Немаат проблем со македонскиот,знаат они што прават бараат право да го користат нивниот јазик во државата каде живеат се осекаат како афтохтон народ и каде има демократија а совршена демократија не постои,таа треба да се практицира,надградува,проширува...
Политичарите треба да водат политика и да решаваат општествени проблеми,но во моментот кога поради својата неспособност/мегаломанија/криминал.. сопствениот народ го повикуваат на мегдан ондак шо да дискутираме.
Некој кој предходно бил на власт дозволил да дојдеме до ова дереџе,сега нека го решава тој овој проблем политички, а не да го повикува народот да го реши.
она со македонскиот јазик беше симболично спомнато, мене ме интересира/ше каде е крајот на нивните желби, договор се прави еднаш, демек направивме 2001 год, до кога ќе се предоговараме ? Еве сега како што се договорил зајаков сега се предоговорил за јазикот, додека за знамето, химната и не знам што друго ќе се договарал во некоја идна фаза, која е таа идна фаза, до кога ќе се пазариме со нив, или додека еден ден навистина не ти речат нема повеќе да се зборува македонски.
А што се однесува за вториот дел што си го налупал, ха ха го повикувал сопствениот народ на мегдан, се читаш ли ти што си пишал, па тоа Али го направи бе, не што го повика народот на мегдан, туку со објавава на платформава тој ни објави војна, ако имаш капацитет да разбериш.[DOUBLEPOST=1488178511][/DOUBLEPOST]
Ќе се најди некој од крв и месо овде на форумот, да ми објасни зошто Заев .....
нема таков, само куртони има овде