Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Грујо е патриот, и бранител на државата затоа што не држел албанско знаме, и децата не му зборувале албански..
Дај бе некој нека фрли некоја бомба овда, со земја нека не срамнат.
Ne be patrioti se tie so go glasale toj so otisol seceni orli da dudla u svajcarija.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Aj 100 pati da ne ja trubime istata rabota, a Zaev sto e ako ne e dokazan i veke ednas osuden i aboliciran kriminalec? Sucajot so potkupot i snimkata se skecovi za fcerasni ili kako? Alo ?
Rabotava na vas ispranite tikvi vi e laki lucijano ke go brka i sudi al kapone za kriminal.
Znaci na kratko ZZ e kriminalec ili ne?
LOL
Сјо е надлежно само за снимките од Заев каде се слуша вмро како прави криминал. За криминалот на Заев надлежен е зврле, нека докаже нека го уапси.
Е знаеше.Си го видел со албанско знаме?Си го слушнал ли дека и неговите деца мора албански да учат?Си го слушнал пред албанската дијаспора дека не можело србите,бугарите,грците,албанците да се во криво само македонците во право?Или дека ако македонецот не го изучувал албанскиот јазик ќе сне го виделе грдото лице на македонецот?Е да,грујо знаеше.
Па знам збореше нешто на Албански Грујо во една сала пред Албанци, ама не знам што збореше.

S

silmarillion

Гостин
Како бе како.Народ сме ама без мозок.Кога беа изборите ни еден да не испаднеше да гласа па на официјалните резултати да им искочеа дека само они,нивните фамилии и некој по грешка што залутал во општина имаат пречкртано гласачко ливче.
Тоа е демократија и казна бе другар.1℅ излезеност па да видам на мајка им кој со кого ќе коалицира.
Вака ние само се ебеме во газ зошто не гласаме за некого зошто сакаме него гласаме за оној другиот да не добие.
А така, ај дај ми време само да побарам пред изборите дали агитираше да не се излага на избори и да не се гласа за никој. Биди така, те молам. Да не искочи сеа пошто ВМРО не прави влада, па не сме требале воопшто да гласаме.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Вистински патриотизам подразбира љубов кон државата и борба за нејзиниот просперитет....Не гледам како лигавење према Србија и Русија воопшто го сметате за патриотизам, кога Србија ни ебавала детство цела историја, а Русија пробала да ни помогне само еднаш во време на СССР и нашите неписмењаци заради Бугарија ја отфрлиле првата реална шанса за независна држава...Прочитајте малку историја на Македонија нема да ви шкоди!
..точно но не треба да се заборава основната аксиома која е битна за секоја земја: нема вечни пријатели или непријатели , има само вечни интереси. А тие апсолутно не се лигави.
Ме заинтригира...заради која Бугарија сме отфрлиле шанса за независна држава, кога, како???

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Чисто информативно, ако знамиња и албански јазик ти е проблем.. Си поминал накај Охрид во последно време преку Зајас?
So se mene tice jas uste utre bi go ukinal i ramkovniot i sve ostalo, da se malce popatriotski raspolozeni sds i vmro zaedno ova moze i da go napravat, ama toa e zakon i resenie pritisnato od nadvor. A ova so deneska se desava e veke vitkanje na kicma od domasni predavnici.

A

Avenger99

Гостин
So se mene tice jas uste utre bi go ukinal i ramkovniot i sve ostalo, da se malce popatriotski raspolozeni sds i vmro zaedno ova moze i da go napravat, ama toa e zakon i resenie pritisnato od nadvor. A ova so deneska se desava e veke vitkanje na kicma od domasni predavnici.
Чекај сеа.. Нели Грујо е патриотот?! Зошто не отиде, тој, овие вчера шо протестираа? Да ги тргнат знамињата пошо нели сакаме чиста Македонија?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Чисто информативно, ако знамиња и албански јазик ти е проблем.. Си поминал накај Охрид во последно време преку Зајас?
..едно е шипатарското ползење со цел на зафаќање на територија , а со цел на нејзино окупирање и асимилирање , друго е формалното , со акт признавање на таа состојба како реализирана....
Во даден момент и погодна прилика со еден удар се расчистува, но врежана во документ...мало морген.. :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Прво ти реков дека воопшто немало муабет за такво нешто, имаше официјален демант.
Второ по твојата логика пошто Србија не признала под уставно име ни е пријател, а и Бугарија не има признато под уставно име што значи и они ни се пријатели!
И Косово ни е најголем пријател
Шо ќе ти се такви инвеститори кои идат овде и даваат 200 евра плата и шом ќе им помине период на даночни олеснувања си заминуваат. На Македонија од 2 милиони жители и се доволни 2 сериозни инвеститори кои ќе вложат тука со маера да останат. Е за тоа треба услови треба инфраструктура треба некој да седне и се помачи да ги создаде условите и привлече сериозен партнер а не да се мисли дал ЛЦТ или ЛЕД екрани да има во мајбахот
Имаш домашна компанија со 1000 вработени по 200 евра или имаш странска компанија со 1000 вработени со палта од 200 евра+домашна компанија со 1000 вработени со плата од 200 евра,
Што е поголемо според тебе?

Знам ќе речеш домашна+домашна, ама која е таа домашна компанија што ќе отвори 1000 работни места, сите големи домашни компании ги продадовме на странци!
Сјо е надлежно само за снимките од Заев каде се слуша вмро како прави криминал. За криминалот на Заев надлежен е зврле, нека докаже нека го уапси.
А за снимките на Зајко?

A

Avenger99

Гостин
..едно е шипатарското ползење со цел на зафаќање на територија , а со цел на нејзино окупирање и асимилирање , друго е формсалното , со акт признавање на таа состојба како реализирана....
Во даден момент и погодна прилика со еден удар се расчистува, но врежана во документ...мало морген.. :)
Значи чекаме Америка да ослабе, да дојде Русија и влегуваме сите заедно во Зајас?[DOUBLEPOST=1488274100][/DOUBLEPOST]Абе слепци едни.. Кој беше министер на одбрана во мандатот на Грујо? Кој го донесе законот за знамињата? Споменици на УЧК се поставуваа во Липково, генерали на Македонија се клањаа на тие споменици.. Сменетите имиња на училиштата во Чаир?Кој потпиша амнестија на Хашките случаи? Собранието двојазично, автобусите во Скопје двојазични, за која двојазичност вие зборувате? На парите? На денарите?

V

viktora

Гостин
Па нема бе виктор, пошто до сегашната власт одби да направи попис кој е законска обврска и сега никој појма нема ни колку сме ни по пол ни по националност ни по возраст ни членови на семејства.
Во нејасно и матно најлесно се манипулира и краде.
Па да си жив и здрав,нормално нема.Но затоа ти викам тоа што гледам.Отиди во етнички македонски општини ќе видиш затворени куќи.Отиди во етнички албански општини ќе видиш нови куќи.Бидали ли се они а ние паметни?Готово тука плата 300€ и не се живее.Како бе они живеат?Како нив им одговара а нас не ни одговара?
Тоа е во склоп на менталитетот,поврзаноста со родната грутка,и желба од ништо да направиш нешто.И на албанциве не им се живее со 300€ плата но се борат.Си ги градат куќите.Се надеваат дека еден ден ќе биде нивно и се борат за тоа.Нашиве што се борат?А не како нашиве најлесно отиди на готово таму и сери лошо било во македоноја.А бе лошо е,но што они направиле да биде кон подобро?Македонија не се дрвата планините него народот.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
..точно но не треба да се заборава основната аксиома која е битна за секоја земја: нема вечни пријатели или непријатели , има само вечни интереси. А тие апсолутно не се лигави.
Ме заинтригира...заради која Бугарија сме отфрлиле шанса за независна држава, кога, како???
Мајски договор, Александров и Влахов, Виена и остало....[DOUBLEPOST=1488274251][/DOUBLEPOST]
По моја логика ако треба веќе да се караме со србите онда да се караме за наша причина,за црквата.Што има да се караме за други.
И џабе демант кога сите албански партии рекоа дека нема влада и потпис ако цела платформа не се спроведе.И ДУИ да преќути тука е грдиот села,или вахабистите од беса.Без нив зајакот и дуи не можат влада да прават.
И кој кажа дека бугарите и србите ни се пријатели ако не признале под уставно име,овие четири држави што не опкружуваат да можат не во вода него во лајна би не удавиле.Немаме прави пријатели во соседствово.
Абе човек кој се кара за други си запнал ко Латас да си ебате...Никој нема да признава геноциди и срања што удирате со глава во статива

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И Косово ни е најголем пријател

Имаш домашна компанија со 1000 вработени по 200 евра или имаш странска компанија со 1000 вработени со палта од 200 евра+домашна компанија со 1000 вработени со плата од 200 евра,
Што е поголемо според тебе?

Знам ќе речеш домашна+домашна, ама која е таа домашна компанија што ќе отвори 1000 работни места, сите големи домашни компании ги продадовме на странци!

А за снимките на Зајко?
Не знам дали прочита, може требаше со поголеми букви да пишам. За криминалот на Заев надлежен е Зврле, нека докаже нека го уапси.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Redefiniranje na drzavata vo izborna programa bese izneseno od domasen predavnik, ne od albanskite partii. Čorbata e maslo islkucivo na velepredavnikot ZZ i tie so mu gi vlecat koncite.

A

Avenger99

Гостин
Протестирате, негодувате против тоа што веќе ВМРО веќе прифатил, ама така ви кажале во штаб или на Сител.
Утре ВМРО да ја подели Македонија ќе пишувате овде дека така се брани Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom