Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Затоа што се прифаќа работи што не смее да се прифаќаат.
Ако некој ти рече фрли се во Вардар, и ти се фрлиш, кој е крив, тој што ти рекол или ти?
Новинарите на А1он беа предавници? Заканите се кон сите Македонци кои гласале за Сдсм знаеш и сам читаш, тоа е дилемата. Нека одат бе во Чаир нека го искршат штабот на Дуи, нека истепаат новинари на Алсат.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Нека одат бе во Чаир нека го искршат штабот на Дуи, нека истепаат новинари на Алсат.
Мислам дека е јасно кој сака да има меѓуетнички тензии.
Кога двајца се караат, третиот користи.

Нема ништо да искористите, баш напротив.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
600 000 само на сликава, а тоа шо не се гледа уште толку најмалку. Се наежив, смрди до овде, копа на небањато.
Знаемо тебе све што е македонско ти смрди..
Амеба...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Z

zmej gorjanin

Гостин
17:00 утре реакција е на улица ако ти е за сендвич дојди ке ти купам.

Верувал или не, би дошол кога би делеле аутомати, ко доброволец. Не заради имагинарни поими ко нашата татковина Македонија или било какви лидери кои ми ветиле нешто, а би требало да скапуваат у затвор. Најмногу заради најблиските кои ми отидоа од државава не гледјќи никаква перспектива во оваа закрвена вукојебина. Па ко што рекол Даме Груев, боље ужасен крај, него ужас без крај.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.099
Да тоа им е дадено со Охридски договот или рамка..
Е сега има едни бараат повеќе а еден црпнат сака да оди преку таа рамка..
Веќе дискутирано претходно не читаш и не пратиш ако сакаш да го видиш Охридскиот договор кажи.
И пак ке повторам секој кој ке попушти преку тоа на клоци не е биѕно дали е ВМРО или СДСМ доста е попуштање.

Kade e zacrtano vo ohridski dogovor deka nekoj koj direktno ja napadnal makedonija, i mozno e i da ima ubieno makedonski vojnik ili civil, ili macel makedonci, seedno ,MORA da bide postaven za minister na odbrana vo Makedonija ...

Ajde najdi mi koj clen od ohridskiot dogovor toa go NALAGA te molam, moze li ?

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Види што убава слика оваа само прав Македонец ке го наежи.
Без фарбање уништување палење...

Страхотна е , доста се ежеше правиот Македонец од токлу ежење фаќа магла од оваа држава, али то ни и остана кој замине, замине кој не може да се слика.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Знаемо тебе све што е македонско ти смрди..
Амеба...

Грујови зомбија смрдат, партиски пацови собрани по смс, лешинари и хиени што растргнуваат мрша.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мислам дека е јасно кој сака да има меѓуетнички тензии.
Кога двајца се караат, третиот користи.

Нема ништо да искористите, баш напротив.
Па јасно е, Грујо сака тензии. Пази значи, сеуште неговите бранители кои мислат дека ја бранат државата тепаат Македонци, наместо да одат во Чаир. Самите викаат дека Албанци им сметаат, нека повелат во Чаир нека тепаат. Или нека покажат дека се јаки стварно и нека тепаат кај што треба, или нека се пикнат во дупките од кои излегоа. Борјан го плукнале, јака работа, нека оди истово дете во чаршија да плукне некој.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Верувал или не, би дошол кога би делеле аутомати, ко доброволец. Не заради имагинарни поими ко нашата татковина Македонија или било какви лидери кои ми ветиле нешто, а би требало да скапуваат у затвор. Најмногу заради најблиските кои ми отидоа од државава не гледјќи никаква перспектива во оваа закрвена вукојебина. Па ко што рекол Даме Груев, боље ужасен крај, него ужас без крај.
Не би затоа што за тебе како што сам си напишал Македонија е имагинарна..
Секој оди каде му е подобро..

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Па јасно е, Грујо сака тензии. Пази значи, сеуште неговите бранители кои мислат дека ја бранат државата тепаат Македонци, наместо да одат во Чаир. Самите викаат дека Албанци им сметаат, нека повелат во Чаир нека тепаат. Или нека покажат дека се јаки стварно и нека тепаат кај што треба, или нека се пикнат во дупките од кои излегоа. Борјан го плукнале, јака работа, нека оди истово дете во чаршија да плукне некој.
Ја ти кажав, па сеа ти како сакаш.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Грујови зомбија смрдат, партиски пацови собрани по смс, лешинари и хиени што растргнуваат мрша.
Како што праша некој погоре на чело им пишува?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom