Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Цел спин е уште од почетокот на кампањата. Наместо за украдени пари правиме муабет за двојазичност која како тема ја наметна дпмне.

Ај го сфаќам Груевски, не може во кампања да збори дека ќе ја реши корупцијата во државата, зошто он е корупцијата во државата, ама еден куп луѓе се залепија на тој спин.
..некој_кој_не_е _тој најнормално како секој дрчен корумпирлив среброљубец е зинато дупе за пара. Тој само пара гледа па можеш под тоа носот да му протнеш и двојазичност. Незнае сиротиот таков каков си е за-пара-фаличен па секој крајцер му се гледа ко Килиманџаро и не сваќа кутриот дека коа ќе му го начукаат двојазичниот има да му ги истера до еден тоа златните зуби од кај грло топтан со јазик и ќе си остане подзинат и нем за век и навек. Пара се наоѓа.., ко што викаат светот е пун со пари и будали, но државата на својот народ , а стане двојазична тури и курот на таа направија...за навек.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.444
Поени од реакции
4.360
Јас сум појќе по секс и женски, си имам швалерки
Внимавај и тебе да не те наместат како што го наместија Димета, да те фатат на сред клецање па да бегаш со југото па да праќаш шофери и на крај пак да изгориш од жената.... плус да си уништиш политичка кариера....[DOUBLEPOST=1487872683][/DOUBLEPOST]
Што ако си даде оставка вечерва или утре?
Ништо посебно, Трајко ке го заменува додека не се состане парламентот и да избере нов претседател на собрание кој ке ја врши и функцијата претседател на државата додека не се избере нов...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кур ме боли кој е вториот глупердо една!! Првиот командант на учк кој твојот пастир го стави министер за одбрана копито едно!
A vo vreme na sds dezertirase

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Дефинитивно ваков човек како фрингле еднаш се раѓа, друг пат се абортира

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
хахаха вакви сељандури ми се најјаки
двоцевки што гледаат во една насока,демек Груевски криминалецот а Заев чесниот

Абе одете до најблиската нива закопајте се живи.
Не знам за кои две цевки зборуваш. Имам само една, и обично и ја давам на сестра ти да си поигра.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Јас искрено не го сфаќам, целата кампања му беше потполно промашена. Наместо да вадат некои безвезни бројки за некои непостоечки економски успеси и да ги лажат луѓето со вработувања, тие се завртеа кон антиалбанска кампања која на крајот им се скрши од главата. Плус дебело го потценија Муки, кој по мене одигра клучна улога на овие избори. Од таму и целиот гнев на фамилијата кон него, гнев кој се манифестира со физички напади.

Џабе е сега, го јадоа стапот на изборите, сега следува детронизација. Мислам дека Гвујо ќе се обиде со последната карта наречена народ на улици, освен ако некој не му стави до знаење дека тоа ќе значи дефинитивен крај за него, крај полош отколку што било кога се надевал.

Инаку, мене ми беше јасно дека Гвујо е минато во моментот кога не му дозволија пролетта да направи уште една изборна кланица.
Му стигна најверојатно уште денес опомена да не прави срања.

http://plusinfo.mk/vest/105912/diplomatska-misija-vo-vmro-dpmne

Дипломатска мисија во ВМРО-ДПМНЕ[DOUBLEPOST=1487873920][/DOUBLEPOST]
Каква корупција. Целата пропаганда му е фокусирана да му се дујат ташаците дека е безгрешен, работлив, вреден и посветен - и не е дека не е тоа, ама работата му е чист криминал, фокусиран е само на мито и лоповлук. И не е точно дека „луѓето“ му се налепиле на спинот - тоа го прогутаа хардкор глуперди, кои демек ги презираат политичариве, не пратат политика, ама се гооолеми патриоти, ко оној ултрашон, тврдокорниот. ЗЗ е супер-несмасен, дава прилично наивни, недипломатски изјави и на скапоплатената машинерија на паторот не и проблем да го оцрни уште толку. Најголем проблем што произлезе дополнително од таа антикампања на дпне е ш платформата со која во иднина ќе имаме сериозни проблеми.

И уште мислам дека не е време ни за триумфализам, ни за славење. Со бандити никогаш не си на чисто. Сигурно имаат нешто скриено во ракав како до сега.
Се налепија богами многу исто како и од албанците што се лепат на шарадата наречена платформа. Само разбравме дека има еден куп глуперди тука.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ајдеееее ВМРО нема владааааа шо ќе праиш сеааааа,аааааааааааа многу јакоооооооооооооооо.Многу ми е јако вака да ве замарам тебе и Тома пошо немате два грама мозок исто ко шо ВМРО нема влада туку СОРОСОИДИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Јас тоа веќе го напишав дека одреден центар наметнал да не прави влада победничката партија на изборите, ВМРО ДПМНЕ. Ама тоа нема врска со мене, јас не сум бил никогаш на никаква фунција, во ниедна власт.[DOUBLEPOST=1487874820][/DOUBLEPOST]
Какви ретарди еј, уште веруваат на тоа за двојазичноста. :pos:
Па доволно е да ги слушаш изјавите од СДСМ, сами се фалат за договор со Дуи за употреба на јазиците.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
..некој_кој_не_е _тој најнормално како секој дрчен корумпирлив среброљубец е зинато дупе за пара. Тој само пара гледа па можеш под тоа носот да му протнеш и двојазичност. Незнае сиротиот таков каков си е за-пара-фаличен па секој крајцер му се гледа ко Килиманџаро и не сваќа кутриот дека коа ќе му го начукаат двојазичниот има да му ги истера до еден тоа златните зуби од кај грло топтан со јазик и ќе си остане подзинат и нем за век и навек. Пара се наоѓа.., ко што викаат светот е пун со пари и будали, но државата на својот народ , а стане двојазична тури и курот на таа направија...за навек.
Ова ти што го збориш и Груевски што ви го продава не е ништо ново во светот. Ова продавање на ветер и магла Груевски постои со години.

Уште на времето богатите Римјани со помош на свештенството ги учеле плебејците да се молат на Зевс, да не го посакуваат туѓото, да бидат скромни оти Зевс ќе ги акне со некој гром, додека они оргијале, пиеле и јаделе до посер.

Трагичното е што луѓе ко вас во 21 век веруваат на истите приказни стари илјадници години.

Бранете ја мајка Македонија од клетите албанци дур Груевски го купува пола Водно и дели тендери со командант Али.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ај бе изгуби се!
Не е добро за соживотот да ти пречи албанскиот јазик, а може и како навреда да се разбере.[DOUBLEPOST=1487875106][/DOUBLEPOST]
...Заев сто пати напомена дека е за двојазичност и уште не му веруваат..
Ха ха.. Испаѓа дека и поддржувачите не му веруваат на збор.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.976
Поени од реакции
15.300
Полесно ви е на газето ако повторувате победничка партија?
Цела администрација одеднаш стана професионална, а иљадници вмровцидогроп почнаа да зборат дека требало нешто да се смени. Хахахахахаха толку беше од вмровштината, од утре ќе ги вадат старите сдсмовски книшки од подрум.
Да ве прашаме нешто. Голтате или плукате? :pusigo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom