Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Оние двата лопови украле 17 милиони евра. Значи, 17 000 000 евра. Разбирате вие колку се 17 000 000 евра бе тркала? Е сега, треба да одат во затвор, оти ги фатија со турнати гаќи. За да не одат во затвор, ви измислија страшила. И дури вие се пенавите по форуми, тие ќе куртулат.

До толку е просто, не знам како поинаку да ви објаснам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Канада била населена со доселеници од Англија и Франција.Исто како латинска америка каде се збори на шпански и португалски.Ако идеме според твоја логика треба и индијанскиот да е официјален јазик.
Од каде вакви глупи споредби.
Па гледам како почна да се вадиш на примери на некои земји кои не признавале јазици на нивни малцинства па да ти спомнам дека во Белгија се официјални 3 јазици[DOUBLEPOST=1488326482][/DOUBLEPOST]
Во кратки црти.
богами кратки се

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
И ова:

Фаза 1: Негирај дека ќе се прифати Платформата.
Фаза 2: Кажи дека прифаќањето на Платформата не е ништо страшно. <(you are here)
Фаза 3: Напаѓај ги оние кои се противат на Платформата.
Фаза 4: Повторувај ги ЕУ и НАТО цело време, и како тие што се противат на Платформата се фашисти.
Фаза 5: Смрт за оние кои ја негираат Платформата.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не се баш од седмица ама сендвич си е сендвич

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.jpg

V

viktora

Гостин
Оние двата лопови украле 17 милиони евра. Значи, 17 000 000 евра. Разбирате вие колку се 17 000 000 евра бе тркала? Е сега, треба да одат во затвор, оти ги фатија со турнати гаќи. За да не одат во затвор, ви измислија страшила. И дури вие се пенавите по форуми, тие ќе куртулат.

Не знам како тебе да ти се објасни дека к...т не заболе што грујо ќе скапува во затвор.Мене ме интересира оној другиот од муртино што све ќе прифати за само да се дочепа до влас.Не ми е јасно и видеа ви постирав од нивни говори и свашта,единствено лично да ви го донесам заев и да ви повтори полека на скопски дијалект а вие внимателно да му читате од усни.
На крај не би било толку црно колку што може да се увиди дека има македонци кои немаат апсолутно никаква против да се изучува албански,да им се извинат за геноцид и триста други страња.
И после зошто сне поделени?Ова веќе е страшно и ми мириса на граѓанска војна.
Патем и Груевски јавно кажа,да не се прифати албанската платформа и лично самиот нека одговара пред суд за било што.
Толку ли е бе тешко да се свати сето ова?[DOUBLEPOST=1488326984][/DOUBLEPOST]
И ова:

Фаза 1: Негирај дека ќе се прифати Платформата.
Фаза 2: Кажи дека прифаќањето на Платформата не е ништо страшно. <(you are here)
Фаза 3: Напаѓај ги оние кои се противат на Платформата.
Фаза 4: Повторувај ги ЕУ и НАТО цело време, и како тие што се противат на Платформата се фашисти.
Фаза 5: Смрт за оние кои ја негираат Платформата.
Џабе е другар,не ја бива.Тешко со другиве да се разбереш.Можеби кога ќе им дојде јајцето на газот ќе им текне.Ако не,нека си седат и нека уживаат понатаму.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.365
Поени од реакции
8.986

Pa neka odat zatvor, nikoj ne e protiv toa.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Овија што мрчив за платформу да се прифати срам ги да кажев што су..
Кажите бре Македонци ли сте?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

V

viktora

Гостин
Па гледам како почна да се вадиш на примери на некои земји кои не признавале јазици на нивни малцинства па да ти спомнам дека во Белгија се официјални 3 јазици[DOUBLEPOST=1488326482][/DOUBLEPOST]
богами кратки се
Белгиците како се декларираат како белгици или французи,германци?Ајде по твоја логика.Албанците нека се декларираат како македонци и никој ќе нема против изучување на нивниот јазик.
И зошто ми даваш примери од држави кои се составени од малцинства кои имаат свои матични држави?Дали мислиш дека македонците имаа друга матична држава?[DOUBLEPOST=1488327502][/DOUBLEPOST]

Сто пати ги прашав никој не одговара.А трубат како сне биле поделени и ни се смејат демек патриоти а нив им е мука да кажат што се по нацијоналност.Лесно е бе со туѓо да се пазариш пичка му матер,затоа не ги боли.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Белгиците како се декларираат како белгици или французи,германци?Ајде по твоја логика.Албанците нека се декларираат како македонци и никој ќе нема против изучување на нивниот јазик.
И зошто ми даваш примери од држави кои се составени од малцинства кои имаат свои матични држави?Дали мислиш дека македонците имаа друга матична држава?
Јас само реагирав на твојот пост дека во една земја не им признавале јазик на некое малцинство иако било доста бројно, и спомнав дека во Финска се званични и Финскиот и Шведскиот јазик иако Шведски зборува само 6% од популацијата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.911
Поени од реакции
44.892

nikoj ne e za prifakanje na taa platforma, vsusnost nikade nisto ne e precizirano sto tocno e dogovoreno, sve sto kazuva sitel, i ostali dudlaci na grujo, cii gazdi gledam se ofajdile so milioni evra od shteluvani tenderi, e apsurdno da go smetam(e) za relevantna informacija ...
Zaev vo 100 navrati posoci deka ustavot nema da se menuva, toa sto sega e dogovarano, bilo dogovoreno i so vemero ali zastanale kaj sjo samo, i tuka puknala tikvata, zasto glavna cel na vmro bese sjo da zgasne, a vo toa ne uspeaa, sve prifatile, samo SJO ne. Pricinite se jasni, ne sakaat da skapuvaat u zatvor i najverojatno tamu i da umrat, bar pogolemiot del od niv. Spremni se na Se, ova se posledni obidi za da se spasat, ama ni toa nema da im pomine ... spremen bil gwujo za zatvor, ha ha, spremen e samo na edna rabota, da go prima jako u shupak, zasto nema da mu bide prv pat, za drugoto malomorgen deka e spremen. :kafence:

V

viktora

Гостин
Јас само реагирав на твојот пост дека во една земја не им признавале јазик на некое малцинство иако било доста бројно, и спомнав дека во Финска се званични и Финскиот и Шведскиот јазик иако Шведски зборува само 6% од популацијата.
IMG_20170301_013551.png
Не ми одговори.Дали мислиш дека македонците имаат друга матична држава.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
nikoj ne e za prifakanje na taa platforma, vsusnost nikade nisto ne e precizirano sto tocno e dogovoreno, sve sto kazuva sitel, i ostali dudlaci na grujo, cii gazdi gledam se ofajdile so milioni evra od shteluvani tenderi, e apsurdno da go smetam(e) za relevantna informacija ...
Zaev vo 100 navrati posoci deka ustavot nema da se menuva, toa sto sega e dogovarano, bilo dogovoreno i so vemero ali zastanale kaj sjo samo, i tuka puknala tikvata, zasto glavna cel na vmro bese sjo da zgasne, a vo toa ne uspeaa, sve prifatile, samo SJO ne. Pricinite se jasni, ne sakaat da skapuvaat u zatvor i najverojatno tamu i da umrat, bar pogolemiot del od niv. Spremni se na Se, ova se posledni obidi za da se spasat, ama ni toa nema da im pomine ... spremen bil gwujo za zatvor, ha ha, spremen e samo na edna rabota, da go prima jako u shupak, zasto nema da mu bide prv pat, za drugoto malomorgen deka e spremen. :kafence:
Мани сител гледај албански медиуми...

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Еве ги тепани новинари..

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
" На 14 април 1933 година Иван Михајлов, Анте Павелич и Хасан беј Приштина изработват проект за с'јуз между ВМРО, Усташа и косовскија комитет за с'вместна дејност срешту југославија. "

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom