позади двојазичноста се кријат многу работи уствари ако ве држи памтење и размислувате малку ке видите каква идеа се крие позади секое барање на албанците... вратете се години уназад од 2001 па навака да видите о какви барања се настапува.. едно по една - полека но сигурно они си ја остваруваат идејата а ние си ги вадиме очите еден со друг... зарем сега нема двојазичност? на автобусите на јсп како пишува? на таблите на општините како пишува? на таблите на школите на кој јазик пишува??? у собрание да не зборат сите на македонски случајно? и сериозно - кај нас ниеден политичар нема муда да застане и да го одбрани МАКЕДОНСКИОТ народ пред се.... кога беа бомбите од заев и поред македонците и албанците скокаа и прераскажуваа за али како ништо не им дал за сите овие години на власт.. кажуваа и дека ветеното према нив не им го исполнува - и сега одеднаш кога треба да праи влада заев со али магично стана добар политичар... - ма немој да ме јебеш бре....
јас сум убеден дека ако се распишат нови избори сега разликата ке биде драстично поголема у полза на вмро према последниве избори....
ме интресира едно прашање - вие што сакате да дојде на власт заев - за што го посакувате тоа? за да си оди груевски и гардата негова по цена на двојазичност или го посакувате од други причини? ако се од други кажете конкретно кои се причините.
Не го сакам паторот и секогаш ке бидам против него!
Ја испокрадоја државава последниве години !
Народот го осиромашија !
Младите бегаат од државава како од чума, заради што економијата е катастрофа!
И да има избори ке биде пата пата ,и пак исто, а Дуи ке замине во историјата !
И мојата прогноза дека Дпмне и Сдсм за изборите во декември се исполни , кажав дека ке бида мн мала разликата , додека дпмновциве велеа дека тие биле 3:1 хахахасс
Патем татко ми е стар вмровец и секој ден му ги пуштав на јутјуб бомбите , за да не гласа за нив и за прв пат гласаше за Сдсм , и доколку има избори пак или ке биде пата пата или сдсм со мала разлика ке победи !
Инаку како можете бе луге да браните луге криминалци ?![DOUBLEPOST=1488414460][/DOUBLEPOST]
да ви го разбистрам паметот !