Како"морално" се изучува јазик? Морално бе пеер, ти незнаеш македонски да збориш не па друг, дај не ме јеби жити се. И да имам проблем ЗАДОЛЖИТЕЛНО да изучувам јазик од кој немам никаква корист и е насилно наметнат. Али пеер, дај жити се упиши основно или упиши некој убрзан курс по македонски.Тоа е приватен имот,и никој со сила не ги тера грчки да учат.Ти вака најпаметен дали би имал против морално да се изучува албанскиот или не?
Сериозно?Не е запнато поради некоја програма?Толку е тешко и албанските партии и заев да се откажат од платформата и да формираат влада?Што не ги поебат вмровциве сега јавно да испаднат и заедно да соопштат?А денешната криза не е ни поради програми на партии ни поради коалиции или влади. Сосема е друго тоа го знае и мнозинството овде и европа и америка.
Ова се оние у школо што требале да бидат кецаши, ама изгурале пошо „морално“ било да завршат. Интерентов им дава шанса да се искажат - петте минути си ги имаат сега.Како"морално" се изучува јазик? Морално бе пеер, ти незнаеш македонски да збориш не па друг, дај не ме јеби жити се. И да имам проблем ЗАДОЛЖИТЕЛНО да изучувам јазик од кој немам никаква корист и е насилно наметнат. Али пеер, дај жити се упиши основно или упиши некој убрзан курс по македонски.
наместо да се откажат од платформата тие се молат на нивните пријатели од страна да им помогнеле, и после не биле пета колона, а бе све ова е за во логор ...ова ќе се запише во истријата, да ти се случи народ уште не земена власта, ебате мороните...Сериозно?Не е запнато поради некоја програма?Толку е тешко и албанските партии и заев да се откажат од платформата и да формираат влада?Што не ги поебат вмровциве сега јавно да испаднат и заедно да соопштат?
Па пеер,откога ќе се посереш МОРА или ЗАДОЛЖИТЕЛНО да си го избришеш газот ти има исто значење.Како"морално" се изучува јазик? Морално бе пеер, ти незнаеш македонски да збориш не па друг, дај не ме јеби жити се. И да имам проблем ЗАДОЛЖИТЕЛНО да изучувам јазик од кој немам никаква корист и е насилно наметнат. Али пеер, дај жити се упиши основно или упиши некој убрзан курс по македонски.
Каде има двојазичност во Охрид?Никаде не сум пишал дека нешто ми пречи, ти тоа сам си го заклучил. Против која двојазичност? Каде албанците се над 20% има двојазичност. Дај ти кажи ми зошто има двојазичност во Охрид каде нема 20% албанци?
Ништо не е Шенген, функциониравме така долго време. Треба ембарго на нафта, струја, кредити, како на Слобо психопатот, па да испоцркаме како глувци. Државава е економски зависна, членува во трговски сојузи, тера политики (наводно) кон ЕУ и Нато, а не дозволува обично спроведување правда и демократија и се курчи на воени и економски сили кои моментално се бр. 1 во светот.Треба сеа ЕУ да ни мавне еден шамар, да ни укине шенген, да крене раце цела меѓународна заедница од нас, дечки еве ви сами средете се, нема да се мешаме, поздрав од нас, се глеаме во подобри времиња. Си баравме независност, не сакаме да ни се меша никој, па нека не остават како сами да сме на светов, и онака така се понашаме.
Колку прост народ сме не ми се верува.
Изгледа толку им е тешко да испаднат да кажат една проста реченица и да формираат влада па да си продолжиме со други маки.наместо да се откажат од платформата тие се молат на нивните пријатели од страна да им помогнеле, и после не биле пета колона, а бе све ова е за во логор ...ова ќе се запише во истријата, да ти се случи народ уште не земена власта, ебате мороните...
Е тоа му е грешката, требало да те праша. ВМРО ДПМНЕ победи на изборите и до сега (по неформално правило) правеше влада со ДУИ како 2 „победнички“ партии. А од каде баш сега да е проблем тоа? А?Што не го врати мандатот? Зошто преговараше?
Фикусот рече не му давала совеста да дава мандат на некој што преговарал за платформи на други држави, зошто му даде на Грујо?Зошто никој не верувал до толку да биде ненормален да стварно им прифати цела платформа.
Нема да има терање да се учи албански, јас на Заев не му верувам што кажал. Ти му веруваш?Грујо може знае,ама не тера со сила и другите да го знаат.
Зошто во Охрид има двојазичност? И зошто мандатот Грујо не го врати без да преговара?Грешка бев преска што пишав дека Чаир настана од Центар и Бутел, Бутел настана од Чаир, плус му се додаде дел од Центар,
Денешниот Чаир е сосема нова општина со Доминантно албанско население, претходно тоа население било поделено со Центар и тогашен Чаир во кој мнозинството биле македонци!
Во Тетово и Гостивар со додавањето на селата, исто како и во Скопје со Сарај, се зголеми процентот на албанци, а се намали процентот на македонци.[DOUBLEPOST=1488447686][/DOUBLEPOST]
Имате некогаш во животот гледано вести, не мора на диктаторските да било, на Телма сте гледале вести некогаш?
Каде има двојазичност во Охрид?
Па фикусот рече проблем е платформата. Таа дојде пред мандатот, зошто му беше даден на Грујо?Е тоа му е грешката, требало да те праша. ВМРО ДПМНЕ победи на изборите и до сега (по неформално правило) правеше влада со ДУИ како 2 „победнички“ партии. А од каде баш сега да е проблем тоа? А?
Ќути брат се испосра сеа, уште ќе убедуеш тука дека Морално = Да се мора : ))))))Па пеер,откога ќе се посереш МОРА или ЗАДОЛЖИТЕЛНО да си го избришеш газот ти има исто значење.