У оваа вукојебина од држава каде што логика е исто со атомска физика веќе ништо не ме чуди. Секогаш кога баграта од политичари игра своја игра, проста маса се пали ко зелени мајмуни. На “црнава револуција“ задоволство им е да го спасуваат газат на криминалци, успат се натпреваруваат кој подобро ќе им го попуши, и се тоа под превезот на патриотизам. Патриотизам, бе !
10 години не им пречеше кога криминалците крадеа, кога делеа тендери со ДУИ, кога ги помилуваа терористите што со нож шараа по живи луѓе, кога наместија споменик на УЧК во Скопје, кога по скратена постапка го ноќни часови ВМРО го донесе Законот за употреба на јазици, кога наместија министер за одбрана терорист, кога ги тужеа бранителите да ги вратат парите, кога пола Македонија избега во странство - АМА сега кога треба власта да се смени, сега најдоа да бидат патриоти !
О, багро ! Идете видете го официјалните сајтови на било кое министерство каде министер досега бил Албанец - па зборете ми за двојазичност ! Идете видете ги официјалните државни сајтови на било која општина во Западна Македонија ( пс. не барајте debar.gov.mk, или kicevo.gov.mk , нема да ги најдете, туку барајте - dibra.gov.mk и kercova.gov.mk ). Па после кажете ми дека Глујо ги бранел Македонските интереси.
Ама....играте опасни игри. Покушавате да направите хаос, вонредна ситуација. Повикувате на насилство ! Секоја акција носи реакција. Вчера тепавте новинари-Македонци. единствен грев им било што си ја работат работата. Удривте брат на брат, Македонец на Македонец. Го поделивте народот на патриоти и предавници.
Каде ви е крајот ?