Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
и сеа сериозно ке има влада или нема? и ако има кој ке ја составува се знае или се е раскурцано до немај каде?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Како те возат упм.
(Вие) Тврдокорниве би го прифатиле ова што екс Премиеров го предложи? Он (и фамилијата плус) да иде биде осуден и да иде у затвор а Заев да не ја прифати албанската платформа? Пошто реално тоа е најдобрата опција за државава.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
(Вие) Тврдокорниве би го прифатиле ова што екс Премиеров го предложи? Он (и фамилијата плус) да иде биде осуден и да иде у затвор а Заев да не ја прифати албанската платформа? Пошто реално тоа е најдобрата опција за државава.
Тешко прашање им постави сега, им треба време да размислат. Да помине мандатот на СЈО, па ќе ти кажат.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Без размислување!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.430
Jas prifakam, vo sprotivno Nikola ima Amin od mene da ja aktivira cela gerila I da organizira nemiri ako treba samo da se spreci ova sto ni se servira denovive.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
грујо ке оди у затвор колку што бранко или љуБчо и другите екс фаци отидоа..... никад нема да се деси ова само народ ке се залажува ама ај...

D

deli

Гостин
Накратко интервјуто беше повик за граѓанска војна,Грујо сака да гине народ за тој и 10 други да не завршат у затвор.
Тоа е најлошата варијанта,тек тогаш ке има тешки страња.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Накратко интервјуто беше повик за граѓанска војна,Грујо сака да гине народ за тој и 10 други да не завршат у затвор.

Тоа е најлошата варијанта,тек тогаш ке има тешки страња.
зашто мислиш дека е најлоша варијанта? сосема реална е.. овие нека одговараат ако ја покрале државава 10 години другиве нема да прифатат албански барања и ете ти чиста ситуација... шо толку бе го браните грујо шо крадел од цел адржава не ми е јасно.... ај да мимате личен профит па да ве разберам ама вака за удирање у гради???

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
админов да ја затвори темава, ги надмина и темиве за секс ..ако продужи ваке работава егзистенцијалното постоење ни е загрозено појќе отколку далавериве за јазикот на заев

D

deli

Гостин
зашто мислиш дека е најлоша варијанта? сосема реална е.. овие нека одговараат ако ја покрале државава 10 години другиве нема да прифатат албански барања и ете ти чиста ситуација... шо толку бе го браните грујо шо крадел од цел адржава не ми е јасно.... ај да мимате личен профит па да ве разберам ама вака за удирање у гради???
Ке се отвори пандорина кутија без албанска партија на власт.
Многу потешки проблеми ке има за решавање,прво кој ке биде репрезент на Албанците во власта?СДСМ?ВМРО?
Маестрално ке биде искористена приликата Албанците да се покажат како жртва и да се решаваат ново отворени прашања.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Нека ја спроведува програмата од изборите без редефинирањето. Нека удри и по нас, ама не по државата и нејзините темели. Еве јас доброволно ќе прифатам ако тоа му е услов на Заев да ме уапсат, затворат и малтретираат, а ВМРО-ДПМНЕ да го поддржува како малцинска влада колку време сака до наредните избори кои заедно би ги договориле, нека удри по мене, само нека се откаже од удирање по темелите на државата заради желбата да е на власт. Ова нека го сфати како јавна понуда, напиша Груевски.

Znach site zhelbi na Zaev ke bidat ispolneti a ke go ima i Gruevski zhiv da go jade. Neli zaev demek zhivi lugje ke jadel, pa eve Grujo sam se nudi da bide zhiv izeden.
Ovaa izjava gledam nogumina gi fati vo raschekor, mnogumina shto tvrdea deka Gruevski samo gleda g's da spasi i se ke veti se samo da napravi vlada i da se spasi od zatvor.
Duri ni downtajmot na Kajgana ne pomogna da se sredat vpechatoci.
I se'a shu prajme.
Ne znam dali Zaev ima dadeno bilo kakov komentar na ovaa ponuda. Zamislete...Gruevsk vo zatvor a SDSM ke bode gazda i ke ima podrshka od VMRO da pravi shto saka do slednite izbori, vakvo neshto ni na son. Ama ima eden mal problem a toa e shto Zaev e tolku iskompromitiran, vetuval levo i desno, grabal donacii i sega treba da go ispolni vetenoto. Za Zaev doagjaat denovi na iskushenie ne e chudo pokraj atentati nad dva pretsedateli da ima i atentat na Premier. A begalskata kriza se priblizhuva,,,,ke bide zaebano.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.430
Ке се отвори пандорина кутија без албанска партија на власт.
Многу потешки проблеми ке има за решавање,прво кој ке биде репрезент на Албанците во власта?СДСМ?ВМРО?
Маестрално ке биде искористена приликата Албанците да се покажат како жртва и да се решаваат ново отворени прашања.
Nikoj ne e protiv albanska partija vo vlasta,ama ne na vakov nacin, ednas mora da prestanat ucenite.

D

deli

Гостин
Nikoj ne e protiv albanska partija vo vlasta,ama ne na vakov nacin, ednas mora da prestanat ucenite.
Без таа платформа ни една албанска партија нема да влезе во коалицирање на власт.
Шах мат позиција е како и да гледаш на било какво решение.
Најлошо е идејата која ја произнесе Груевски во интервјуто,ВМРО и СДСМ во власт,ниедна албанска партија нема да влезе во коалиција за власт без прифакање на некои од тие точки во нивната заедничка декларација.
Со самото ова ако е изреализирано Македонски(власт) vs Албански(опозиција) партии ке бараат два парламентарни дома македонски и албански,што е практично федерализација.

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom