Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Значи се имам поправено 15 кила, а тогаш изгледав идеално.
Имам широка градба, така да со минус 15 кг ќе си ја вратам фигурата што ја имав. Знам затоа што со 67кг изгледав топ. ;)
Добро е ако си изгледала како топ со 67кг, ајде среди се пак на таа килажа и чекаме фотки за очи плакнење :D

Не ме персирај, не сум лош туку екстремно реален.
Па во право си, што да кажам.
Само да стигнам до целта, за слики не е проблем.
Од утре почнувам со вежбање. А сакам да прашам би имало ли ефект плус одењето по скали? Мислам одење од приземје до горе, и се така 10 пати?

А сакам да прашам би имало ли ефект плус одењето по скали? Мислам одење од приземје до горе, и се така 10 пати?

Па тоа ти е еден вид на кардио тренинг, зошто да нема ефект.
Инаку гледам дека пиша не знаеш што/како да вежбаш, зошто не си симнеш некоја од оние програми како P90X, Insanity или слична? Мислам, во тој стил нешто, да не ти биде досадно и да имаш некоја цел или програма што ќе си ја следиш. Пушташ на ТВ или компјутер дома и си вежбаш со нив :)

Па тоа ти е еден вид на кардио тренинг, зошто да нема ефект.
Инаку гледам дека пиша не знаеш што/како да вежбаш, зошто не си симнеш некоја од оние програми како P90X, Insanity или слична? Мислам, во тој стил нешто, да не ти биде досадно и да имаш некоја цел или програма што ќе си ја следиш. Пушташ на ТВ или компјутер дома и си вежбаш со нив :)
Ја имам симнато од jillian michaels 30 shred шо е. 3 левели по 30 дена
Што мислиш за тие?

Ја имам симнато од jillian michaels 30 shred шо е. 3 левели по 30 дена
Што мислиш за тие?

Епа на тоа мислев, таа програма конкретно не ја знам, ама имам P90X вежбано и гледам дека е на ист принцип. Вежба група од луѓе, тренерот нешто збори и ти ги следиш. Мислам дека тоа ти е најдобро и најинтересно за дома ако не знаеш што и како да вежбаш.

Инаку во твојот случај најбитно е да трошиш повеќе калории од што внесуваш. Реално не е битно како ќе ги истрошиш тие калории, ако сакаш трчај по скали, пешаччи, што сакаш. Ти предложив да следиш програма зашто ти служи како некој водич па полесно е вежбањето.

Па во право си, што да кажам.
Само да стигнам до целта, за слики не е проблем.
Од утре почнувам со вежбање. А сакам да прашам би имало ли ефект плус одењето по скали? Мислам одење од приземје до горе, и се така 10 пати?
Nude само прифаќа форумов.
Колку повеќе физичка активност, толку подобро, качување по скали, пешки до работа/факс, секс...

Како што сватив од видеово, не треба да се јадат јаглени хидрати? Ако не сум разбрала ве молам дообјаснете
Фала
па такво е видео, контрадикторно малку, мислам ни тој не разбира што објаснува. Процесот на претварење храна во енергија и во маснотии е доста комплициран, нема ни да пробам да го објаснам оти треба и јас и ти да бидеме магистри по биохемија, јас за да ти го објаснам а ти за да го разебереш :D

затоа симплицираме до формула calories in > calories out + exercises = PROFIT weight loоse, што генерално е правилно и на пракса работи супер. Сеа на накој edge cases можно е постојат љуге каде ова работи не како што треба поради промени во хормонален систем ама батали го тоа

ЈХ мора да се јадат, само треба да се контролира внес и да се јадат од сложени(бавни) претежно, остај што збори дечково на видео
еве ти за да прочиташ нешто http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=257 по детално ама не се замарај со тоа многу, помалце филозофија повеке кардио :nesumjas:

Сакам да почнам со тренинг од другиов месец, арно ама новчаникот тенок некако.

Ми требаат околу 3600 калории на ден, и тие лесно може да се стигнат со ефтина храна.

Целта не ми е само да се натовам како некое говедо, туку сакам да обрнам внимание на тоа што внесувам. Лебови и шеќери ме успоруваат, така да тие се аут.

Сакав да видам што велите вие на диетава. Може ли поефтино да се помине од ова?

Доручек: Омлет со 5 јајца, сирење и спанаќ, готвен во путер + Сардини

Ручек: (ќе ги мењам овие два, Б е после тренинг)
А: 250г (пред варење) интегрален ориз + 200г мешано мелено/свински бут/ + пола вреќа (смрзнат) зеленчук, готвено во маслиново
Б: 250г органски интегрални шпагети(КАМ) со сирење, томатело и 150г мелено месо.

Вечера: 250-300г овес со цимет и банана.

Суплементи:
Creatine Monohydrate MyProtein 5g
Vitamin D 4000UI
Omega 3 капсула/ден

Имам 82 кила, ама висока сум и немам никаков проблем со движење и слично.
Можам да трчам не ми е проблем.
Сакам да се движам со килажа од 67/70 кг
Имам тело на песочен часовник, некои се оперираат за да имаат такво тело а мене ми е природно, само уште да се доведам до совршена фигура.
Фала ти уште еднаш
тогаш и јас би сакал да трчам со тебе =)

тогаш и јас би сакал да трчам со тебе =)
Хихихи :):):)[DOUBLEPOST=1487798618][/DOUBLEPOST]
па такво е видео, контрадикторно малку, мислам ни тој не разбира што објаснува. Процесот на претварење храна во енергија и во маснотии е доста комплициран, нема ни да пробам да го објаснам оти треба и јас и ти да бидеме магистри по биохемија, јас за да ти го објаснам а ти за да го разебереш :D

затоа симплицираме до формула calories in > calories out + exercises = PROFIT weight loоse, што генерално е правилно и на пракса работи супер. Сеа на накој edge cases можно е постојат љуге каде ова работи не како што треба поради промени во хормонален систем ама батали го тоа

ЈХ мора да се јадат, само треба да се контролира внес и да се јадат од сложени(бавни) претежно, остај што збори дечково на видео
еве ти за да прочиташ нешто http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=257 по детално ама не се замарај со тоа многу, помалце филозофија повеке кардио :nesumjas:
А добро што да јадам пред и после вежбање?
Колку преме пред тренинг да јадам, а кога после тренинг?
Вода пијам и онака многу тоа не е проблем, проблем ми е што да јадам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom