Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Точно. Дури тогаш

За кој ќе одиш пак, за грујо? Јас за кожата да ја спасувам негова - не одам пак. Приказни да не кажуваме реално кој и како ќе исчистевме. А овие шо се тупат в гради со беретките и маиците со бугарските народни херои, лавојте и вергините нема да одат, да ти биде јасно. Тие се предштабски контрапротестантски глувци. Колку знам од нив шо се криеја тогаш охохо...
Кои симболи ти ги почитуваш?
Македонец си?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Треба да ви е јасно додека има попуштање има да го јадеме стапот.
Ке дојде утре бугарска платформа,грчка платформа и кој џнае уште какви. И се додека не се стави црта вака ке биде. Видеге ги Грците како се држат ко ќорав за стап сите кога е во прашање името. Кај нас ако еден не попушта идат кај друг тој ке попушти...

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
бугарофили
небањати орки
комуњари
србомани
шипци

ХАОС, Тема на годината!

D

deli

Гостин
Парламентарно мнозинство се поштуе посизборна платформа не.
Еден јавен настап на тв и изјава не прифаќаме платформа од Тирана и проблемот е решен.

Не е прашањето дали ке се поштуе или не,според устав и парламентарното политичко уредување мнозинството не смее да се негира.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ке дојде утре бугарска платформа,грчка платформа и кој џнае уште какви. И се додека не се стави црта вака ке биде. Видеге ги Грците како се држат ко ќорав за стап сите кога е во прашање името. Кај нас ако еден не попушта идат кај друг тој ке попушти...

Ее а се сеќаваш ли на Кале како ги расклоцаа Албанците? Кога им викна полицијата со камења ги избркаа одма. Црквата нова што е убава. Браво за Грујо и неговото непопуштање.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не е прашањето дали ке се поштуе или не,според устав и парламентарното политичко уредување мнозинството не смее да се негира.
Еве ти устав секој што кр ја прифати платфотмата од Тирана може да читне пред да каже да.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ее а се сеќаваш ли на Кале како ги расклоцаа Албанците? Кога им викна полицијата со камења ги избркаа одма. Црквата нова што е убава. Браво за Грујо и неговото непопуштање.
За платформа правиме муабет..

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не сум многу по симболите. Поготово од тие увезените или поарно речено погрешно тумачените.
Па по што си изјасни се не се срами.
Македонец си?
И ако си кои симболи ти се драги?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
http://24vesti.mk/bejli-makedonija-se-oddalechuva-od-principite-na-demokratijata

Еве што ни порачува Стејт Департментот. (нема врска дека е од 24ТВ, прва ми искочи на Гугл кога барав сеа, инаку изворно има на неговиот Твитер профил). Пред да почнете да скокате дека ова е лична изјава на Бејли, запамтете дека дипломатски претставник, уште повеќе, шеф на мисија, не е тука за себе и во свое име, туку во име на државата која го испраќа.
Ovoj li vol koj negobata epruveta nacija gi istrebi indijancite a tie so ostanaa gi smestija vo rezervati se proglasi kompetentna da se mesa vo unitarnosta na Makedonija prodavajki mi principi na demojratija

D

deli

Гостин
Еве ти устав секој што кр ја прифати платфотмата од Тирана може да читне пред да каже да.

Зашто досега никој не е на обвинителна клупа?
Со која точка од таа платформа се прекршува закон или устав?

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007

На оваа држава и се потребни граѓани кои ќе можат да живеат (потенцирам ЖИВЕАТ) од платата која ја земаат во својата матична држава. Но некако нашите политичари тешко ја извршуваат функцијата која ја има и некој градоначалник на град во Западна Европа со популација многу поголема од нашата државичка.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
http://24vesti.mk/bejli-makedonija-se-oddalechuva-od-principite-na-demokratijata

Еве што ни порачува Стејт Департментот. (нема врска дека е од 24ТВ, прва ми искочи на Гугл кога барав сеа, инаку изворно има на неговиот Твитер профил). Пред да почнете да скокате дека ова е лична изјава на Бејли, запамтете дека дипломатски претставник, уште повеќе, шеф на мисија, не е тука за себе и во свое име, туку во име на државата која го испраќа.
Ovoj li vol koj negobata epruveta nacija gi istrebi indijancite a tie so ostanaa gi smestija vo rezervati se proglasi kompetentna da se mesa vo unitarnosta na Makedonija prodavajki mi principi na demojratija

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Зашто досега никој не е на обвинителна клупа?
Со која точка од таа платформа се прекршува закон или устав?
Прочитај ја платформата..
Очихледно не си ја ни видел.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom