Шо сака поетот да каже?Бомбите се во СЈО. Сите.
Шо сака поетот да каже?Бомбите се во СЈО. Сите.
Море мрсул, не бива ли да зинеш, а да не кажеш навреда?Дали разбираш ти што те прашувам бе? Дали можеш со тоа мозокот твој исушен да разбереш што те прашувам?
Зошто не ги прекина преговорите уште првиот ден? Зошто преговараше за платформата кога тоа му е проблем? Како попросто да те прашам не знам простак еден.
И ти и оној сељакот Ѓорѓи ќутите не кажувате, имал време не се договорил ми повторувате. Абе зошто воопшто се договарал кога тоа е проблем за преговори?
Види вака, како во секоја сендвичара што држи до себе и овде има неколку типа на сендвичи. Грубо гледано - два типа.@мкд владе обесуеш како мало дете, а идејата ти е друго.
@Нuкола овој очигледно сака да те извози, за да се тргне главната идеја од темава дека нецели 60% од членовите кои гласале се за правна разрешница на кризата. Во старт се знае како сите ќе гласаме за прашањето што пробува да го ували само за да се спинува и дефокусира.
Отвори му тема во чек дис аут или играчница, со сунѓерот да се забављаат.
Не бива. Ти бива да зинеш и да одговориш тоа што прашувам?Море мрсул, не бива ли да зинеш, а да не кажеш навреда?
Убаво ти постави прашање, ако платформата ја загрозува унитарноста на државата зошто уште првиот ден не беше отфрлена ?
Платформата ја отфрлил уште на 8 (јас бев надвор од интернет поврзаност тие неколку дена, затоа не бев во тек што се случувало), најдете му го МЕГА интервјуто, понатаму можеби преговарале за министри кој каде да биде, ама на ДУИ не му се допаднало тоа што му отфрлиле СЕ па не подржаа влада.Дали разбираш ти што те прашувам бе? Дали можеш со тоа мозокот твој исушен да разбереш што те прашувам?
Зошто не ги прекина преговорите уште првиот ден? Зошто преговараше за платформата кога тоа му е проблем? Како попросто да те прашам не знам простак еден.
И ти и оној сељакот Ѓорѓи ќутите не кажувате, имал време не се договорил ми повторувате. Абе зошто воопшто се договарал кога тоа е проблем за преговори?
А што праиме со криминалите на сдсм, дуи и останатите..кој и кога ќе ги гони ??Заев неможе да гони криминал кога е во опозиција, со Пржинскиот договор издејствува СЈО, кое на секој можен начин е опструирано од судовите.
Трето, да кажеме дека си во право за се, дека Заев е Соросоид, платен од надвор за растурање на државата бла бла бла, се да е точно, која е другата опција што треба да ја подржиме? гарнитурата од ВМРО?, најбогатата партија во европа во најсиромашна држава, функционерите каде се возат со најлуксузни мерцедеси, го градат Скопје кое се гуши во кич и загаденост а во останатите делови на државата уште по калдрма возиме, здравството е на ниво на екимство, образованието за никаде, каде одредуваат судии кој каде да суди, пробуваат да прикријат убиство на млад човек, медуимски мрак, затварање на телевизии кои се проопозициски, нарачуваат шамари, договараат провизии, прават изборни уцени, друга работа амнестира хашки случаи, донесе закон 2008 за јазиции на малцинствата, го повлече предлогот за изградба на црква на плоштадот во Скопје како и на кале под притисок на браќава, во сред Скопје имате дивоградба на двоглав црн орел никој со прст не мрднува, исценираа конфликт со истите во Куманово( замисли ги прателе 6 месеци и ги пуштиле во Куманово на 500 метри од центар да се стационираат) ...епа сега да те прашам јас тебе десет години го гледаме ова и ова е минимум можам сат време да ти пишувам, кажими да го подржиме Заев како опозиција кој нуди ништо ново, него се што има досега во државата со јазиците и тие срања, или пак да го подржиме ВМРО кои не вратија во феудално општество.?
Генијално, никој друг не се сети на ова.Не сум политички определен, но секој Македонец без разлика дали е политички определен или не, треба да излезе и да се бори за Македонија. Без разлика за која партија си, не треба да бидеш до толку продадена душа за да дозволиш јазикот на непријателот да стане официјален во твојата држава и истиот непријател да ти ги смени парите, химната, знамето и името, поточно со еден збор - да ти ја уништи државата.
A што праеше ДПМНЕ 10 години мајчин? Ние кога баботевме овде дека не чини државниот апарат, немаш ни судство ни ништо како што треба ти пласираше стории за Аце Циганот, Трајан Беќиров и кои и да беа таму.А што праиме со криминалите на сдсм, дуи и останатите
Ако ти го покажам мега интервјуто ќе прочиташ дека Грујо вика им дал повеќе на Албанците од што Заев ветил. Така?Платформата ја отфрлил уште на 8 (јас бев надвор од интернет поврзаност тие неколку дена, затоа не бев во тек што се случувало), најдете му го МЕГА интервјуто, понатаму можеби преговарале за министри кој каде да биде, ама на ДУИ не му се допаднало тоа што му отфрлиле СЕ па не подржаа влада.
очекуваш дека таа партија што во опозиција била над законот кога ќе дојде на власт сама себе ќе се санкционира ??A што праеше ДПМНЕ 10 години мајчин? Ние кога баботевме овде дека не чини државниот апарат, немаш ни судство ни ништо како што треба ти пласираше стории за Аце Циганот, Трајан Беќиров и кои и да беа таму.
Те прашав нешто едноставно, одговори ми исто така едноставно а не со brain melting спинувачки глупости.[DOUBLEPOST=1488541760][/DOUBLEPOST]Интересна работаочекуваш дека таа партија што во опозиција била над законот кога ќе дојде на власт сама себе ќе се санкционира ??
а дали сите протести на шарените беа пријавени ?? Прво не се знаеше ни локација, граѓаните беа малтретирани , не функционираше градскиот превоз...сега немаме застои во тој обем, јас барем се движам секојдневно со автобуси во попладневните часови и гледам што е работата...Те прашав нешто едноставно, одговори ми исто така едноставно а не со brain melting спинувачки глупости.[DOUBLEPOST=1488541760][/DOUBLEPOST]Интересна работа
http://www.slobodenpecat.mk/naslovna/se-sprema-li-krvava-sabota/
Ниту еден од протестите изминативе неколку дена не биле пријавени во МВР иако пријавувањето се состои од 5 минути работа, се пополнува само еден образец. Напомош пристига Иво Котевски и вели дека не гледал насилна природа на протестите
Пријавени беа. И сега има застој во сообраќајот.а дали сите протести на шарените беа пријавени ?? Прво не се знаеше ни локација, граѓаните беа малтретирани , не функционираше градскиот превоз...сега немаме застои во тој обем, јас барем се движам секојдневно со автобуси во попладневните часови и гледам што е работата...