Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Зајко лаже, Фрчко не лаже
Фрчковски барем не се срами, кажува отворено се, од секогаш бил таков, гајле си нема...
Фрчко веќе 10 години не е релевантна фаца во сдсм. Во друга епоха живеете.[DOUBLEPOST=1488491810][/DOUBLEPOST]
Мене па овој Бетменов ми има фаца ко за Шарен.
Па и беше. Ама сега мајка му добива тендери.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Да де, и ? Што ти е поентава со ова ? Нели истиот аршин го имаше за сите ? Што е проблемот ... :kafence:
Ја ист аршин? па ти спомнуеш едно што ти одговара а овој га прикриваш дека и пред тој е бија заменик министар на одбрану у време на СДСМ.
Еве...
Се слагаш ли со моја изјава дека секој кој прифати платформа треба да го фатиме на клоци и бесење?
И од ВМРО и од СДСМ?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Фрчко веќе 10 години не е релевантна фаца во сдсм. Во друга епоха живеете.[DOUBLEPOST=1488491810][/DOUBLEPOST]

Па и беше. Ама сега мајка му добива тендери.
какви 10 години кога Фрчковски беше кандидат на СДСМ за Председател на избори
а Тито Петковски ?

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Постара малку, тамам како за мене.
милф. и ја би :D

Али потпали со платформата на почеток а сега на Али му фуфка оти тешко него ќе биде на наредни избори ако се точни анкетите.

Сега инаку го слушам Заев и ме потсети. И Еди Рама и Тачи се во кампања пред избори. Објаснува многу :)
Едноставно е, си направиле пакт за меѓусебна корист за рејтинг. Мислам дека на Беса им беше јасно и како да не сакаа да учествуваат, сега дали зошто сметале Али најмногу ќе искористи, дали дека не е време за тоа и ќе се искомплицира ситуацијата не знам. Ама ги ставија во zugzwang ситуација, ако не се потпишеа и тие ќе беа предавници кај нивните запаленковци автоматски. Како и да е со платформата испаднаа големи опортунисти албанскиве партии. Тоа е со партиите кај нас (и околу нас), ќе го моташ глупиот народ со квазипатриотизам, пошто друго реално и немаш што да понудиш и не можеш да постигнеш. На крај секој народ добива власт каква што заслужува, ќе видиме ние каква ќе заслужиме.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Го глеав ова:

то ест дел од ова, за жал. :tapp:

Каков дебилитет од гостување/интервју/дебата, што и да се нарече. Прво дрндаат дека ова е сериозна тема, дека сме дојдени на дереџе до распад, федерализација, кантонизација... за 3 секунди откакако ќе го кажат тоа се скинат од смеење фациве. И тоа 15 пати кажаа „Да не се шегуваме, сериозна е работата“, за после пак да почнат да се смеат ко напушени (можда и биле) :facepalm:

Бетменов па не го рецкаат овие двајца, особено овој од Еднооки, мене така некој да ме заебава у сред емисија а е „од моја страна“, да ми се смее дур зборам и да ме прекинува константно, ќе пропаднам у земја од срам прво после ќе го отерам упм и ќе заминам.

Но битно кога Јанко рече дека Кајгана е соросоиден портал, Бетмечно не одбрани и рече дека „не се соросоиди, они се кул дечки...“ :love:
Да не е Сорос Кајгана нема да постои, секој месец им пушта некој долар.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Судиите се лакмусот. Штом намирисале тие дека ќе лета шатката, тоа е. Има у нив една инсталација од шескаши, апла партиска војска која е тврдокорна ала панчевски, попстефанија и слични опајдари купени со ручеци и ланчиња, ама има и коректен кадар. Тоа што кај нив е страшно погрешно е што порано не алармираа на куртонизирањето на судството организирано од оној мамлазон маневски што сега го "советуваше" фикусот како да ја дозаглави државава во кал.
Баш ова. Они се лисици посебно тие во Врховен и знаат како ќе се одмотува клопчето.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Да не е Сорос Кајгана нема да постои, секој месец им пушта некој долар.
кога ќе се формира нова влада ќе секне чешмичката... може да фрли некоја пара кога ќе се менува името на протекторатот

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
какви 10 години кога Фрчковски беше кандидат на СДСМ за Председател на избори
а Тито Петковски ?
Ниту еден ниту друг не се активни и релевантни фактори во Сдсм. Дури Петковски не е ни дел од сдсм со години. Не ми е јасно во која декада ти живееш, 2017та сме :toe:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дамовски беше у притвор како дел од процесот "шпион". Гарант со бомба на даљинско у чмарот ги води протестите, за ако му текне да прекине да го скинат. Брат му беше директор на една од фирмите на Велија и тој лежеше некое време ќорка. Од "сув патриотизам" го праат ова, македончишта се.
Па тоа е проблемот со овие „предводнициве“ на партиотските протести.

Никој од нив не протестрира со кауза. Филипче и Ѓорчев у 1997 протестираа со кауза, сега се платеници. Бетмен, Еднооки, актерите итн... Сите кур ги здоболе за патриотизмот и за Македонија.

Протестираат или за подобра функција, или за тендерче (на мама) или ради тоа што имаат направено тежок криминал со кој се уценети.

Кај им се овие од ГДОМ на пример? Ги напикаа по фотељи сите. Сеа немаат „ентузијазам“ да им искачаат на улица ко тогаш.

Јас верувам дека има дел од луѓево, од обичниов народ, што излагаат ради патриотизам. Но истите се за жал во заблуда од пропагандата дека Заев ќе ја продаде државава, а Николче ќе ја заштити. Другото, овие што се појавуваат по телевизии, све е башибозук...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гвујо порано одеше со народот, избори, народот, избори, народот, избори. Откако јаде по капа на изборите, сега оди само со народот, народот, народот. Класичен спин на секој популистички идиот, тој е народот, и народот е само оној што е на негова страна.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Гвујо порано одеше со народот, избори, народот, избори, народот, избори. Откако јаде по капа на изборите, сега оди само со народот, народот, народот. Класичен спин на секој популистички идиот, тој е народот, и народот е само оној што е на негова страна.
Бараше нови избори тоа у ваш виртуелен свет од слонодарски медиуми чуете само народ.
Еве му дадоа на црпко целосна подршка да има 100 пратеника зошто не прифати?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Какви издркотини овдека човече..Ја сум да Џорџ даде мандат на Заев,да смени име,знаме,јазик све у п.материну нека отиде.Док е жив нека владее,а на албанциве алал да им е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Бараше нови избори тоа у ваш виртуелен свет од слонодарски медиуми чуете само народ.
Еве му дадоа на црпко целосна подршка да има 100 пратеника зошто не прифати?

Тркало, оди жити леб на некој друг продавај му мадиња за бубрези. Со ретард од твој калибар не дискутирам, ми е страв да не оглупам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
то ест дел од ова, за жал. :tapp:

Каков дебилитет од гостување/интервју/дебата, што и да се нарече. Прво дрндаат дека ова е сериозна тема, дека сме дојдени на дереџе до распад, федерализација, кантонизација... за 3 секунди откакако ќе го кажат тоа се скинат од смеење фациве. И тоа 15 пати кажаа „Да не се шегуваме, сериозна е работата“, за после пак да почнат да се смеат ко напушени (можда и биле) :facepalm:

Бетменов па не го рецкаат овие двајца, особено овој од Еднооки, мене така некој да ме заебава у сред емисија а е „од моја страна“, да ми се смее дур зборам и да ме прекинува константно, ќе пропаднам у земја од срам прво после ќе го отерам упм и ќе заминам.

Но битно кога Јанко рече дека Кајгана е соросоиден портал, Бетмечно не одбрани и рече дека „не се соросоиди, они се кул дечки...“ :love:
Да не се мачам да гледам, која минута тоа со Кајгана?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Тркало, оди жити леб на некој друг продавај му мадиња за бубрези. Со ретард од твој калибар не дискутирам, ми е страв да не оглупам.
Зш бе па од 100 пратеници како подршка што може да посака повеќе?
Ја знам дека ви е убаво сами у виртуелен свет да не ве реметат и да си се лајкате меѓу себе ама вака е позанимливо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom