Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.277
Јас сум атеистИ ако можеш да ми одговориш што си по нацијоналност.Чисто од љубопитност прашувам.
Јас сум атеистИ ако можеш да ми одговориш што си по нацијоналност.Чисто од љубопитност прашувам.
Па очигледно не ја блокирала. Имале препукувања, ама не ја блокирала. И сега? Која е твојата врска со најелементарната политика на Балканот? Ако имало блокада, ќе немало преговори. Ние не можеме ни преговори да почнеме додека не го смениме името. Иако Грција стави потпис (и на тоа изгуби и спор) дека нема да блокира заради името..Се гледа дека немаш врска со наjелементарни работи за балканска политика. Например Хрватска е толку полна со омраза спрема Србите дури на врвот на државата што едва чекат да ги блокират. Иако се работи за релативно нова земjа-членка секоjа прилика се користи за да бидеме jасни коj е во положба да ги диктира односите.
ти си мал не можеш се уште да учествуваш на тендериНа мене ми е, а немам земено тендер.
Секоја случајност не е случајност
Јас мислев дека војната е заради шќиптарите.Тајван го призна исто владата на ВМРО ДПМНЕ и поради тоа се направи војна во Македонија и изгинаа куп Македонски војници полицајци и цивили се раселија голем број на Македонци и Македонија бешее принудена да го потпиши рамковниот договор.
Го признаа за пари на им беше гајле ни за државата ни за народот. Исто ко и сега.
Што ќе ми е козарот или сител кога има вакви како тебе па да добивам информација од прва рака.На толку глупости напишани за тебе изгледа не на другата страна на планетава, на друга планета се! Добро вака пред компјутер кога седиш и пред да напишеш нешто, не ти текнува да отвориш да погуглаш малце? Или кога го имаш козарот и сител што ќе ти е гугл
Добро. Убав текст (кој како сака). Ај сега да се вратиме на „моментумот“. Сеалбанската коалиција за албанизирање на Р. Македонија.http://www.dw.com/mk/вмро-дпмне-протестира-против-она-што-го-прифатила/a-37742256
ДПШНЕ протестира против она што го прифатила?
„Телевизија Алсат лаже и очекувано се обидува да го релативизира срамниот чин на Зоран Заев со кој прифати редефинирање на Република Македонија и нејзино трансформирање од мултиетничка во бинационална држава.
Текстов им го препорачувам на сите небањати, за да видат кој што прифатил во однос на барањата на Албанците. Одамна е јасно дека паторот е учкар кој никогаш не се двоумел да даде што може повеќе за Ш малцинството во Македонија. Од целиот текст сакам да го потенцирам овој класичен одговор на владеачката банда (во заминување), кој освен тоа што хејта и кажува како некој друг лаже не кажува ништо друго. Излете бе лавои маЌедонски и кажете што сте им понудиле, па ние како народ (на кој повикувате цело време) да пресудиме. Може ќе дојдам да ви се приклучам у протестот (жими тасе).
Еден голем парадокс е тоа што паторот меѓу албанците не е баш популарен, најверојатно заради оваа омраза во говорот која ја шири против нив, но реално неговите заслуги и придонес за ширење на албанците на овие територии е огромен и бесценет. Неколку пати повторувам дека истиот заслужува споменик со кече на главата во центарот на Призрен. Иако ги хејта, омаловажува, сепак тивко, на мала врата и протна толку погодности од кои нема враќање назад. Дури и ги надмина групчинските линии од окупацијата на штета на бугарштината во неговата бугарофилска партија. Тој е најверниот наследник на Иван Ванчо Михајлов еден од најголемите џелати на македонскиот народ, сојузник на фашистичката НДХ на Анте Павелиќ и ш иптарските балистички водачи.
Мал сиЈас мислев дека војната е заради шќиптарите.
Не знаев дека атеист е нацијоналност.Сериозно,што си по нацијоналност.Ти кажав дека од љубопитност ми е.Прати ми по пп ако ти е незгодно тука да напишеш.Јас сум атеист
Не се секирај елитата во тие земји добро знае што прави, ако е потребно организираат нов референдум, не ме интересираат многу реферндумите по европа што како се, ама покрај Холандија и во Франција имаше референдум неколку пати.Растен си во земја каде закони и воља на народ не мора да се почитува. Растен си во држава каде мислење и желба на власта не мора да е иста со она на народот. И зтаоа сега мислиш дека така функционираат сите земји во светот.
Тебе мислењето ти го обликоваа како во Северна кореја шо им го обликоваат.
Моjот одговор не беше упатен кон тебе, а на тоа што ти кажуваш, немам што да коментирам. Приjатно.Па очигледно не ја блокирала. Имале препукувања, ама не ја блокирала. И сега? Која е твојата врска со најелементарната политика на Балканот? Ако имало блокада, ќе немало преговори. Ние не можеме ни преговори да почнеме додека не го смениме името. Иако Грција стави потпис (и на тоа изгуби и спор) дека нема да блокира заради името..
Ако може @karan да даде совет како да го искоментираме ова избалансирано за да не се наљутат кртовиве сендвичоидни на форумов.Поради партиската реорганизација на Кривичниот Суд со цел да се заштитат криминалците од владејачката партија, согкасно законот за кривична постапка кај секој предмет од преместен судија треба ново судење. И се се случува ова.
http://sdk.mk/index.php/naslovna/dve-iljadi-predmeti-na-povtorno-sudene-poradi-smenetite-sudii-vo-krivichniot-sud/
ДВЕ ИЛЈАДИ ПРЕДМЕТИ НА ПОВТОРНО СУДЕЊЕ ПОРАДИ СМЕНЕТИТЕ СУДИИ ВО КРИВИЧНИОТ СУД
Секој нов предмет што ќе го преземе, преместениот судија ќе мора првин добро да го прочита. Треба потоа добро да го проучи. Сите сослушани обвинети, оштетени, сведоци, вешти лица итн, мора одново да ги повикува и одново да ги сослуша. Не се важат изјавите во записник што ги нотирал колегата – претходник. Одново се пишуваат судски покани, одново се врши судска достава. Има стари предмети и по осум години. Судијата ќе мора да ги најде странките што биле сослушани пред осум години, на пример, и одново да ги сослуша. Тоа го бара стариот Закон за кривична постапка (ЗКП), а исто така и новиот ЗКП.
Тотален крах доживува судството оти нели се ова се прави за одбрана на државата.
Ти да се вратиш на „моментумот“ градинка и да почнеш да се едуцираш од почеток, пошо првиот пат си ја е**л работата.Добро. Убав текст (кој како сака). Ај сега да се вратиме на „моментумот“. Сеалбанската коалиција за албанизирање на Р. Македонија.
Не, главниот муабет е Сјо, случаите на Сјо и новиов случај каде видовме дека 17 милиони евра наши пари завршиле кај неколку луѓе.Добро. Убав текст (кој како сака). Ај сега да се вратиме на „моментумот“. Сеалбанската коалиција за албанизирање на Р. Македонија.