Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.130
Поени од реакции
16.271
Шо би рекол иреал “поставиле на покриви од згради снајпери и митролези
Ако сакаш да цитираш, цитирај без вметнување будалаштини ...Јас тоа болдраното го пишав за 1994/95, има и документарни видео снимки од големиот општонароден протест... Тогаш беше навистина голем протест, ова сега се е лук и вода, било кој да организира не е како тоа тогаш,,, а власта тогаш од страв го инсценира и атентатот на Глигоров, затоа и никогаш ништо не се откри и го истепаа сведоците..
А ти ако не си бил во пелени тогаш, ќе си разбрал за тоа....

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Ако сакаш да цитираш, цитирај без вметнување будалаштини ...Јас тоа болдраното го пишав за 1994/95, има и документарни видео снимки од големиот општонароден протест... Тогаш беше навистина голем протест, ова сега се е лук и вода, било кој да организира не е како тоа тогаш,,, а власта тогаш од страв го инсценира и атентатот на Глигоров, затоа и никогаш ништо не се откри и го истепаа сведоците..
А ти ако не си бил во пелени тогаш, ќе си разбрал за тоа....
Тогаш немало диктатура, па немало потреба да протестира.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
3.562
Ako nekoj seuste misli deka ovoj protest e od patriotski i nepoliticki pricini togas definitivno mu treba pregled na glavata.

Mislam pogledni go ova na sto lici.... :lolzz::lolzz::lolzz:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ама овој тврдокорниов што збореше ептен писмен беше. :pos:
Ај барем се издуваа колку толку, сега го чекаме шлагот, вмровските будали да ги видиме како урлаат по улици, може и оганче ќе запалат пак.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.124
@MDI абе 150 души едвај, преку сила, и тоа вриеше од ДПМНЕ знамиња и се пееше , Никој ништо не ти може Никола. И се пеше Заев уше кур да пуше.
@Darko_ufo така е царе, ебати идиотите, 1000 не собраа, мрш таму багра небањата.
@Almeida а сендвичите денес биле бомба, 6 кебапчиња и стек, немало шунка и кашкавали, сторого скара брату мој.

И шокатно, Тврдокорни ваделе знаме против македонските пастири од ДПМНЕ и СДСМ, значи основачи на Тврдокорни се Апасиев и Левица, шокатно, бомбастично, после ситнењето на отпорот, сега и вака ќе одат против Шарената револуција, комплексаши, изроди, пички гнасни и продадени души.Предавници !!!!!!!

Aло Левица до кога ваки курвински работи ќе ни праите на нас Шарените, ви вели другарот од шарената револуција ? До кога ?

D

Darko_ufo

Гостин
@MDI абе 150 души едвај, преку сила, и тоа вриеше од ДПМНЕ знамиња и се пееше , Никој ништо не ти може Никола. И се пеше Заев уше кур да пуше.
@Darko_ufo така е царе, ебати идиотите, 1000 не собраа, мрш таму багра небањата.
@Almeida а сендвичите денес биле бомба, 6 кебапчиња и стек, немало шунка и кашкавали, сторого скара брату мој.

И шокатно, Тврдокорни ваделе знаме против македонските пастири од ДПМНЕ и СДСМ, значи основачи на Тврдокорни се Апасиев и Левица, шокатно, бомбастично, после ситнењето на отпорот, сега и вака ќе одат против Шарената револуција, комплексаши, изроди, пички гнасни и продадени души.Предавници !!!!!!!

Aло Левица до кога ваки курвински работи ќе ни праите на нас Шарените, ви вели другарот од шарената револуција ? До кога ?
Основачи Левица со Лавчето :pos:

Преку сила 1000 небањати гревови собрани...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Незнам зошто мене ме прашуваш, прашај ги тие што си ги спомнал.
И околу двојазичноста исто незнам пак зошто мене ме замараш. Мислам дека бев поприлично јасен јас околу тоа. Ми било мене по кеф или не сепак ке ја почитувам вољата на мнозинството искажана на последните избори. Како што можеш да забележиш јас оддамна си го сменив аватарот во нешто што е поприкладно. Прв од Македонците тука го употребив албанскиот јазик во меѓусебна комуникација и ке ги поддржам барањата на одредени членови ако сакаат да се сменат правилата на форумот каде стои дека македонскиот јазик и неговото кирилично писмо е официјален јазик на форумот во јазикот и писмото на двата официјални државни јазици и нивните писма. И стварно незнам зошто толку галама се крева околу тоа посебно од ете вас борците за демократија.Се испењавивте од правдање зошто Заев прифатил тоа што прифатил иако скоро и никој незнае точно што прифатил или што се договориле. Тоа ке го видиме со тек на време. Се потрудивте да ни објансите дека двојазичноста е реалност во некои делови во државата. Зошто во некои, нека биди на цела територија. На изборите не гласаја само некои делови од државата, гласаше цела држава така како што си гласаше. На крај испаѓа дека јас најмалце имам против двојазичноста туку вие нешто сте сигурни дека нема да биди на цела територија туку на некој дел. Што би ви пречело да е на цела територија. Каков проблем имате вие со тоа да биди на цела. И каков проблем имате во тоа да се смени знамето, химната и се што треба па се повикувате на двотретинско мнозинство како некој сигурносен механизам наместо да барате начин како да го протолкувате уставот или да се заобиколи па да се реши и таа работа. На крај што имате против Албанците и во остварувањето на нивните потреби и желби па се крстите во тоа двотретинско мнозинство. Нели напреднаа, еволуираа, се цивилизираа. Што е сега проблемот па се прави толкав баук околу тоа па мора тука да се пењавите од оправдување што се договорил или не се договорил Заев со албанскиот блок кога тоа би требало да е сосем најнормална , посакувана и очекувана работа која треба да се истакне а не да се правда.
Јас тука отоврено ти кажувам дека сум против било какви протести од било кој и дека не сум присутвувал нити на некој претходно нити на некој во иднина се додека се почитува вољата на мнозинството искажана на избори. Како што не ја оправдував таканаречената шарена револуција и дивеењето тогаш што вие го доживувате како изблик на демократија така и сега сум против и нема нити да ги поддржам ,а уште помалце да им се приклучам.
Од друга страна вие ги поставивте правилата на игра па сега играјте според нив. Зошто би ви пречело ако народот го искаже својот револт во вид на протести. Вие тоа го правевте цело време и никој и не ве спречува да го правите пак.
Во сендвичарата така уште ве учат дека има вие и се друго што не е вие?

Читаш воопшто што некој те прашува или си на ауто респонд на форумов. 5 реченици ги верглаш истото па истото.

Ај прочитај уште еднаш убаво и полека што ти прашав па врати се и кажи

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Тој што викаше после изјави ќе има уствари е Апасиев, само маскиран е во Тврдокорен...:)

V

viktora

Гостин
Не се тврдокорни, ова се пензионери за некој верски празник ја знам сликата од пред неколку години е
Па дај бе постирај од каде и како.Знам дека ја знаеш.[DOUBLEPOST=1487963247][/DOUBLEPOST]
Preku sila 1000 lugje dali imase.
"Имаше"?Со оглед дека не организира ни ВМРО ни СДСМ да блокира геад од цела македонија мислам за почеток доволно е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom