Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
..пак се праи некое пејачко друштво?? кое по ред нек си ебе матер... :tapp:
Превара, кажи си ја маката бе срце!
И ти ли си опфатен од СЈО? Некој тендер телефонски ти го штелувале и сега ќе се вадиш ако ти си сердарот овде, војводата, а? Ќе ја спасуваш државава. :facepalm: Уште ли имаш образ да пишуваш? Те заболе стојан тебе за јазикот, за знамето...да е по твој терк државава треба да има пиратско знаме и официјален јазик да е ромски (ај да сум коректен), пошо се познати по дрпање.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
Знаеш, на одредени еве и јас ќе се ставам, сериозно многу им беше гајле и за Македонија и за македонштината и за Аце и за Филип додека бевме средно. Голем дел од форумов ме знаат лично, одамна се знаеме, знаат кога бев дете какви успеси имав и какви успеси и имам донесено на Македонија, некои се дури до ден денес единствени по осамостојувањето. Можеш и да бараш постови од тој временски период на форумов. Ама проблемот е што откако завршив факс и почнав со работа во приватна компанија, видов што е Македонија.

Македонија не е Филип и Александар, плочкине испукани на плоштад, воинот на коњ, галиите, тркалото... Македонија е рекетот што ти се мава пред секои избори, опструкциите кои се ставени за да не можеш да го понудиш најдоброто на пазарот бидејќи за да биде така - мораш да дадеш газот кај управата на земјава ;) Македонија е моментот кога ќе отидеш на државна со болки во желудецот од нервозите поврзани со ова погоре и ќе ти кажат купи шприц ќе ти ставиме спасмекс, не е проблем. Македонија е женана на која и пламна стомакот пред месец дена на клиника затоа што некоја ретарда во боцата со цо2 ставила кислород. Македонија е кога не можеш да се занимаваш со спорт затоа што нема услови и федерациите немаат пари. Македонија е моментот кога мораш после година дена да ја однесеш твојата кола на сервис бидејќи суспензијата е сол направена од дупкиштата по Скопје, другите градови да не ги зборам. Македонија е државата во која фактор се ликови кои ги оцрнија писателот на првиот македонски роман, го оцрнија Блаже Конески, истото го снајде и Кочо Рацин а ќе го снајде било кој само ако барем малце може да биде употребен како аргумент.

Македонија во моментов е она чувство што го имаш 2-3 секунди откако ќе те фати грч во нога или па кога ќе се пробудиш од спиење и гледаш дека си ја налегнал раката па после боцка, боли. Е не може со вакви проблеми како што ги опишав погоре, да очекуваш некој разумен да ти биде дел од здружение за зачувување на македонштината и јазикот од клетите западни соседи. Дојдено ми е мене а и верувам на поголемиот дел од темава до јазикот и до македонштината а причините за тоа, ги набројав погоре, штета што се само мал дел.
Браво за коментарот, само што и сама знаеш тоа нема доприна точка со дискусијата, ама океј, не велам дека не е точен.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
За Смилковско езеро првите протести кога имаше масовни апсења, летање пендраци и дебели казни, дека биле (и јас не сум бил) чисто се сомневам.Ако под шарена револуција сфаќаш и за Смилковско, јас така не мислам.

Пред 9 години сум бил 13 годишник.Што сум можел да сменам, реално ?
Sankir pa sega mozhesh neshto da smenish???

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ова е страшна работа од неукост. Еден погоре носење Македонски знамиња поистовети со дпмнеовска симболика. Се прашувам дали е можно воопшто да е Македонец.
Жолт лав на црна позадина. Извини кој македонски официјален симбол е тоа? Црни маици со жолти исписи? Знамето со ѕвездата од Вергина - тоа е официјален симбол?
Ко да ми кажеш дека ружата на сдс е државен симбол. Што ви е на вас бе? Тоа вие што си живеете у холограми, шизофрени филмови не значи дека имате право да се нарекувате "народ", "држава". Мене симболите што ги киднапира дпне не ми значат ништо. Не заслужуваат да го носат префиксот ВМРО - тоа 100 пати сум го елаборирал и затоа не ми продавај фејк патриотизам, многу ме нервира тоа.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.001
Алмеида е класична "Attention whore", ако не му пише некој 2 минути, мора сам да пише пост.[DOUBLEPOST=1487972385][/DOUBLEPOST]
Македонија не е...
Верувај, повеќето од нас го делиме твоето мислење.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.469
Поени од реакции
27.277
Жолт лав на црна позадина. Извини кој македонски официјален симбол е тоа? Црни маици со жолти исписи? Знамето со ѕвездата од Вергина - тоа е официјален симбол?
Ко да ми кажеш дека ружата на сдс е државен симбол. Што ви е на вас бе? Тоа вие што си живеете у холограми, шизофрени филмови не значи дека имате право да се нарекувате "народ", "држава". Мене симболите што ги киднапира дпне не ми значат ништо. Не заслужуваат да го носат префиксот ВМРО - тоа 100 пати сум го елаборирал и затоа не ми продавај фејк патриотизам, многу ме нервира тоа.
За случајност знамето од Вергина е она знаме под кое се роди Македонската држава, а не знаме кое е користено од дпмне. За тоа знаме гласаа и пратениците и од лево и од десно. А за тоа знаме гласаа и Албанските пратеници. Ова знаме кое сега го носи Република Македонија е незаконски и неуставно донесено, во време на атентатот на Киро Глигоров, а под притисок на Грција во ОН, НАТО и ЕУ.

S

silmarillion

Гостин
Абе еден да умреше од овие 30 години што викаат дека ако треба ќе умрат за државата. Се нешто у 5 за 12 снемуе потреба :))) ај можда овој пут ќе имаат поише среќа :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Абе еден да умреше од овие 30 години што викаат дека ако треба ќе умрат за државата. Се нешто у 5 за 12 снемуе потреба :))) ај можда овој пут ќе имаат поише среќа :)
Еве ги и ови спремни да умрат.

http://republika.mk/736170

Кои ликови, мајко мила. Ќосето им е идол.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ти не гледаш ли што изјавуваат дуи и сдсм? Што се се договориле? Измислено е?
Па зошто сега на дуи им веруваш? Зошто не им веруваше кога викаа дека вмро им дале министерства како на пример мвр?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
За случајност знамето од Вергина е она знаме под кое се роди Македонската држава, а не знаме кое е користено од дпмне. За тоа знаме гласаа и пратениците и од лево и од десно. А за тоа знаме гласаа и Албанските пратеници. Ова знаме кое сега го носи Република Македонија е незаконски и неуставно сменето, во време на атентатот на Киро Глигоров, а под притисок на Грција во ОН, НАТО и ЕУ.
Толку знаеш. Државата се родила со знаме со црвена основа и жолта петокрака. Откога се Вергина и вентилаторот, ова е циркуз, неопределена територија. Ни едното ни другото не се симболи кои обединија или створија однос кон нив, повеќе се партиски знамиња. Егејското крило во тој период искористи да ја пикне вергина, наспроти лавот, за кој мислеа дека одма ќе им стаат бугарашка етикета. И ден денешен љуБчо од Благоевград за симбол на својата партија го форсира лавот, за кој тогаш го извозија. Немаше ни да ја знаете ѕвездата, да не беше љубчо таков млад, аљаз, неискусен.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.371
Поени од реакции
8.989
Браво за коментарот, само што и сама знаеш тоа нема доприна точка со дискусијата, ама океј, не велам дека не е точен.
битно е да си каже што и лежи на душата па ти, што има врска за што се дискурира,

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
битно е да си каже што и лежи на душата па ти, што има врска за што се дискурира,
Секако нели тоа што го пишала не е вистина? Нема никаков проблем низ болниците и се си работи најнормално овие 8 години?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.469
Поени од реакции
27.277
Па и не може да се каже дека е толку неважно ако грото од луѓето кои застанаа на браникот 2001 служеле војска за време на тоа знаме. Исто како што нашите дедовци застанале на браникот под тоа црвено знаме со ѕвезда. Сонцето од Кутлеш е еднакво вредно како и тоа знаме со црвена ѕвезда. Едно од знамињата на Македонската држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom