Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ајде орди предавнички дивејте по улиците, тепајте новинари, направете војна, орди едни смрдливи, изгинете за да му го продолжите животот на Груколе, па ако не го правите тоа Боркица после од што ќе живее? Како ќе оди по одмори со ваши пари. Крвта да ви ебам предавничка
wow stupid colored revolution
Koga vie protestiravte za rusenje drzavno ureduvanje bese vo red?
Seka koga nekoj protestira za zaednicka makedonija bes domasnite predavnici i doselenicite od vestacki sozdadena drzava vo 1912 po diktat na epruvetite ne e vo red.

More greskata na grujo e mnogu golema so od start ne ja ugusi sarenata revolucia a koga dojde vo 2006 vednas trebase da zabrani finansiranje od nadvor nevladiniu organizaciii

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.870
Поени од реакции
23.265
Дали форумот ќе биде двојазичен е избор на тој што е сопственик на форумов. Јас живеам во Скопје кој е двојазичен град од 2004 година, од општински документи, известувања, ЈСП и слично се е на два јазика. Дали ми се допаѓа - не, дали тоа влијае или ги нарушува моите права да го користам мојот јазик - не.
Немој со вакви финти жити се, не си недоквакан како некои тука. Сосем друго те прашав така да нема потреба да ми вртиш како киша око Крагуевца. Воопшто не те прашав дали форумот ќе биди двојазичен и чија соопстевност е туку те прашав :
Дали би ти пречело форумот да биди двојазичен, настрана правила , прописи и закони? Онака што ти мислиш по твое со кратко образложение.
И тебе @true blue ти го поставив истото прашање ама колку што гледам во 24 часа некако мудро избегна одговор. Адвокатски што би рекле. Што ви е толку срам или страв да си кажите свое мислење па вртите одоколу. Ставот ви е колку што можев да прочитам тука, а и не само ваш туку генерално на повеќето членови дека двојазичноста е практично секојдневие и дека генерално не ви е ништо ново , уште помалце ви пречи. Ајде да отвориме една нова тема со анкета околу двојазичноста на форумот па барем ако ништо друго ке знаеме каков е ставот на членовите на форумот. @Нuкола ти беше нешто по анкетите , башка се изјасни како Ром што би рекле дека ти си директно засегнат од правото на употреба и на други јазици освен македонскиот. Секако и ако гледаме така повеќето што пишуваат ги кршат правилата на форумот околу тоа па зошто да не биди и официјално.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ахмети: Неопходно е што побрзо да се формира Влада - украинското сценарио не е далеку
Of lele majko mori...UKRAINSKOTO SCENARIO NE BILO DALEKU...koj ne plashi ???? Ooooo Ahmeti....Nishto ne e neophodno a najmalku da se formira vlada, Belgija terashe bez vlada dve godini pa nishto. Tiki na Ahmeti neshto mu se brza, gjoa ne sakal Ukrainsko Scenario. I shu praime sega...daj da se soglasime shto bara Albanskiot blok za da ne doshlo do Ukrainsko scenario,,,demek Albancite od Zapadna Makedonija ke se soberat so topovi i tenkovi i ke pojdat da go osvojuvaat oststaokot od Makedonija???? Strashnite albanski Rambovci shto kurshum ne gi bie, nikoj nishto ne im mozhe, ke go osvojat cel Balkan, slavni Iliri posrani i usmrdeni vo svojata shupliva samouverenost.
A shto ako Makedoncite kazhat: "Shto ve ebam, ke se tepame pa da vidime koj ke go izede...Shto si mislite deka Makedoncite ke bidat ostaveni na cedilo??? Nema nikoj so prst da mrdne i da gi podrzhi da si ja odbranat sopstvenata drzhava? Gospodinot Ahmeti po se izgleda zhivee so ideite od pred 15 godini. Ke spukame po SCG ajde Arachinovo ke go aktivirame, ke gi sednema Makedonchinjata na masa i so minimum zhrtvi ke ni potpishat toa shto sakame.
Mozhebi Ahmeti lichno ne go misli toa, mozhebi chovekot ima iskreni nameri za unitarna Makedonija ama treba na Albancite da im e jasno deka dve mnogu vazhni raboti se smenija za poslednite 15 godini.
USA i EU si imaat svoi problemi i nema da se baftaat so vashite beskrajni apetiti. Klintonovci vi gi nema, napikani se vo glufchji dupki, evropskata pederaaana e zafatena so sex party so emigrantite, ostanati ste sami na sebe a Makedoncite nema shto da izgubat. Nemojte da gi plashite Makedoncite so "Ukrainsko Scenario" ke go okrkate i toa debelo.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Немој со вакви финти жити се, не си недоквакан како некои тука. Сосем друго те прашав така да нема потреба да ми вртиш како киша око Крагуевца. Воопшто не те прашав дали форумот ќе биди двојазичен и чија соопстевност е туку те прашав :
Дали би ти пречело форумот да биди двојазичен, настрана правила , прописи и закони? Онака што ти мислиш по твое со кратко образложение.
Што има да мисли он,ако се договориле у Тирана и форумите да се двојазични нема да му пречи.
Неговиот премиер има памет за сите нив,он да мисли,а овие се клонови кои имаат само гз да вршат нужда ама не и глава да мислат.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Da ...mene ke mi prechi forumot da bide dvojazichen, ke me iritira, ke me nervira, ke bide serotina.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Грешка...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Извини, можда си од функционерска фамилија, па не одиш в комитет :icon_lol:
Што има да мисли он,ако се договориле у Тирана и форумите да се двојазични нема да му пречи.
Неговиот премиер има памет за сите нив,он да мисли,а овие се клонови кои имаат само гз да вршат нужда ама не и глава да мислат.
Дали ти најде за кловнови да кажуваш? :pos:

Него, Николче барал брзи избори од Франческа. На што се надева? 63 пратеника? Тоа не се осмелува ни да го сонува. Со ДУИ рече не коалицира повторно. Чаре?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Кoј Пaциенти кoментирaт нa темaтa .

Ќе се менвaлo знaме, устaв, грб,химнa .... Алo бе дaли сте нoрмaлни шo пишите.

Кaкo првo:

Без Референдум не мoжи дa се мени ни Име ни Грб ни Знaме ни Химнa ни ништo шo е нaдвoр oд устaв.

Кaкo Втoрo:

Сo вaкви ненoрмaлни пoлитичaри сме нa рaб нa Интрa Ентички судир вo кoј пoлитичaрите ќе се дoгoвaрaт вo Хoтел Мериoт или Алексaндaр Пaлaс a вo меѓувреме нa пaузите ќе си ги лaдaт нa џaкузи , дури вие сo две пo 100 денaри вo џеб ќе јa брaните држaвaтa oд федерaлизaцијaтa.

Кaкo Третo: Некoј ќе гo пaпa , или Пинoче или oвaј oд Муртинo , a мене реaлнo ме бoли левoтo прсте зa двaтa, oти јaс кaкo шo не пoстoјaм зa нив и тие не пoстoјaт зa мене. Шo е дo мене сите Бандити шo гo ебaвaт oвaј нaрoд 26 гoдини требa дa скaпaт вo зaтвoр oти ни ебaјa 26 гoдини oд живoтoт вo oвa Скaпaницa oд Држaвa .
А вие шo сте спремни дa се тепaте зa нив , јaс дa сум кaкo вaс уште oд вечер двoбoј ќе дoгoвoрaм oдете испoтепaјтеј се меѓу себе , јер зa бизнис се рaбoти , пoлни се кo брoд.

п.с. А ПАРИТЕ КАЈ СЕ ???
Sakash da kazhesh deka imalo referendum za zname i drzhaven grb?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Извини, можда си од функционерска фамилија, па не одиш в комитет :icon_lol:

Дали ти најде за кловнови да кажуваш? :pos:

Него, Николче барал брзи избори од Франческа. На што се надева? 63 пратеника? Тоа не се осмелува ни да го сонува. Со ДУИ рече не коалицира повторно. Чаре?
Јок партиски не сам активан..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Украина не е далеку, а не украинското сценарио.Незнам зошто се извртуваат вакви муабети, овај повикуваше на смиреност и мудрост, затоа што крвта од војните во овој реон била свежа и лесно можело да ескалира ова ако не се контролира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom