Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.434
Поени од реакции
4.356
Пошто ни се обрати на сите кои сне против твојот идол кој планира за кило френки да ја продаде државава чувствувам одговорност да ти се обратам.
Што сереш шупак еден, олош,шлајм.Како прво ниту сум учевствувал на протести на ВМРО,ниту ми дошло до сендвич,ниту сум вработен државна администрација.
Куртонууу,работам приватно,угостител,цел живот се борам да ја прехранам мојата фамилија поштено и чесно да го заработам секој денар.Од сабајле до вечер.Тоа кого подржувам и за кого ќе го дадам мојот глас ама баш кур да не те боли.Твоето мислење и твоите навреди комотно можеш да си ги зачуваш за себе.Ти си бе измет,измет што некој заборавил вода да пушти па смрди труе,дури и жал му било на некој да потроши вода да те однесе во непроват.
Тоа што не го однела водата да си го вечерате дома. Бапни си еден дијазепам, не се нервирај толку, целиот се тресеш од нервоза.... Гледаш постот ми беше за паразитите на државната цицка а не за луѓето кои поштено си заработуваат. Многу лично ја сваќате и ве погодува смената на власта а освен за паразитите не е ништо страшна промената на власта.... денес е еден утре е друг па после некој трет ке биде на власт и затоа не треба да се вљубувате во лидерите па и да си ги тетовирате нивните имиња и ликови по телото. Само ме чуди вака ти како приватник- угостител како наоѓаш време да пишуваш толку многу на форимов?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Груевски излезе и рече дека ќе дозволи да го уапсат.
Уште малку да продолжи ова пренемагање, очекувам сдсмовците да почнат да го бранат...
А значи фала му на Господа што големиот пастир ќе "дозволел" да го уапсат. Ја мислев правен систем имало во државава ама изгледа на дозвола функционирало ова за него. :D

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
ако некој земал од кинезите 15милки евра за таа цена по километар автопат , тогаш некој од ЕУ земал од Актор 50 милки евра....Всушност ЕУ пред година и нешто оформи комисија да ја испита работата на Актор ама се се замолча, нема резултат... а тоа дека автопатот што го гради Актор е од ЕУ пари е небитно, ЕУ утре ќе каже дека ни дале автопат од 271 милиони евра иако кинезот би го напраил тој автопат за 190 милки...
.. сите овие прикаски се за дневнополитичка изборна пропаганда и ќе се заборават, исто како и тие пред 16 години кога му се закануваа на Љубчо за ОКТА...
Заеби ова, дај за тенковските делови освежија темава малце

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
А значи фала му на Господа што големиот пастир ќе "дозволел" да го уапсат. Ја мислев правен систем имало во државава ама изгледа на дозвола функционирало ова за него. :D
Добро, значи не сакате да биде уапсен...
Да го пуштиме да се извлече? :)

Уствари, што сакате навистина?[DOUBLEPOST=1488152123][/DOUBLEPOST]
Заеби ова, дај за тенковските делови освежија темава малце
И не го заборавај Диме Спасов.
И Мартин одвреме на време спомнувај го, да се разбие монотонија малце.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Чекај малце сега, не си ми јасен. Нели е во ред грујо доброволно во затвор??? СЈО да работи во полна пареа. Најверојатно и фамилијата во затвор. само да им се скратат канџите на орлињата....
Нишо не сте разбрале, не е ова такмичење меѓу две партии туку обид да се создаде држава. Држава каде ќе функционират работите, каде ќе се живее нормално ќе се напредува а во затвор ќе оди оној кој го прекршил та бил он орел, лав или ружа.
Треба да се создаде нов систем пошто овој се покажа како неефикасен, систем каде нема на секој на власт да му текне да инсталира своја родбина на клучни места и држи во заложништво полиција судство и цела администрација, систем каде директор ќе биде најспособниот а не најпартискиот, систем каде приватниот сектор ќе има поголеми плати од државниот и каде младите како последна шанса ќе гледаат да се пикнат во администрација.
То треба заев да почне да го прави а тоа е долг и болен процес а обвинители, судови, полиции да гонат криминалци без за тоа да му се дава налог од партиски штабови кој да се гони а кој да не се чепка.
Кога тоа ќе го направиме, комплет овде шо сме ќе се префрлиме на форуми Мода, Автомобили, Љубов...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Нишо не сте разбрале, не е ова такмичење меѓу две партии туку обид да се создаде држава. Држава каде ќе функционират работите, каде ќе се живее нормално ќе се напредува а во затвор ќе оди оној кој го прекршил та бил он орел, лав или ружа.
Треба да се создаде нов систем пошто овој се покажа како неефикасен, систем каде нема на секој на власт да му текне да инсталира своја родбина на клучни места и држи во заложништво полиција судство и цела администрација, систем каде директо ќе биде најспособниогт а не најпартискиот систем каде приватниот сектор ќе има поголеми плати од државниот и каде младите како последна шанса ќе гледаат да се пикнат во администрација.
То треба заев да почне да го прави а тоа е долг и болен процес а обвибнители судови полиции да гонат криминалци без за тоа да му се дава налог од партиски штабови кој да се гони а кој да не се чепка.
Кога тоа ќе го направиме, комплет овде шо сме ќе се префрлиме на форуми Мода, Автомобили, Љубов...
Да точно... Затоа и викам, за да почне еден таков ресет, ќе треба да има слога пред се. Ете грујо заради таа слога рече дека ќе оди во затвор, а ние ќе ја изградиме државата од урнатините заедно и сложно. Без притоа да не уценуваат 20 пратеници со некакви си платформи.

V

viktora

Гостин
Тоа што не го однела водата да си го вечерате дома. Бапни си еден дијазепам, не се нервирај толку, целиот се тресеш од нервоза.... Гледаш постот ми беше за паразитите на државната цицка а не за луѓето кои поштено си заработуваат. Многу лично ја сваќате и ве погодува смената на власта а освен за паразитите не е ништо страшна промената на власта.... денес е еден утре е друг па после некој трет ке биде на власт и затоа не треба да се вљубувате во лидерите па и да си ги тетовирате нивните имиња и ликови по телото. Само ме чуди вака ти како приватник- угостител како наоѓаш време да пишуваш толку многу на форимов?
Прво,не сум приватник угостител,вработен сум.Дали ќе бидат првите,вторите или некои трети на власт мене ми е сеедно,пак ќе бидам работник.Како второ баш ме заболе за промена на власта.Но многу би ме заболело тоа да заев го исполни тоа што го вети.Не е работата до диазепами па ќе помине,многу полоша е.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Дефинитивно ти и таквите како тебе сте тука да држат баланс. Всушност вие заемно си се надополнувате, да не се тие од другата страна, ти не би ни постоел. И обратно нели. Вие сте сржта на постоењето да денешната република Македонија во таков облик каков што е. Лика и прилика.
Ништо не те разбрав. Каков баланс?
Вие што сте про дпШне, целата дискусија ви е сведена тоа дека зз не чини и крај. Отворена офанзива кон него.
Од фамозната "друга" страна се бара да се спроведе правда и да се врати (ако е можно) тоа што е украдено. Не се велича нечиј лик и дело, ниту некој е глорифициран. Нивото на дискусија е тотално различно. Посебно кај вас се приметува кампањско гракање на одредени теми, кои се лансираат по куртон-порталите и стварно делувате ко од едно сопче да ве раководи (бетменот на пример, ете он му е "рака" на илче халкидики)

Вистина е ова цитираново.
Но и да е така, факт е дека не се замараш ти со 55те бебиња колку што тврдиш дека се замараш.
Освен ако не си... Фашист?
Не го тупи. Јас реагирам како човек што како секој жив може да има потреба од ова здравство, а минатиов период и имав. И згрозен сум од тоа што се случува таму, а не плачам буквално за нив.
Оној мочконо што лаже дека земал 8000евра месечно дури ми се потсмеваше каков човек сум бил штом ми требало државно здравство. Затоа реагирам така. А на тоа лиглето што ми го напиша тоа пред некој ден и не го казнија модераторите му посакувам сите 8000 за што поширок асортиман лекови да си ги троши.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Треба да се создаде нов систем пошто овој се покажа како неефикасен, систем каде нема на секој на власт да му текне да инсталира своја родбина на клучни места и држи во заложништво полиција судство и цела администрација, систем каде директор ќе биде најспособниот а не најпартискиот, систем каде приватниот сектор ќе има поголеми плати од државниот и каде младите како последна шанса ќе гледаат да се пикнат во администрација.
То треба заев да почне да го прави а тоа е долг и болен процес а обвибнители судови полиции да гонат криминалци без за тоа да му се дава налог од партиски штабови кој да се гони а кој да не се чепка.
Ај кажи пак како нема везе ако парите бидат двојазични.[DOUBLEPOST=1488152424][/DOUBLEPOST]
Не го тупи. Јас реагирам како човек што како секој жив може да има потреба од ова здравство, а минатиов период и имав. И згрозен сум од тоа што се случува таму, а не плачам буквално за нив.
Да си ми жив и здрав

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
Груевски излезе и рече дека ќе дозволи да го уапсат.
Уште малку да продолжи ова пренемагање, очекувам сдсмовците да почнат да го бранат...
Чекај, сакаш да кажеш дека тоа беше навистина господинот Груевски на Сител?
Јас мислев дека е Кристијан Голубовиќ преправен како Груевски.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Ништо не те разбрав. Каков баланс?
Вие што сте про дпШне, целата дискусија ви е сведена тоа дека зз не чини и крај. Отворена офанзива кон него.
Од фамозната "друга" страна се бара да се спроведе правда и да се врати (ако е можно) тоа што е украдено. Не се велича нечиј лик и дело, ниту некој е глорифициран. Нивото на дискусија е тотално различно. Посебно кај вас се приметува кампањско гракање на одредени теми, кои се лансираат по куртон-порталите и стварно делувате ко од едно сопче да ве раководи (бетменот на пример, ете он му е "рака" на илче халкидики)
балансот на дпшне сте вие од сдсш. Сега разбираш или треба да ти се направи некоја паверпоинт презентација со човечиња?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Чекај, сакаш да кажеш дека тоа беше навистина господинот Груевски на Сител?
Јас мислев дека е Кристијан Голубовиќ преправен како Груевски.
???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да точно... Затоа и викам, за да почне еден таков ресет, ќе треба да има слога пред се. Ете грујо заради таа слога рече дека ќе оди во затвор, а ние ќе ја изградиме државата од урнатините заедно и сложно. Без притоа да не уценуваат 20 пратеници со некакви си платформи.
то е негова желба и не мора да е желба и на останатите, не се сеќавам да грујо со мандатот појде кај заев, дури и ко пропаднаа неговите преговори со ДУИ кои ги водеше до последен момент, тој не се обрати до СДСМ. Ни на крај на памет не му беше некаква соработка со СДСМ а сега одеднаш се отворија сите врати за соработка.
Чоек од збор е или шо? Партија е или заебанција? во 20 дена комплетно тотално си ја сменија и политика и ставови и идеји. Шо ќе биди во следни 20 дена?[DOUBLEPOST=1488152598][/DOUBLEPOST]
Ај кажи пак како нема везе ако парите бидат двојазични.[DOUBLEPOST=1488152424][/DOUBLEPOST]
Да си ми жив и здрав
ќе си користиш кредитна картичка.
Мастеркард или Виса
Тврдокорно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom