Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Darko_ufo

Гостин
Песни се пеат за клетите шќиптари. ..
Барем и едно оро нека завртат околу спомеников, онака ПАТРИОТСКИ како што ги личи! :lolzz:

Прегледај го приврзокот 165678
Oва уште стоело бе? Јас мислев Твродкорните кои се борат за унитарна и еднојазична држава веќе го срушиле

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Владата на Груевски го призна Косово како независна држава и го подржува Косово во неговите членства во светски организации
Го призна. и? И Тајван го признавме едно време. Зошто го поништивме тоа?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.911
Поени од реакции
44.892
Ти си типичен идиот. Човекот погоре те праша само дали си македонец а ти уште не кажа и мајка ти со кој се е..
Одговори на ебаното прашање морону, не заоѓај.
Мене ништо не ме прашал, тоа е едно, второ му одговорив за платформата, никој не е За таква платформа, трето, Македонец, а не македонец кога веќе толку се маваш у твоите патриотски гради, ама ок, толку си писмен што и не треба да не изненади, четврто, Македонци сме колку што се и оние кои константно гласале за вемеро а истото тоа вемеро за министер за одбрана постави бивши убиец на македонски војници, истото тоа вемеро што го изгласа законот за амнестија и ги прифати барањата на албанците освен она за продолжување на мандатот на СЈО, истото она вемеро кое остави Чаир да биде украсен со споменик на УЧК, истото она вемеро кое

истото она вемеро кое тебе ОЧИГЛЕДНО ти одговарало на твојот искривен беден и смрдлив патриотизам зашто

Сеа ќе те оставам на модераторите да си реагираат и таман да се исчисти темава бар од една закоравена нискоинтелигетна и неписмена будала . T.e. не, глеам и ја можам да те рецнам .... аааајт у три лепе, па дои кога ќе се научиш нормално да комуницираш што чисто сумјам дека си способен да го направиш бидејќи си ограничен и капацитетот кој го поседуваш те спречува во истото.

Последно уредено:
Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Не знам дали сте толку помали од мене, или вчера родени, ама Србија нема членка на ЕУ што и го блокира прогресот.
Се гледа дека немаш врска со наjелементарни работи за балканска политика. Например Хрватска е толку полна со омраза спрема Србите дури на врвот на државата што едва чекат да ги блокират. Иако се работи за релативно нова земjа-членка секоjа прилика се користи за да бидеме jасни коj е во положба да ги диктира односите.

V

viktora

Гостин
Извини не ти одговорив на време.
Ром сум по националост и не се срамам! Ако сакаш и циган викајме гајле ми е
Доколку си ром и за мене си ром.Не можам да те наречам поинако освен ако имам намера да те навредам.Но не сакам да те навредам зошто сум човек кој го почитува туѓото и човек кој сака да му се почитува неговото.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Британците одамна сватија што е ЕУ затоа му ја киднаа.ЕУ била некогаш,но денес не е.
Кое глупо дете, центарот на Британска Империjа да го споредува со балканска земjа, за да докаже што поточно, дека грозjето е кисело?

Сам си кажа дека вработен си во кафана. Тогаш држ се за струка! Даj додека тресеш трчи бргу едно кафенце да послужиш... :pos:

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Го призна. и? И Тајван го признавме едно време. Зошто го поништивме тоа?
Тајван го призна исто владата на ВМРО ДПМНЕ и поради тоа се направи војна во Македонија и изгинаа куп Македонски војници полицајци и цивили се раселија голем број на Македонци и Македонија бешее принудена да го потпиши рамковниот договор.
Го признаа за пари на им беше гајле ни за државата ни за народот. Исто ко и сега.

V

viktora

Гостин
Кое глупо дете, центарот на Британска Империjа да го споредува со балканска земjа, за да докаже што поточно, дека грозjето е кисело?

Сам си кажа дека вработен си во кафана. Тогаш држ се за струка! Даj додека тресеш трчи бргу едно кафенце да послужиш... :pos:
Дадов пример дека ЕУ не е иста што била пример пред десетина петнаесет години.Не се британците будали да финансираст сиромашни држави како Бугарија само пошто се во некоја си унија која прими секакви шупачки држави.
Патем не работам во КАФАНА и не сум келнер.Но незнам зошто ги вреѓаш келнерите и им се смееш кога и они се луѓе и они си го печалат лебот поштено.Има и многу полоши професии од келнер.Мајкати се дупела за пет чрвени и треба да ја наречам курва?И она поштено си го вадела лебот е сега келнерот носел кафе и мајкати со пичката работела ама и двајцата поштена паричка заработиле.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.673
Поени од реакции
5.992
У оваа вукојебина од држава каде што логика е исто со атомска физика веќе ништо не ме чуди. Секогаш кога баграта од политичари игра своја игра, проста маса се пали ко зелени мајмуни. На “црнава револуција“ задоволство им е да го спасуваат газат на криминалци, успат се натпреваруваат кој подобро ќе им го попуши, и се тоа под превезот на патриотизам. Патриотизам, бе !

10 години не им пречеше кога криминалците крадеа, кога делеа тендери со ДУИ, кога ги помилуваа терористите што со нож шараа по живи луѓе, кога наместија споменик на УЧК во Скопје, кога по скратена постапка го ноќни часови ВМРО го донесе Законот за употреба на јазици, кога наместија министер за одбрана терорист, кога ги тужеа бранителите да ги вратат парите, кога пола Македонија избега во странство - АМА сега кога треба власта да се смени, сега најдоа да бидат патриоти !

О, багро ! Идете видете го официјалните сајтови на било кое министерство каде министер досега бил Албанец - па зборете ми за двојазичност ! Идете видете ги официјалните државни сајтови на било која општина во Западна Македонија ( пс. не барајте debar.gov.mk, или kicevo.gov.mk , нема да ги најдете, туку барајте - dibra.gov.mk и kercova.gov.mk ). Па после кажете ми дека Глујо ги бранел Македонските интереси.

Ама....играте опасни игри. Покушавате да направите хаос, вонредна ситуација. Повикувате на насилство ! Секоја акција носи реакција. Вчера тепавте новинари-Македонци. единствен грев им било што си ја работат работата. Удривте брат на брат, Македонец на Македонец. Го поделивте народот на патриоти и предавници.
Каде ви е крајот ?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.364
Поени од реакции
8.984
Denes ne protestiraat VMRO vci, badijala pukas vo prazno.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Дадов пример дека ЕУ не е иста што била пример пред десетина петнаесет години.Не се британците будали да финансираст сиромашни држави како Бугарија само пошто се во некоја си унија која прими секакви шупачки држави.
Бугарија моментално е УК за оваа тврдокорна арамиска држава! Незнам кога последно си излегол од МК или кога последно си бил во Бугарија но за твојава анализа нонковиќ може гомна да јади!

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.125
Поени од реакции
16.262
Ромите бараат и нивниот јазик да стане официјален- ако дојде до промена на државните симболи бараат да се вметнат и ромски симболи

не е само тоа, има побитни работи... ако со Пљатформата ќе се донесат закони да се ослободат од ќорка сите албанци, нормално и ромите ќе го бараат тоа.
А најважно, ако со Устав се ослободат албанците од плаќање струја, треба во истиот член да се ослободат ромите од плаќање вода..
И нешто замолкнаа со ветувањата дека ќе ја вратат дневната ефтина струја :mad:
А да потсетам со тајниот договор за продажба на ЕСМ на ЕВН која ја направи СДСМ, има клаузула државата да овозможи сите потрошувачи кој не плаќаат да бидат исклучени... арно ама кога отидоа на терен во Арачиново настанаа проблеми, албанците од Арачиново го блокираа автопатот...тогаш сопраа асистенциите на МВР и исклучувањата во албанските средини АМА се укина дневната ефтина струја....
Сега кога МВР ќе биде под дуи малку потешку дека ќе има исклучувања на струја на албанци неплаќачи...
Затоа сега кога заврши изборната кампања сдсм молчи за ефтина дневна струја
Почна да пишуваат дека во РМ струјата е најефтина во Регионот, се токми новата влада да ја поскапи бидејќи со пљатформата ќе се зголеми неплаќањето од страна на албанците...
Незнам ако станеме дел од Голема Албанија дали тогаш нема да плаќаат струја нашите албанци ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom