Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Ќе си цалнеме ние, „народот“, како секогаш.Тотален крах доживува судството оти нели се ова се прави за одбрана на државата.
Ќе си цалнеме ние, „народот“, како секогаш.Тотален крах доживува судството оти нели се ова се прави за одбрана на државата.
Па организираа и решија да излезат од ЕУ.Значи тие се обидуваа повторно и повторно само да помине тој закон, така да ако сакаа Британците без проблем ќе организираа нов референдум .
Што ги спречува да организират нов кој ќе биде ОБРАЗУВАЧКИ?Па организираа и решија да излезат од ЕУ.
Ти денес види на картата на град Скопје , побарај некоја заобиколна рута за да не заглавиш пак како вчера и некни па да плачиш тука на форумот. И добро бе до толку не памтиш па ги заборави истите тие заобиколни рути кога само пред неколку месеци одеше по нив кога мирно протестираја шарените и тоа цела година.Ти да се вратиш на „моментумот“ градинка и да почнеш да се едуцираш од почеток, пошо првиот пат си ја е**л работата.
Циган не е еднакво на Ром. Сосема е подруго значењето на „циган“. (Доколку си ром и за мене си ром.Не можам да те наречам поинако освен ако имам намера да те навредам.Но не сакам да те навредам зошто сум човек кој го почитува туѓото и човек кој сака да му се почитува неговото.
Толкав му просторот за памтење, памти само што направил Грујо, што прават Тврдокорните, останатото го брише со цел да има пвеќе простор за памтење за оние двр работи.Ти денес види на картата на град Скопје , побарај некоја заобиколна рута за да не заглавиш пак како вчера и некни па да плачиш тука на форумот. И добро бе до толку не памтиш па ги заборави истите тие заобиколни рути кога само пред неколку месеци одеше по нив кога мирно протестираја шарените и тоа цела година.
Памти памти само ете не е толку објективен и непристрасен како што ни се продава тука.Толкав му просторот за памтење, памти само што направил Грујо, што прават Тврдокорните, останатото го брише со цел да има пвеќе простор за памтење за оние двр работи.
Едит:
Како можело да му сметаат кога он бил со нив, кога он бил тој што го попрачувал собраќајот, сега кога се најде од другата страна виде дека му сметаат и дека мора да бара алтернатива.
Аман бе владе, глеам си ме цитирал. Викам, еве ќе прокоментира нешто за сервилноста на неговите идоли кон екс-учк раководството и придонесот на дпне кон големоалбанската кауза, ама ништо.Ти денес види на картата на град Скопје , побарај некоја заобиколна рута за да не заглавиш пак како вчера и некни па да плачиш тука на форумот. И добро бе до толку не памтиш па ги заборави истите тие заобиколни рути кога само пред неколку месеци одеше по нив кога мирно протестираја шарените и тоа цела година.
Е сеа нае**вме...
Па биди барем доследен не паѓај на ниво на некои овде. Значи ако лани немаше ништо против и воопшто не те засега блокадата на патиштата и не си се бунтувал за тоа тогаш не гледам апсолутно никаква причина сега тоа да те засега. И лани некој луѓе го јадеја стапот и сега го јадат. Што е променето и каде ја гледаш твојата искреност тука ?Аман бе владе, глеам си ме цитирал. Викам, еве ќе прокоментира нешто за сервилноста на неговите идоли кон екс-учк раководството и придонесот на дпне кон големоалбанската кауза, ама ништо.
Инаку мојата реакција за загушувањето на улиците е во истиот дух кога вие лани мрчевте. Работам во центар, ама не ме фаќа гужвата реално, барем сум искрен. Тоа не значи дека други луѓе не го јадат стапот.
СЈО се формира со изгласување на закон в Собрание. Се е друго нелегитимно. Постои уставен суд кој (на барање) проверува уставност на закон. Дали некој потпишал или не.. сосема е НЕВАЖНО.[DOUBLEPOST=1488361668][/DOUBLEPOST]СЈО се формира по потпис на сите 4 политички партии! Значи СИТЕ 4 политички партии! СЈО не го формира заев или грујо или аљи, туку сите се согласија. Со тоа што паторот со самото потпишување сам си ја отвори едната врата во идризово!
Оваа фраза изгледа на курс сте ја учеле. Како рефрен се повторува. Кој тоа сите?..сите те исмеваат...
Пред да почнеме, ќе ја најавиме Македонската фаланга да влези