Toma
Корона стронг
- Член од
- 22 април 2014
- Мислења
- 4.156
- Поени од реакции
- 3.389
Има и член 80 кој вика дека го дава.Тоа е член 90 од Уставот на РМ за обичен граѓанин.
А ова е член 90 од Уставот на РМ за сите поддржувачи на ВМРО ДПМНЕ
Член 90
Претседателот на Република Македонија е должен во рок од десет дена од конституирањето на Собранието мандатот за состав на Владата да го довери на кандидат на партијата што има мнозинство во Собранието или на победничката партија. Мандаторот во рок од 20 дена од денот на доверувањето на мандатот, на Собранието му поднесува програма и го предлага составот на Владата.
Владата, на предлог на мандаторот и врз основа на програмата, ја избира Собранието со мнозинство гласови од вкупниот број пратеници.
Незнам точно како е законот, ме мрзи сега да барам, ама јас сум против тоа и требаше да им се покаже малку повеќе заби, како што треба и сега, ама продадени душички...Нели е тоа противзаконско? Нели владата на ВМРО и ДУИ треба да реагира?
Охрид ти е туристички град има табли и на англиски, можеби се работи и за некој регионален центар, значи во општината нема двојазичност, туку има во државните органи каде што шошоните се директори и тие можеби злоупотребуваат својата положба, доколку сте сигурни дека не работат по закон поднесете пријава до надлежниот орган, да не сакате јас да дојдам во Охрид да ви ги решавам проблемите таму.Ако де, што се должни Охриѓани да читаат и албански кога кај нив нема 20% Албанци? Нели протестирате против двојазичност во Берово, зошто да имало табли на албански во Берово. Во Охрид зошто има?