Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Има и едно што се вика ДНО! А тоа е кога талат ви се измоча на фаца како министер за одбрана.

Пошто сте со недоразвиен мозок за тебе и за рајан гигс еве едно сликче кога офицери на АРМ се поклонуваа пред споменик на УЧК!

image.jpeg

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.219
Јас не кажав дали неговите причини се искрени, или е на нечив платен список, туку кажав можеби несакајќи, можеби случајно, можеби со задни намери, Хорхе зазеде храбар став во одбрана на Македонија, што досега не му се случило на ниеден Македонски претседател.
Борис Трајковски.

V

viktora

Гостин
Све што треба е зајкот да се откаже од
Знам дека Заев се профатил, само би сакал да го постираш линкот од изјавата пошто освен изјава од ДУИ која нели ја сметаме за нерелевантна друго немаш постирано. Чисто да не каже некој дека си пристрасен сачувај боже пу пу.
ВМРО соопшти,заев јавно да се откаже од платформата и ќе го подржат во формирање на влада.Толку ли е тешко?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Немам отидено до штабот којзнае од кога,

Пак да се навратиме на 2004г, тогаш некој прашања не заслужуваа одговор, а сега ВИЕ не прашувате зошто во ЈСП имало двојазичност.

По 10 години, ако си ја продадеме државата (пишувам продадеме оти ние уште не дозволуваме) ќе не прашувате зошто кога одете на одмор во Грција пишувало Република Илирида, па зошто имало орел на грбот.

Треба да го решиме проблемот на почетокот, а не потоа како пички да прашуваме зошто е тоа така, а на прашањето зошто се случиле тие промени одговарате, па... така беше.. не сме криви....они.. па... не... онака...овака...
Треба да одговориме на прашања а не ко пички да ќутиме. Зошто му е даден мандат на човек што преговарал со Дуи за платформата?

S

silmarillion

Гостин
Све што треба е зајкот да се откаже од

ВМРО соопшти,заев јавно да се откаже од платформата и ќе го подржат во формирање на влада.Толку ли е тешко?
Би те замолил за линкот од изјавата на СДС дека платформата е прифатена, толку само за да имаме тука сведоштво официјално дека СДС ја прифатило платформата. Мислам дека ја имаше по порталиве ама неможам да ја најдам, ај те молам помогни ми.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Слушнав нешто, незнам колку е точно но се може да се очекува,

Зајко на тие што сакале да се кандитираат за крадоначалници им побарал 60к евра за кампања, овие кога го прашале од каде толку пари овој им рекол дека за брзо ќе си ги вратат после не било проблем тоа.

Од каде разбрав? од штабот се разбира:D

Член од
17 март 2011
Мислења
135
Поени од реакции
135
Иванов си ја зацементира безбедноста на Македонија со неговата изјава.Има луѓе со испрани мозоци, и ова ќе им е знак да започнат и нова војна.

V

viktora

Гостин
Има и едно што се вика ДНО! А тоа е кога талат ви се измоча на фаца како министер за одбрана.

Пошто сте со недоразвиен мозок за тебе и за рајан гигс еве едно сликче кога офицери на АРМ се поклонуваа пред споменик на УЧК!

Прегледај го приврзокот 165755
Колку што гледам нема никој од ВМРО така?Мислам поголемо мочање испадна кога заев отиде на стадион да ја гледа шкендија.Незнам дали и он пееше со цел стадион каурски пички,смрт за каури.

A

Avenger99

Гостин
Од античките сите сме настанати!

Не се релевантен ама кога се нема каде се користат тие,
за него не знаеме дали бил тој навистина што го решавал тестот, но јас за мене си знам.

Е баш тие работи одлично ги разбирам!

Пред поделбата, Чаир бил поделен со Центар, Бутел и можеби Карпош не сум сигурен, Сарај е додаден во градот Скопје повеќе во спојлер.
Скопјево пола да ти било село

Закон за територијална поделба на Република Македонија со кој дефинитивно беше нанесена голема штета на развојот на модерно мултиетничко и граѓанско општество. Имено, веројатно под големи притисоци од внатре и од надвор, тогашната власт предводена од СДСМ прифати измена на постојните општински граници директно на штета на Mакедонците кои живееја и живеат во тие општини: на општина Гостивар и се додадоа општините Вруток, Долна Бањица, Чегране и Србиново со што процентуалниот износ на македонското население во општината падна од 26% на 19%, во општина Тетово со додавањето на општините Џепчиште и Шипковица од 28% Македонците станаа 23%, во општина Чашка Албанците го зголемија својот процент од 7% на 33%, а слична промена се случи и во општината Долнени. Сепак најголемите и најпроблематични измени се направија во општината Струга, на која и се додадоа општините Велешта, Делогожди, Лабуништа и Луково и со тие измени бројот на Македонците падна од 47% на 32%, а бројот на Албанците се зголеми од 41% на 56%. На градот Скопје на вештачки начин му се додадоа руралните општините Сарај и Кондово, со што бројот на Албанците се зголеми од 15% на преку 20% со што на мала врата во главниот град на државата се воведе двојазичност. Истовремено, беше договорена и одложена измена на картата на општината Кичево (за оваа изборна година), со додавање на руралните општини Осломеј и Зајас, со што и во оваа општина Албанците станаа доминантна етничка група.

Јас не знам српски, ама одлично разбирам српско-хрватски, бугарски, солидно го разбирам и рускиот, дали можеби сум шоп?
Чаир и пред поделбата имаше повеќе албанци, Тетово и Гостивар исто, џабе гракаш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864

Прегледај го приврзокот 165755
Ова во времето на Груевски било?!?! :eek:

Нема шанси!!

Сечено, лепено и монтирано.

A

Avenger99

Гостин
Само тоа можеш да напишеш. Од една страна не отепа од дрвење како двојазичноста е реланост, како за џабе протестираат , како СДСМ не прифатиле ништо ново или што ти јас знам, а од друга страна ти пречи двојазичноста на форумот и се повикуваш на глупости како приватен форум и бла бла бла. Дај одлучи се веќе еднаш. Имаш или немаш против двојазичност? Ако имаш трк вечер на протести, ако немаш почни да си учиш албански и да се залагаш и форумот да стане двојазичен за да и на останатите граѓани на кои македонскиот не им е основен јазик можат нормално да комуницираат и допринесуваат на форумот.
Никаде не сум пишал дека нешто ми пречи, ти тоа сам си го заклучил. Против која двојазичност? Каде албанците се над 20% има двојазичност. Дај ти кажи ми зошто има двојазичност во Охрид каде нема 20% албанци?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Треба да одговориме на прашања а не ко пички да ќутиме. Зошто му е даден мандат на човек што преговарал со Дуи за платформата?
Прво го зема мандатот после преговараше, таму претходно некој пишал дека на 8 Грујо во едно од многуте мега интервјуа се произнел дека не ја прифаќа платформата, на 9 овој му го даде мандатот.

Зајко никаде не соопшти дека ја отфрла платформата, туку дека немало да го менува уставот, и сега ние треба да му поверуваме на човек кој пред изборите рече дека ако загуби со 1 пратеник, еден глас ќе поднесе оставка, 3 месеци поминаа нема абер од оставка, па уште сака и премиер да биде.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Би те замолил за линкот од изјавата на СДС дека платформата е прифатена, толку само за да имаме тука сведоштво официјално дека СДС ја прифатило платформата. Мислам дека ја имаше по порталиве ама неможам да ја најдам, ај те молам помогни ми.
Еве го.

Упс.

A

Avenger99

Гостин
Дали форумот ќе биде двојазичен е избор на тој што е сопственик на форумов. Јас живеам во Скопје кој е двојазичен град од 2004 година, од општински документи, известувања, ЈСП и слично се е на два јазика. Дали ми се допаѓа - не, дали тоа влијае или ги нарушува моите права да го користам мојот јазик - не.
Џабе објаснуваш..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom