Најискрено мене ми се гади од овој квазипатриотизам кој деновиве не напна на социјалните мрежи, на ТВ, на улица, ма секаде

Не ме засега многу политика, ама ова веќе ги помина сите граници. Па вакво лицемерие нема никаде. Овие што цицаа од државата добри 12 години, сега се упрпаа за фотељите и за сопствениот гз и како најлесно да запалиш прост народ? Удри на национална основа и ете ти.
Неможам да сфатам како бе оној што ги амнестираше хашките случаи има образ да зборува предавство? Оној што 12 години беше во коалиција со ДУИ и им даде се што можеше да им се даде, сега излегува и крои идеи за кантонизации, федерализации и што ти уште не. Па и Јохан го гледам излегол држи говори, па чекај бе, не заборавивме дека дури од Хаг испрати писмо да го правдаш Груевски за законот за амнестија.
Не, не, после се, ја и да сакам не можам да поверувам дека стварно ви е стало за државата. Единствено нешто за што сте ми вака возбудени и уплашени е за сопствениот гз. Ама жално е да го користиш својот народ како жив штит да те брани за криминалите кој си ги правел. А така испаѓа, ќе се криеме позади народот. Па не е толку страшно во опозиција, во секоја нормална и демократска држава добро би било почеста промена на власта. Ама овде не е само власт во прашање. Криминал, многу криминал изгледа, штом вака се понашаат.