Аце Циганот, Трајан Беќиров и кои и да беа таму.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Платформата ја отфрлил уште на 8 (јас бев надвор од интернет поврзаност тие неколку дена, затоа не бев во тек што се случувало), најдете му го МЕГА интервјуто, понатаму можеби преговарале за министри кој каде да биде, ама на ДУИ не му се допаднало тоа што му отфрлиле СЕ па не подржаа влада.
Ако ти го покажам мега интервјуто ќе прочиташ дека Грујо вика им дал повеќе на Албанците од што Заев ветил. Така?
Ти си глуп, јас те прашувам едно ти ми викаш друго. Уствари што барам одговор од човек кој рече дека тогаш било -20 и затоа не го вратил мандатот Грујо. :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
A што праеше ДПМНЕ 10 години мајчин? Ние кога баботевме овде дека не чини државниот апарат, немаш ни судство ни ништо како што треба ти пласираше стории за Аце Циганот, Трајан Беќиров и кои и да беа таму.
очекуваш дека таа партија што во опозиција била над законот кога ќе дојде на власт сама себе ќе се санкционира ??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
очекуваш дека таа партија што во опозиција била над законот кога ќе дојде на власт сама себе ќе се санкционира ??
Те прашав нешто едноставно, одговори ми исто така едноставно а не со brain melting спинувачки глупости.[DOUBLEPOST=1488541760][/DOUBLEPOST]Интересна работа

http://www.slobodenpecat.mk/naslovna/se-sprema-li-krvava-sabota/

Ниту еден од протестите изминативе неколку дена не биле пријавени во МВР иако пријавувањето се состои од 5 минути работа, се пополнува само еден образец. Напомош пристига Иво Котевски и вели дека не гледал насилна природа на протестите :cuc:

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Те прашав нешто едноставно, одговори ми исто така едноставно а не со brain melting спинувачки глупости.[DOUBLEPOST=1488541760][/DOUBLEPOST]Интересна работа

http://www.slobodenpecat.mk/naslovna/se-sprema-li-krvava-sabota/

Ниту еден од протестите изминативе неколку дена не биле пријавени во МВР иако пријавувањето се состои од 5 минути работа, се пополнува само еден образец. Напомош пристига Иво Котевски и вели дека не гледал насилна природа на протестите :cuc:
а дали сите протести на шарените беа пријавени ?? Прво не се знаеше ни локација, граѓаните беа малтретирани , не функционираше градскиот превоз...сега немаме застои во тој обем, јас барем се движам секојдневно со автобуси во попладневните часови и гледам што е работата...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
а дали сите протести на шарените беа пријавени ?? Прво не се знаеше ни локација, граѓаните беа малтретирани , не функционираше градскиот превоз...сега немаме застои во тој обем, јас барем се движам секојдневно со автобуси во попладневните часови и гледам што е работата...
Пријавени беа. И сега има застој во сообраќајот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom